;
درمان خانگی

مصرف این میوه ها برای کاهش فشار خون موثر هستند+میزان مصرف روزانه میوه

میوه های مفید برای کاهش فشار خون: اصلاح سبک زندگی از جمله پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، خواب کافی و مدیریت استرس برای کنترل فشار خون بالا ضروری است. علاوه بر این، ممکن است لازم باشد تحت نظر پزشک از داروهای خاصی استفاده کنید. هنگامی که از تاثیر تغذیه روی فشار خون بالا صحبت به میان می‌آید، میوه‌ها به‌دلیل داشتن فیبر، آنتی‌اکسیدان و سایر مواد مغذی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری و درمان آن دارند.

همه‌ میوه‌ها برای سلامتی مفیدند، اما بیماران مبتلا به پرفشاری خون از مصرف بعضی از آن‌ها سود بیشتری می‌برند. برای اینکه با میوه های مفید برای کاهش فشار خون آشنا شوید، این مقاله بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه درمان خانگی را تا انتها دنبال کنید.

شاید بپسندید: پاکسازی و سم زدایی کبد چرب با این راهکار ساده خانگی

میوه های مفید برای کاهش فشار خون

مصرف میوه‌هایی که منابع خوبی از پتاسیم و منیزیم هستند، می‌تواند روی بهبود فشار خون بالای شما نقش داشته باشند؛ میوه‌هایی مثل توت، سیب، کیوی، هلو و شلیل، انار، لیمو، آلو خشک و موز که به‌واسطه مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها، سلامت قلب را تضمین کرده و سطح فشار خون‌تان را متعادل می‌کنند.

از میوه های مفید برای کاهش فشار خون بالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مرکبات

اگر به‌دنبال راهی برای تنظیم فشار خون با میوه می‌گردید، توصیه می‌کنیم مرکبات (پرتقال، گریپ‌فروت و لیمو ترش) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مرکبات سرشار از آنتی‌اکسیدان از جمله ویتامین C و فلاونوئید هستند که هر ۲ به سلامت قلب و عروق خونی کمک می‌کنند. همچنین مقدار زیادی فیبر و پتاسیم دارند که این ویژگی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا عالی است.

در یک مطالعه مشاهده شد که مصرف ۲ لیوان آب پرتقال می‌تواند فشار خون را به‌طور قابل توجهی در افراد مبتلا به پرفشاری خون خفیف کاهش دهد. بعضی از محققان معتقدند که این اثر در درجه‌ی اول به فلاونوئید هسپریدین (Hesperidin) و پتانسیل آن در بهبود عملکرد دیواره‌ی داخلی عروق و کاهش التهاب مربوط می‌شود.

احتمالا بپسندید: خاراگوش گیاهی با فواید بسیار اما پردردسر اگر به صورت مناسب استفاده نشود+نحوه مصرف صحیح

میوه های مفید برای کاهش فشار خون

موز

یک عدد موز با اندازه متوسط حاوی ۴۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است و به همین دلیل، یکی از بهترین منابع این ماده معدنی شناخته می‌شود. پتاسیم نقش مهمی در مدیریت فشار خون ایفا می‌کند و به‌واسطه فیبر بسیار زیادی که دارد، باعث پایین آمدن فشار خون می‌شود.

 انجمن قلب آمریکا (AHA) مردم را به کاهش مصرف سدیم (نمک) و افزایش مصرف غذاهای حاوی پتاسیم تشویق می‌کند. پتاسیم یک ماده‌ی مغذی مهم به شمار می‌رود که با افزایش دفع سدیم از بدن به کنترل فشار خون کمک می‌کند. همچنین می‌تواند فشار وارد شده روی سیستم قلبی-عروقی را کاهش ‌دهد.

شاید بپسندید: ترفند سرآشپزها برای پخت سریع تر انواع گوشت

انواع توت

توت‌ها، به‌خصوص بلوبری، سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و پلی‌فنول هستند که همگی به کاهش فشار خون و بهبود سلامت عروق خونی کمک می‌کنند. بلوبری به‌دلیل داشتن آنتوسیانین نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد. در یک مطالعه، در کسانی که هر روز از یک نوشیدنی حاوی پودر بلوبری استفاده کردند، فشار خون کاهش یافت. علاوه بر این، مصرف این نوشیدنی با بهبود عملکرد عروق خونی و تقویت عملکرد شناختی همراه بود.

 

انار

تحقیقات نشان می‌دهد که مواد مغذی موجود در انار به کاهش فشار خون و کلسترول خون، بهبود گردش خون، جلوگیری از سفت شدن عروق خونی و ارتقای سلامت قلب کمک می‌کنند. محققان با انجام یک مطالعه دریافتند که مصرف بیش از یک لیوان آب انار روی فشار خون تاثیر مثبت دارد. اما برای بهره‌مندی از این خاصیت حتما باید از آبمیوه‌ی ۱۰۰ درصد طبیعی که به آن شکر اضافه نشده باشد، استفاده کنید.

احتمالا بپسندید: ۹ دلیل شگفت‌انگیز برای مصرف روزانه هویج

میوه های مفید برای کاهش فشار خون

آلو خشک

از آلو خشک هم می‌توان به‌عنوان یکی از میوه‌های پایین آورنده‌ی فشار خون نام برد. این میوه مقدار زیادی پتاسیم دارد، اما سدیم زیادی وارد بدن نمی‌کند. به همین دلیل، می‌تواند به حفظ سلامت قلب، کاهش فشار خون و جلوگیری از سفت شدن عروق خونی کمک کند.

