;
تناسب اندام و تغذیه

کمبود ویتامین ها و افزایش وزن: این ویتامین ها نقش کلیدی در آب شدن چربی شکم دارند!

تأثیر ویتامین ها بر لاغری: جالب است بدانید که برخی از ویتامین‌ها در لاغر شدن یا چاق شدن شما نقش دارند. کمبود بعضی از ویتامین‌ها مساوی است با چاقی. تا این کمبود را جبران نکنید، کاهش وزن شما به شکل مطلوب صورت نخواهد گرفت. برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی، مصرف برخی ویتامین‌ها بسیار مؤثر است. این ویتامین‌ها به کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری کمک می‌کنند، بنابراین نقش مهمی در مدیریت وزن دارند.

فقط شاید در خواب و رویا بتوانید ببینید که با خوردن چند عدد قرص، لاغر شده و به وزن ایده‌آل خود دست یافته‌اید. در واقع لاغری بدون گرفتن رژیم غذایی، افزایش کالری سوزی و پشتکار فراوان بعید به نظر می‌رسد که امکان پذیر باشد. تعدادی از ویتامین‌ها وجود دارند که مقادیر مناسب ذخایر آنها در بدن می‌تواند در افزایش یا کاهش وزن موثر واقع شود.

برای اینکه مسیر لاغری شما موفقیت‌آمیز باشد باید با این ویتامین‌ها آشنا شوید. از این رو موضوع این مقاله تناسب اندام و تغذیه مجله خبری چشمک در بخش زندگی را به تأثیر ویتامین ها بر لاغری و همچنین کمبود ویتامین ها و افزایش وزن اختصاص داده‌ایم.

احتمالا بپسندید: ۱۲ راه ساده و موثر برای کاهش وزن از نظر طب سنتی!

تأثیر ویتامین ها بر لاغری

تحقیقات بسیاری در زمینه تأثیر ویتأمین‌ها بر روی لاغری انجام شده است. بدن ما در طول روز برای تأمین انرژی و ترمیم بافت‌ها به یکسری از ویتأمین‌ها نیاز دارد. ویتأمین ها نقش مهمی در چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن دارند. برخی از ویتأمین‌ها، به ویتأمین‌های چربی سوز معروف هستند و بیشتر برای سرعت بخشیدن به کاهش وزن استفاده می‌شود.

مطلب مرتبط: تاثیرات شگفت‌آور نمک بر کاهش وزن

تأثیر ویتامین ها بر لاغری

ویتامین‌ها ترکیباتی هستند که سوخت و ساز بدن را بالا می‌برند و به نوعی برای سوخت سلولی ضروری هستند. بطور مثال ویتامین گروه B کربوهیدرات‌ها را در بدن تبدیل به انرژی می‌کند و یکی از علت‌های مؤثر در چاقی می‌تواند کمبود این ویتأمین در بدن هم باشد.

ویتامین‌ها به تنهایی نمی‌توانند باعث کاهش وزن بشوند بلکه متابولیسم بدن را کنترل می‌کنند. قرص‌های ویتامین چربی سوز دارای ویژگی‌هایی هستند که در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

شاید بپسندید: کاهش وزن سریع با این میوه شگفت انگیز + روش مصرف

امگا 3

 

کمبود امگا 3، این اسید چرب ضروری، می‌تواند باعث افزایش هوس‌های غذایی شود. انواع EPA و DHA امگا 3 که در ماهی‌های روغنی مانند سالمون، ساردین و کنسرو تن ماهی یافت می‌شوند، بهترین نوع این اسید چرب محسوب می‌شوند. مصرف منظم این منابع غذایی نه تنها به سلامت قلب و مغز کمک می‌کند، بلکه می‌تواند هوس‌های غذایی ناشی از کمبود امگا 3 را نیز کاهش دهد.

علاوه بر ماهی‌ها، منابعی مانند تخم مرغ، گردو و دانه‌های کتان نیز حاوی مقادیر قابل توجهی از امگا 3 هستند. این منابع گیاهی به ویژه برای کسانی که از رژیم‌های گیاهخواری پیروی می‌کنند، بسیار مفید هستند. با گنجاندن این مواد غذایی در رژیم روزانه، می‌توان از هوس‌های ناگهانی غذایی جلوگیری کرد. بنابراین، برای مدیریت بهتر اشتها و کاهش هوس‌های غذایی، مصرف کافی امگا 3 ضروری است. این ماده مغذی به شما کمک می‌کند تا برنامه غذایی سالم‌تری داشته باشید و در مسیر کنترل وزن موفق‌تر باشید.

شاید بپسندید: کاهش وزن با نوشیدنی جو دوسر در کمتر از یکماه+نحوه تهیه و مصرف

بیشتر بخوانید:  علامتی که میگه روش لاغری و کاهش وزن شما اشتباهه

جالب خواهد بود: اشتهات رو اینطوری کور کن؛ سالم و بی خطر لاغر شو!

