
رژیم غذایی 40 سالگی: رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کلی ایفا می کند و بر همه چیز از سطح انرژی گرفته تا پیشگیری طولانی مدت از بیماری ها تأثیر می گذارد. آنچه می خوریم بر متابولیسم، سیستم ایمنی و حتی سلامت روان ما تأثیر می گذارد.
این مقاله به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه انتخابهای مختلف رژیم غذایی بر سلامت تأثیر میگذارد و نکاتی را برای حفظ یک رژیم غذایی متعادل و مغذی ارائه میدهد. در ادامه با رژیم غذایی 40 سالگی همراه باشید.
رژیم غذایی 40 سالگی
رژیم غذایی در 40 سالگی، یک گزارش جدید الگوهای غذایی رژیم غذایی را در بیش از 100000 نفر در طول 30 سال تجزیه و تحلیل کرد. اگر الان خوب غذا بخورید، ممکن است بعدا بهتر زندگی کنید. یک گزارش جدید نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات، غلات کامل و چربیهای غیراشباع در میانسالی میتواند شانس سلامت ذهنی، جسمی و شناختی را چندین دهه بعد بهبود بخشد.
مطالعه ای که در یک کنفرانس بزرگ تغذیه در سه شنبه ارائه شد، بر اساس سال ها تحقیق انجام شده است که رژیم غذایی روزانه پر از غذاهای بسیار مغذی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن رایج را کاهش دهد و به حفظ عملکرد شناختی در سنین بالاتر کمک کند.
محققان هاروارد 30 سال دادههای بیش از 106000 شرکتکننده از مطالعه سلامت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت را تجزیه و تحلیل کردند. این مطالعه شامل 70467 زن و 36464 مرد بود. در ابتدای مطالعه در سال 1986، شرکت کنندگان حداقل 39 سال سن داشتند و بیماری مزمن نداشتند.
به عنوان بخشی از این مطالعه طولانی مدت، شرکت کنندگان یک پرسشنامه فراوانی فراوانی غذا را هر چهار سال یک بار، از سال 1986 تا 2010، پر کردند. محققان هاروارد رژیم غذایی شخصی هر شرکت کننده را در طول زمان پیگیری کردند تا ببینند چقدر با هشت الگوی غذایی بسیار مغذی مطابقت دارند.
رژیم هایی که آنها با پرسشنامه های غذایی مطابقت داشتند شامل:
رژیم DASH، یک برنامه غذایی برای پیشگیری یا کاهش فشار خون با تمرکز بر سبزیجات، میوه ها و غلات کامل است. برنامه غذایی که توسط مؤسسه ملی بهداشت تهیه شده است، یک رژیم غذایی انعطاف پذیر در نظر گرفته می شود زیرا هیچ گروه غذایی را حذف نمی کند و همچنین به کاهش وزن کمک می کند.
شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI) – که با تشویق بیشتر حبوبات، آجیل و سبزیجات و مقادیر کمتر گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده، به دستورالعمل های رژیم غذایی ایالات متحده کاملاً پایبند است. Tessier گفت: این تحقیق قوی ترین همبستگی را بین رژیم غذایی AHEI و پیری سالم تر نشان داد.
رژیم غذایی سلامت سیاره ای، یک برنامه غذایی است که محصولات حیوانی را به حداقل می رساند و بر میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم تاکید دارد. این اجازه می دهد تا مقدار کمی از گوشت و لبنیات.
به طور کلی، آنها دریافتند که مصرف بیشتر میوهها، سبزیجات، غلات کامل، چربیهای غیراشباع، آجیل، حبوبات و لبنیات کمچرب شانس بیشتری برای پیری دارد. افرادی که رژیم غذایی آنها از چربی های ترانس، سدیم، گوشت قرمز و فرآوری شده بیشتر تشکیل شده بود، شانس کمتری برای پیری سالم داشتند.
