برنج پختهشده را چند بار میتوان گرم کرد؟
برنج پختهشده را چند بار میتوان گرم کرد: برنج از مواد پایه در آشپزی ایرانی، و اغلب اوقات در سفره غذای ما حاضر است. گرچه نحوه پخت آن ممکن است در مناطق مختلف تفاوتهایی داشته باشد، چه به صورت کته و چه آبکششده، اگر از وعده غذایی که برای آن تهیه شده است اضافهتر باشد، گرم کردن دوبارهاش به توجه و دقت نیاز دارد تا سلامت ما را به خطر نیندازد.
در واقع برخی از کارشناسان معتقدند خوردن برنج پختهشده پس از مدتی ماندن، خطرناک است؛ مگر اینکه بلافاصله سرد شده باشد. اما کسانی نیز با تکیه به مصونیت ظاهری، این هشدارها را نادیده میگیرند و مشکلی هم ندارند. با این مطلب سلامت همراه باشید.
بیشتر بخوانید: اگر دندان های سالم و بی عیب می خواهید، این 4 راز ساده را که دندانپزشکان نمی گویند را یاد بگیرید!
برنج پختهشده را چند بار میتوان گرم کرد؟
آیا برنج دوباره گرمشده میتواند باعث مسمومیت غذایی شود؟ پاسخ کوتاه به این پرسش مثبت است. البته معمولا شیوه گرم کردن مجدد نیست که مشکلساز است، بلکه شیوههای بد نگهداری را باید مقصر دانست.
برنج خام تقریبا همیشه حامل هاگهای خفته باکتری باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus) است که سموم قوی گوارشی تولید میکند و میتواند باعث مشکل شود؛ هرچند، خوشبختانه در مقایسه با سایر انواع مسمومیت غذایی عوارض نسبتا خفیفی دارد.
این هاگها حتی میتوانند در فرایند پخت هم زنده بمانند. بنابراین، هر چه برنج پس از پخت مدت طولانیتری در دمای اتاق نگهداری شود، احتمال رشد باکتریها در آن افزایش مییابد.
برای جلوگیری از رشد باکتریها، برنج پختهشده را تا چهار ساعت پس از پخت سرد کنید.
برنج پختهشده را چند بار میتوان گرم کرد؟، همچنین می توانید هرچه سریعتر آن را خنک کنید و ظرف یک ساعت پس از پخت، در یخچال قرار دهید. برنج پختهشده را پس از ۲۴ ساعت دور بریزید و هنگام گرم کردن دوباره، مطمئن شوید که تمام قسمتهای آن داغ میشود.
احتمالا بپسندید:16 موثرین خوراکی های افزایش دهنده میل جنسی
در حالت ایدهآل، برنج را بلافاصله پس از پخت صرف کنید. اگر آن را برای وعده دیگری آماده کردهاید، حتما در اسرع وقت خنک کنید و در یخچال بگذارید.
برنج پختهشده را بیش از یک روز در یخچال نگه ندارید و هیچگاه آن را بیش از یک بار گرم نکنید.
تمام آنچه گفته شد، درباره بسیاری از غذاهای مشابه، از برنج تفتداده شده آسیای شرقی گرفته تا پلو دمکرده یا کته، صدق میکند.
شاید بپسندید: ۵ عوارض جانبی ترکیب چای و شیر که نمی دانستید!
احتمالا بپسندید: با این ۱۱ غذای غنی از فیبر قند خون را درمان کنید!
نشانههای مسمومیت غذایی ناشی از برنج پخته
اگر برنج پختهشدهای که صرف میکنید حاوی باکتری باسیلوس سرئوس باشد، ممکن است بین ۳۰ دقیقه تا شش ساعت پس از صرف غذا احساس تهوع کنید، یا شش تا ۱۵ ساعت پس از آن به اسهال دچار شوید.
برنج پختهشده را چند بار میتوان گرم کرد؟، این عوارض نسبتا خفیف است و معمولا حدود ۲۴ ساعت طول می کشد. در صورت ادامه عوارض و نشانههای مسمومیت احتمالی، به پزشک رجوع کنید.
برایتان جالب خواهد بود
اهمیت پنهان ورزش کردن در زندگی روزانه ما!
۱۲ خاصیت شگفت انگیز پوست نارنگی برای پوست و مو!
۶ نکته عجیب درباره پرتغال، لیمو و لیموترش که نمی دانستید
چگونه در خانه کبد چرب را تشخیص دهیم+راههای درمان خانگی
۵ ترکیب خوراکی شفابخش برای مهار قند خون!
۷ غذایی که هوش و حافظه شما را کم می کند!
۶ میوه و سبزی مخصوص مبتلایان به دیابت که قند را بالا نمیبرد!
این مواد غذایی سلامت بدنتان را تضمین میکنند