زینک

سطح پایین روی یا زینک، به ویژه در افراد مسن و کسانی که تحت استرس هستند، شایع است. اگرچه کمبود روی به طور مستقیم در ایجاد هوس‌های غذایی نقش ندارد، اما تأثیر آن بر حس چشایی ممکن است شما را به مصرف بیشتر شکر و نمک ترغیب کند. مصرف روی کافی می‌تواند به بهبود این وضعیت کمک کند و از افزایش هوس‌های غذایی جلوگیری نماید.

برای تأمین روی مورد نیاز بدن، مصرف مواد غذایی مانند جگر، گوشت مرغ، تخم مرغ، لوبیا سبز و مغزهای میوه توصیه می‌شود. این منابع غذایی علاوه بر تأمین روی، سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن را نیز فراهم می‌کنند. با مصرف منظم این مواد، می‌توانید از تأثیرات منفی کمبود روی بر حس چشایی و در نتیجه افزایش مصرف نمک و شکر جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: اگر شکم صاف و تخت میخوای، خوردن این معجون معجزه می کند!!

شاید بپسندید: راهکارهای حفظ تناسب اندام: چگونه بدون باشگاه، تناسب اندام خودتان را حفظ کنید!

تأثیر ویتامین ها بر لاغری

بنابراین، افزودن منابع غذایی حاوی روی به رژیم غذایی، می‌تواند به کاهش هوس‌های غذایی کمک کند و به حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی کمک نماید.

شاید بپسندید: مصرف این سرکه شکم و پهلوی شما را لاغر و صاف می کند + روش مصرف

ویتامین B

ویتامین ب نقش کلیدی در مدیریت استرس و جلوگیری از افسردگی دارد. این ویتامین با بهبود خلق و خو و افزایش احساس خوشایندی، می‌تواند از میل به مصرف تنقلات و پرخوری ناشی از استرس جلوگیری کند. بنابراین، مصرف کافی ویتامین ب برای حفظ تعادل روحی و جلوگیری از پرخوری ضروری است.

این ویتامین مهم در مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل‌آلا به وفور یافت می‌شود. با افزودن این مواد به رژیم غذایی روزانه، می‌توان میزان ویتامین ب را در بدن به سطح مطلوب رساند و از اثرات منفی کمبود آن بر سلامت روان و اشتها جلوگیری کرد.

در نهایت، برای حفظ روحیه‌ای خوب و کنترل اشتها، لازم است مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین ب را جدی بگیرید. این ویتامین می‌تواند به شما کمک کند تا استرس را کاهش داده و میل به پرخوری را کنترل کنید.

شاید بپسندید: این ادویه و گیاهان دارویی برای کاهش وزن معجزه می کنند+نحوه تهیه و مصرف

احتمالا بپسندید: میوه های چاق کننده: ۱۰ میوه که به شدت باعث چاقی و اضافه وزن می شوند!

منیزیم

کمبود منیزیم می‌تواند منجر به تقویت میل به خوردن شکلات شود. این ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم فعالیت‌های عصبی و عضلانی دارد، در صورت کاهش سطح آن، می‌تواند باعث افزایش هوس به مصرف قند و به ویژه شکلات شود. بنابراین، حفظ سطح کافی منیزیم در بدن برای جلوگیری از این هوس‌های غذایی ضروری است.

منابع غنی منیزیم شامل سیب زمینی، دانه‌ها، لبنیات و کلم بروکلی هستند. مصرف منظم این مواد غذایی می‌تواند به شما کمک کند تا سطح منیزیم بدن خود را در حد مطلوب نگه دارید و از افزایش میل به خوردن شکلات و سایر مواد شیرین جلوگیری کنید.

به طور کلی، برای کنترل میل به شکلات و دیگر خوراکی‌های شیرین، اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما حاوی مقادیر کافی منیزیم باشد. این رویکرد می‌تواند به کاهش هوس‌های غذایی و حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی کمک کند.

مطلب مرتبط: آب درمانی ژاپنی برای کاهش وزن: مثل ژاپنی ها آب بخورید تا لاغر شوید!

شاید بپسندید: این ویتامین‌ ها باعث کاهش وزن سریع می‌شوند!

کلسیم

کمبود کلسیم می‌تواند منجر به افزایش میل به مصرف شکر و نمک شود. این ماده معدنی که برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است، نقش مهمی در تنظیم اشتها و جلوگیری از هوس‌های غذایی دارد. مصرف کافی کلسیم می‌تواند به کاهش تمایل به مصرف مواد غذایی پرشکر و پرنمک کمک کند.

علاوه بر لبنیات، منابع دیگری مانند کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد نیز حاوی کلسیم هستند. گنجاندن این مواد در رژیم غذایی روزانه می‌تواند به تأمین نیازهای کلسیم بدن کمک کرده و از افزایش هوس‌های غذایی جلوگیری نماید.

بنابراین، برای مدیریت بهتر اشتها و کاهش تمایل به مصرف شکر و نمک، مصرف منابع غذایی حاوی کلسیم را در برنامه روزانه خود قرار دهید. این رویکرد می‌تواند به حفظ سلامت کلی و کنترل وزن کمک کند.

