;
دنیای مد

۱۵ دلیل ریزش مو + راهکارهای ساده و موثر برای جلوگیری از ریزش مو!

دلیل ریزش مو: معمولا ریزش مو طبیعی است و جای نگرانی نیست. بر اساس داده های آکادمی پوست آمریکا (AAD)، ریزش بین 50 تا 100 مو در روز، اغلب بدون اینکه متوجه شوید، طبیعی است. اما زمانی که متوجه ریزش بیش از حد مو می شوید، می تواند نشانه یک مشکل اساسی باشد. ریزش مو می تواند در طول زمان به آرامی ایجاد شود یا به طور ناگهانی اتفاق بیفتد و برخی از انواع آن مانند طاسی مردانه و زنانه می تواند دائمی باشد. آیا شما نیز متوجه موهای بیشتری در برس یا بالش خود شده اید؟ اگر چنین است، دانستن دلایل ریزش مو برای پی بردن به علت این اتفاق برای شما کلیدی است، بنابراین می توانید درمان را زود شروع کنید و موهای خود را سالم نگه دارید. با این مطلب دنیای مد همراه باشید.

ریزش مو چیست؟

ریزش مو وضعیتی است که در آن فرد دچار نازک شدن یا ریزش مو از پوست سر یا سایر نواحی بدن می شود. این می تواند به تدریج یا ناگهانی اتفاق بیفتد و بر مردان و زنان تأثیر بگذارد. در حالی که برخی از ریزش مو طبیعی است، ریزش بیش از حد ممکن است نشان دهنده یک مشکل اساسی مانند ژنتیک، عدم تعادل هورمونی، استرس، یا عادات ضعیف مراقبت از مو باشد. اگر ریزش مو به دلیل یک بیماری باشد، ممکن است علائمی مانند ریزش مو هنگام شانه کردن، لکه های طاس، عقب رفتن خطوط مو، پهن شدن قسمت ها یا خارش پوست سر را مشاهده کنید. شناسایی علل ریزش مو برای مدیریت موثر ریزش مو بسیار مهم است.

علل ریزش مو

در اینجا ۱۵ علت رایج ریزش مو را که همه باید بدانند، آورده شده است، زیرا می تواند به شما در درمان به موقع این بیماری کمک کند:

۱. سابقه خانوادگی (وراثت)

یکی از شایع ترین دلایل ریزش مو، وراثت است. این نوع ریزش مو که به نام آلوپسی آندروژنتیک شناخته می شود، اغلب به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا طاسی با الگوی زنانه شناخته می شود. انجمن آکادمی پوست آمریکا توضیح می دهد که معمولاً به تدریج و با الگوهای قابل پیش بینی، مانند عقب رفتن خطوط مو در مردان یا نازک شدن موهای روی تاج در زنان، رخ می دهد. استعداد ژنتیکی عامل اصلی است، به این معنی که اگر والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما ریزش مو را تجربه کرده باشند، ممکن است شما نیز با آن مواجه شوید.

۲. آلوپسی

دلیل ریزش مو، این یک وضعیت خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و طبق انتشارات سلامت هاروارد باعث ریزش ناگهانی مو در تکه‌های کوچک و گرد می‌شود. این می تواند هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار دهد و به سایر شرایط سلامتی مرتبط نیست. در حالی که آلوپسی آره آتا به طور معمول یک بیماری دائمی نیست، رشد مجدد مو ممکن است زمان ببرد و ریزش مو ممکن است در چرخه‌ها تکرار شود.

۳. عفونت پوست سر

عفونت های پوست سر، مانند کرم حلقوی، از علل بالقوه ریزش مو هستند. کرم حلقوی یک عفونت قارچی است که باعث ریزش تکه‌های مو می‌شود. این عفونت‌های پوست سر اغلب با داروهای ضد قارچ قابل درمان هستند و پس از درمان، موها معمولاً دوباره رشد می‌کنند.

۴. پسوریازیس پوست سر

پسوریازیس یک بیماری پوستی است که باعث می شود سلول های پوست به سرعت تکثیر شوند و منجر به ایجاد لکه های پوسته پوسته و قرمز شود. انجمن آکادمی پوست آمریکا نشان می دهد که وقتی پسوریازیس پوست سر را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند باعث خارش، التهاب و ریزش مو شود. در حالی که خود پسوریازیس ممکن است یکی از علل شایع ریزش مو نباشد، خاراندن یا تحریک ناشی از این بیماری می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند و منجر به نازک شدن یا ریزش مو شود.