“پیری سالم” چیست؟
بر اساس گزارش های خود زنان و مردان در پایگاه داده، محققان “پیری سالم” را به عنوان زنده ماندن حداقل تا 70 سالگی و داشتن عملکرد شناختی خوب، سلامت روان، عملکرد فیزیکی – و عاری از بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و بیشتر سرطان ها تفسیر کردند.
پس از تجزیه و تحلیل دادههای 30 ساله، محققان دریافتند تقریباً نیمی از شرکتکنندگان مردهاند و تنها 9 درصد از آنها تا سن 70 سالگی یا بالاتر بدون بیماری و سلامت جسمی و شناختی آسیبدیده زنده ماندهاند.
رژیم غذایی در 40 سالگی، با این حال، شرکتکنندگانی که بیشتر از یک الگوی تغذیه سالم پیروی میکردند، 43 تا 84 درصد شانس بیشتری برای پیر شدن در مقایسه با افرادی که این رژیم را نداشتند، داشتند.
آنچه اکنون می خوریم بر احساس ما بعداً تأثیر می گذارد
تحقیقات جدید محدودیت هایی دارد. مشابه بیشتر تحقیقات تغذیه ای، این مطالعه مشاهده ای و مبتنی بر گزارش های شخصی است. این ثابت نمی کند که پیروی از یک الگوی غذایی مغذی به طور دقیق منجر به عمر طولانی تر یا پیری سالم تر می شود. Tessier گفت که هنوز در یک مجله منتشر نشده است، اما در حال حاضر در دست بررسی است.
دکتر آر شان موریسون، رئیس بخش طب سالمندی و تسکینی بروکدیل در بیمارستان Mount Sinai، گفت: رژیم غذایی در 40 سالگی، با این حال مطالعات متعدد قبلاً نشان داده است که رژیم غذایی و فعالیت بدنی خطر ابتلا به همه این شرایط را کاهش می دهد و بنابراین می تواند احتمال “پیری سالم” را افزایش دهد.
موریسون، که با مطالعه جدید مرتبط نبود، میگوید: «در نظر گرفتن این نکته مهم است که کسانی که رژیمهای غذایی سالم دارند بیشتر ورزش میکنند، بیشتر در محلههای دارای مزیت اجتماعی زندگی میکنند، به حمایتهایی دسترسی دارند که دیگران ندارند، و احتمالاً دسترسی بهتری به مراقبتهای بهداشتی دارند.»
تسیر خاطرنشان کرد: رژیم غذایی در 40 سالگی، در واقع، محققان متغیرهایی را تجزیه و تحلیل کردند که به طور بالقوه می توانست بر نتایج تأثیر بگذارد، از جمله BMI، اصل و نسب، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی، سابقه پزشکی و خانوادگی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، وضعیت تاهل و اینکه آیا شرکت کنندگان تنها زندگی می کردند یا خیر.
او افزود: «ما از قوی بودن ارتباط بین الگوهای تغذیه سالم در میانسالی و زندگی سالم در مراحل بعدی زندگی شگفتزده شدیم، حتی پس از در نظر گرفتن چندین عامل دیگر، مانند فعالیت بدنی، که بر سلامت تأثیر میگذارند.»
دکتر لارنس آپل، استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، که بخشی از این تحقیق نبود، گفت که نتایج مطالعه از یافته های قبلی حمایت می کند. تحقیقات اپل بر پیشگیری از بیماری های مزمن از طریق رویکردهای تغذیه ای متمرکز است و نویسنده اصلی مطالعه ای بود که رژیم غذایی DASH را ابداع کرد.
او گفت: «این مطالعه به گروهی از مطالعات دیگر ملحق میشود که رفتارهای غذایی سالم در اوایل زندگی را با سلامت بهتر، دههها بعد مرتبط میسازد.»
برای Mount Sinai’s Morrison، «نکته اصلی برای پیری سالم – که مدتهاست میدانیم – رژیم غذایی سالم، ورزش، اجتناب از محصولات تنباکو، استفاده از کرمهای ضد آفتاب، خواب کافی و شرکت در فعالیتهای اجتماعی است.