مطلب مرتبط: چگونه شکم نیاوریم؟ جوابش خیلی ساده است

آهن

کمبود آهن به خصوص در میان زنان و افراد گیاه‌خوار بسیار شایع است و می‌تواند منجر به افزایش میل به مصرف گوشت شود. آهن نقش مهمی در تولید هموگلوبین و اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها دارد، بنابراین کمبود آن ممکن است باعث ایجاد هوس‌های غذایی به خصوص برای گوشت شود. تأمین آهن مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی مناسب می‌تواند به کاهش این هوس‌ها کمک کند.

مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماکیان و ماهی می‌تواند مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین کند. همچنین، منابع گیاهی آهن مانند میوه‌های خشک، تخم کدو، حبوبات و غذاهای غنی‌شده نیز می‌توانند به تأمین آهن کمک کنند، اما لازم است همراه با آن‌ها ویتامین ث مصرف شود تا جذب آهن بهتر انجام شود.

بنابراین، برای کاهش میل به گوشت و تأمین نیازهای آهن بدن، تنوع غذایی خود را افزایش داده و از منابع مختلف آهن در رژیم غذایی خود بهره بگیرید. این رویکرد می‌تواند به کنترل بهتر اشتها و بهبود سلامت عمومی کمک کند.

ویتامین‌ ها چگونه به لاغری کمک می کنند؟

ویتامین‌ها به بدن کمک می‌کنند تا غذا را به انرژی تبدیل کند، التهاب را کاهش دهد و هورمون‌های مرتبط با گرسنگی و سیری را تنظیم کند. به همین دلیل است که می‌گوییم کمبود ویتامین و لاغری کاملا به یکدیگر مرتبط هستند:

ویتامین ها و لاغری

تاثیر ویتامین‌ها در افزایش متابولیسم

ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، ویتامین D و منیزیم همگی می‌توانند به افزایش متابولیسم کمک کنند. متابولیسم بالاتر به معنای این است که بدن کالری بیشتری می‌سوزاند، حتی در حالت استراحت.

ارتباط کاهش التهاب و کاهش وزن

در بحث کمبود ویتامین و لاغری التهاب یکی از عوامل تاثیرگذار است. التهاب یکی از عواملی است که می‌تواند باعث افزایش وزن شود. ویتامین C و ویتامین D می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند.

تنظیم هورمون‌های گرسنگی و سیری

ویتامین B12، ویتامین D و منیزیم همگی می‌توانند به تنظیم هورمون‌های گرسنگی و سیری کمک کنند. این مواد مغذی می‌توانند در جلوگیری از پرخوری و کمک به کاهش وزن نقش موثری را ایفا کنند.

رژیم غذایی مناسب برای لاغر شدن

از آنجایی که کمبود ویتامین و لاغری با هم در ارتباط هستند، برای کاهش وزن باید رژیمی را انتخاب کنید که عاملی برای بروز کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن شما نباشد. به این نکات توجه کنید:

  • غذاهای کامل و تازه بخورید: غذاهای فرآوری شده اغلب ویتامین‌های کمتری نسبت به غذاهای کامل دارند.
  • به وفور میوه و سبزیجات مصرف کنید: میوه‌ها و سبزیجات منابعی غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند و از ابتلای شما به کمبود ویتامین جلوگیری می‌کنند.حبوبات، آجیل و دانه‌ها را به رژیم غذایی خود بیفزایید: این مواد غذایی منابع ایده‌آلی از پروتئین، فیبر و هستند.
  • گوشت، ماهی و لبنیات کم‌چرب بخورید: پروتئین و ویتامین به وفور در این مواد غذایی یافت می‌شود.
  • با این وجود باید بدانید که برای کمک به جبران کمبود ویتامین‌ها در بدن خود ممکن است لازم باشد، قرص مولتی ویتامین و مینرال استفاده کنید. در این زمینه بعد از ارائه آزمایش خون و مطمئن شدن از کمبود ویتامین در بدن خود با پزشک مشورت کنید.

کمبود ویتامین و افزایش اشتها

در مورد کمبود ویتامین و لاغری نظریه دیگری هم وجود دارد. وقتی سطح مواد مغذی در بدن انسان رو به کاهش می‌رود، بدن اغلب شروع به تحریک اشتها برای جبران منابع از دست رفته می‌کند. اما اگر ویتامین‌ها در بدن به حد مطلوب باشند، به کنترل هوس‌های غذایی کمک می‌‎شود و اشتها بیش از حد تحریک نخواهد شد. پس مهم است که سطح ویتامین‌ها را در بدن خود متعادل نگه دارید.

کلام پایانی در مورد کمبود ویتامین و لاغری

چنانچه در این مقاله شرح دادیم، کمبود ویتامین و لاغری با هم در ارتباطند؛ یعنی سطح ویتامین‌ها در بدن انسان باید در حد استاندارد باشد تا رژیم کاهش وزن بهتر جواب دهد و لاغری تسهیل شود.

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: اگه دوست داری لاغر بشی، شب ها فقط از این ۹ خوراکی خوشمزه بخور!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

دکمه بازگشت به بالا