دلیل ریزش مو

۵. تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در بدن شما یکی از شایع ترین دلایل ریزش مو است. این می تواند در طول رویدادهای مهم زندگی مانند بارداری، یائسگی یا استفاده از قرص های ضد بارداری رخ دهد. به عنوان مثال، بارداری می تواند به دلیل نوسانات هورمونی در بدن منجر به ریزش مو شود، اگرچه ممکن است پس از بازگشت هورمون ها به حالت طبیعی، موها دوباره رشد کنند. در دوران یائسگی، کاهش سطح استروژن اغلب باعث نازک شدن موها می شود. سایر عدم تعادل های هورمونی مانند موارد مربوط به تیروئید نیز می تواند به نازک شدن مو کمک کند. در کنار این شرایط، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از شایع ترین علل هورمونی است.

۶. زایمان

دلیل ریزش مو، ریزش مو پس از زایمان برای بسیاری از زنان پس از زایمان یک تجربه رایج است. طبق ژورنال بین المللی درماتولوژی زنان، در مرحله پس از زایمان، سطح استروژن کاهش می یابد که می تواند منجر به ریزش مو شود. این بیماری که به عنوان آلوپسی پس از زایمان شناخته می شود، معمولاً موقتی است و موها معمولاً طی چند ماه پس از زایمان دوباره رشد می کنند.

۷. داروهای خاص

یکی دیگر از علل شایع ریزش مو، مصرف برخی داروها است. داروهای مورد استفاده برای شیمی درمانی، داروهای ضد افسردگی، رقیق کننده های خون و داروهای فشار خون بالا می توانند باعث ریزش مو شوند. داروهای ضد افسردگی، به ویژه، که معمولاً برای درمان افسردگی، اضطراب و اختلالات خلقی استفاده می‌شوند، گاهی اوقات می‌توانند یکی از شایع‌ترین علل ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم باشند. این نوع ریزش مو معمولاً موقتی است و معمولاً زمانی که بدن با دارو سازگار شود، رشد مو از سر گرفته می‌شود.

۸. درمان سرطان

درمان های سرطان مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی می توانند باعث ریزش موی قابل توجهی شوند. شیمی درمانی یکی از دلایل مهم ریزش مو است، زیرا سلول‌هایی که به سرعت تقسیم می‌شوند، از جمله سلول‌های موجود در فولیکول‌های مو را هدف قرار می‌دهد، مطالعه‌ای که در مجله تحقیقاتی سمپوزیوم درماتولوژی Proceedings منتشر شده است، نشان می‌دهد. ریزش مو می تواند در سراسر بدن از جمله پوست سر، ابروها و مژه ها رخ دهد. با این حال، پس از پایان درمان، موها اغلب دوباره رشد می کنند.

۹. استرس

استرس، چه جسمی و چه احساسی، یکی دیگر از دلایل اصلی ریزش مو است. موسسه ملی بهداشت (NIH) توضیح می‌دهد که استرس می‌تواند شرایطی به نام تلوژن افلوویوم را ایجاد کند که در آن تعداد زیادی فولیکول‌های مو پیش از موعد وارد فاز استراحت می‌شوند که منجر به افزایش ریزش مو می‌شود. رویدادهای مهم زندگی مانند از دست دادن یکی از عزیزان، مشکلات مالی، یا تغییرات قابل توجهی در زندگی فرد می تواند به استرس و در نتیجه ریزش مو کمک کند. اگرچه این نوع ریزش مو اغلب موقتی است، مدیریت استرس برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو بسیار مهم است.

۱۰. عفونت های مقاربتی (STIs)

دلیل ریزش مو، بر اساس مطالعه ای که در Cutis منتشر شده است، برخی از عفونت های مقاربتی مانند سیفلیس نیز می توانند یکی از علل شایع ریزش مو باشند. سیفلیس می تواند منجر به نوعی ریزش مو شود که در آن موها به صورت تکه های کوچک می ریزند. درمان با آنتی بیوتیک ها معمولاً می تواند ریزش موی ناشی از سیفلیس را معکوس کند، اما اگر درمان نشود، می تواند باعث ریزش مو در پوست سر، ابروها، ریش و جاهای دیگر شود.

۱۱. بیماری تیروئید

هم پرکاری تیروئید (تیروئید پرکار) و هم کم کاری تیروئید (تیروئید کم کار) از علل شایع ریزش مو هستند. وقتی سطح هورمون تیروئید نامتعادل باشد، رشد مو ممکن است مختل شود و منجر به نازک شدن مو یا ریزش بیش از حد شود. مطمئن شوید که اختلالات تیروئید خود را از طریق دارو کنترل می کنید، زیرا می توانند به بازیابی رشد طبیعی مو کمک کنند.

۱۲. مدل موی سفت

استفاده از مدل موهایی که تنش بیش از حد بر روی مو وارد می کند، مانند دم اسبی تنگ، بافته یا کش، می تواند منجر به بیماری به نام آلوپسی کششی شود. این نوع از علل ریزش مو ناشی از کشیدن مداوم فولیکول های مو است که منجر به نازک شدن تدریجی مو می شود. با گذشت زمان، اگر تنش ادامه یابد، می‌تواند به فولیکول‌های مو برای همیشه آسیب برساند و رشد مجدد مو را دشوار کند.

۱۳. مراقبت ضعیف از مو

استفاده بیش از حد از درمان های خشن مو مانند سفید کننده، خشک کردن و صاف کردن مو می تواند مو را ضعیف کرده و باعث شکستگی یا نازک شدن مو شود. این فرآیندهای شیمیایی رطوبت مو را از بین می برد و می تواند به ساقه مو آسیب برساند و منجر به ریزش مو شود. مراقبت مناسب از مو، اجتناب از درمان های شیمیایی بیش از حد و استفاده از محصولات مرطوب کننده عاری از مواد شیمیایی خشن برای حفظ سلامت مو ضروری است.

دلیل ریزش مو

۱۴. سن

با افزایش سن، طبیعی است که درجاتی از نازک شدن مو را تجربه کنیم. چرخه رشد مو با افزایش سن کند می شود و فولیکول های مو ممکن است کوچک شوند و موهای نازک تر و کوتاه تری تولید کنند. علاوه بر این، افراد مسن ممکن است تغییراتی را در سطوح هورمونی تجربه کنند که می تواند به ریزش مو کمک کند. در حالی که ریزش موی مرتبط با افزایش سن معمولاً تدریجی است، حفظ یک سبک زندگی سالم می تواند به کند کردن این روند کمک کند.

۱۵. کمبودهای تغذیه ای

دلیل ریزش مو، کمبود مواد مغذی ضروری مانند آهن، بیوتین، روی و ویتامین D می تواند منجر به ریزش مو شود. یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ موهای سالم بسیار مهم است. به ویژه کمبود آهن باعث ریزش مو می شود. اطمینان از دریافت ویتامین ها و مواد معدنی لازم از رژیم غذایی یا مکمل ها می تواند به تقویت مو کمک کند.

 ۱۰ نکته مهم مراقبت از مو برای جلوگیری از ریزش مو

برای رشد موهای قوی و سالم از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی مانند بیوتین، آهن و روی استفاده کنید.
از مدل موهای سفت مانند دم اسبی، بافتنی یا نانی خودداری کنید، زیرا می توانند باعث نازک شدن و شکستن مو شوند.
برای کاهش آسیب، استفاده از ابزارهای حرارتی مانند صاف کننده و اتوی فر را به حداقل برسانید.
از شستشوی شدید پوست سر یا مو خودداری کنید. شامپو را به آرامی روی پوست سر خود ماساژ دهید و از مالش بیش از حد آن برای جلوگیری از شکستن موها خودداری کنید.
از شامپوهای بدون سولفات که برای مو و پوست سر شما ملایم هستند استفاده کنید.
برای جلوگیری از آسیب و ریزش مو، درمان های شیمیایی مانند پرم، سفید کردن یا رنگ کردن مکرر را محدود کنید.
اشعه ماوراء بنفش می تواند به مو آسیب برساند و منجر به خشکی و شکستگی مو شود. برای محافظت از موهای خود در برابر آفتاب از کلاه یا اسپری محافظ در برابر اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید.
به اندازه کافی آب بنوشید تا موهای خود را هیدراته نگه دارید و از خشکی و شکنندگی آن جلوگیری کنید.
ماساژ پوست سر گردش خون را افزایش می دهد و باعث رشد موهای سالم تر می شود. با استفاده از نوک انگشتان خود، روزانه چند دقیقه پوست سر خود را به آرامی ماساژ دهید.
برش های منظم به از بین بردن انتهای شکاف و جلوگیری از آسیب بیشتر کمک می کند. این موها را سالم نگه می دارد و از شکستگی جلوگیری می کند و از رشد کلی مو حمایت می کند.
اکنون دلایل ریزش مو و همچنین نکاتی برای مدیریت آن را می دانید. با این حال، در صورت تداوم بیماری یا اگر از هر گونه بیماری زمینه ای رنج می برید، مهم است که با یک متخصص پوست مشورت کنید.

 

برایتان جالب خواهد بود

داشتن لب هایی خوش رنگ و نرم با ۷ روش طبیعی!

۱۳ روش علمی برای رشد مجدد مو در نقاط طاس سر

۱۰ روش خانگی آسان و ساده برای درمان آکنه با بلغور جو دوسر!

۶ ماسک موی عسل برای داشتن موهای ابریشمی و صاف + طرز تهیه

چگونه از شر لکه های قهوه ای پوست خلاص شویم + علل، مراقبت و پیشگیری

برای داشتن پوستی زببا و شفاف استفاده از این گیاهان معجزه می کند+نحوه مصرف

۷ درمان خانگی شگفت انگیز برای رفع چروک دور لب!

5 اشتباهات رایج در دکوراسیون خانه که احتمالا همین الان شما هم مرتکب می شوید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + هفده =

دکمه بازگشت به بالا