احتمالا بپسندید: ۷ خطر استفاده از موبایل هنگام خواب شب که نمی‌دانید!

سیب

سیب عوامل خطر بیماری قلبی از جمله کلسترول بالا و التهاب را بهبود می‌بخشد. تحقیقات همچنین نشان داده‌اند که مصرف یک عدد سیب در روز خطر ابتلا به فشار خون بالا را حدود ۹ درصد کاهش می‌دهد. شواهد بیانگر آن است که فلاونوئیدهای سیب با افزایش تولید اکسید نیتریک می‌توانند عملکرد دیواره‌ی داخلی عروق را بهبود ‌بخشند و به کنترل فشار خون کمک ‌کنند.

 

کیوی

در یک مطالعه روی افراد با فشار خون نسبتا بالا مشخص شد که کیوی را هم می‌توان در فهرست میوه های پایین آورنده فشار خون قرار داد. در این تحقیق، فشار خون شرکت‌کنندگانی که به‌مدت هشت هفته هر روز سه عدد کیوی مصرف کردند، نسبت به افرادی که در طول روز یک عدد سیب ‌خوردند، به‌طرز چشمگیری کاهش یافت. به نظر می‌رسد که پتاسیم، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های کیوی در کنترل فشار خون نقش دارند.

کیوی برای برای کاهش فشار خون

میزان مصرف مجاز میوه در روز

میوه‌ها و سبزیجات فواید زیادی برای سلامتی دارند. به گفته‌ی انجمن قلب آمریکا، افراد بزرگسال باید در طول روز چهار تا پنج سروینگ میوه مصرف کنند. یک سروینگ میوه برابر است با:

  • یک میوه‌ کامل با اندازه‌ی متوسط مانند هلو، سیب یا پرتقال
  • نصف لیوان میوه‌ تازه، منجمد یا کنسرو‌ی که خرد شده باشد
  • یک چهارم لیوان میوه‌ خشک
  • یک چهارم لیوان آبمیوه

یک سروینگ آبمیوه‌ ۱۰۰ درصد طبیعی می‌تواند جایگزین یک سروینگ میوه‌ی تازه شود، اما خوردن میوه‌ی تازه بهتر از نوشیدن آب آن است. چرا که با خوردن میوه مقدار زیادی فیبر در اختیار بدن قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، همیشه احتمال زیاده‌روی در مصرف آبمیوه‌ وجود دارد. چون آبمیوه در مقایسه با میوه از قدرت سیرکنندگی کمتری برخوردار است.

خودداری از مصرف این غذاها در افراد مبتلا به فشار خون بالا

اکنون که با بهترین میوه برای کاهش فشار خون آشنا شدید، بهتر است غذاهای غیرمجاز در رژیم غذایی مخصوص پرفشاری خون را هم بشناسید. بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌ها روی فشار خون تاثیر منفی دارند و باعث افزایش آن می‌شوند. توصیه می‌شود از مصرف این غذاها بپرهیزید یا در حد اعتدال از آن‌ها استفاده کنید. غذاها و نوشیدنی‌های مضر برای فشار خون بالا عبارت‌اند از:

  • غذاهای مملو از سدیم مثل غذاهای کنسروی، آجیل شور و فست فود
  • غذاهای حاوی چربی اشباع‌شده مانند کره، چیپس، غذاهای سرخ‌شده و مارگارین
  • غذاها و نوشیدنی‌های شیرین از جمله نوشابه، آبمیوه‌ی صنعتی، کیک، شیرینی و آبنبات
  • نوشیدنی‌های الکلی
  • لبنیات پرچرب
  • سس سالاد

سخن آخر

پیروی از سبک زندگی سالم و داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل میوه های پایین آورنده فشار خون است می‌تواند به شما در جلوگیری از پرفشاری خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. در مقابل، بعضی از غذاها و نوشیدنی‌ها مثل الکل، نمک، غذاهای فرآوری‌شده و غذاهای پرچرب ممکن است فشار خون را افزایش دهند یا باعث تشدید عوارض آن شوند.

 

برایتان جالب خواهد بود

بهترین راه برای پیشگیری از آلزایمر

دانش‌ آموزان چه بخورند خوبه + بهترین پیشنهاد تغذیه ای

این نوشیدنی خوش طعم به حفظ ماهیچه‌ها در سالمندی کمک می‌کند

درمان زخم دیابتی با طب سنتی: مراقبت و بهبود زخم افراد دیابتی با این روش طب سنتی

این گیاه برای بیماری های شایع زنان، گیاه معجزه گر است+ نحوه مصرف

تاثیر پیاده روی بعد غذا؛ بخوان و شوکه شو

برای جلوگیری از ریزش موها و داشتن موهای پرپشت، دم کرده این گیاه معجزه می کند+نحوه مصرف

اشتباهی که قلب زنان را بیمار می کند

خواص هلو برای مردان: از حفظ سلامت پروستات تا افزایش باروری در میان مردان!

۱۰ قسمت بدن که سن واقعی شما را لو می دهد!

۵ عادت غذایی ساده که سلامت قلب شما را تضمین می کند!

تغذیه سالمندان: ۱۲ ماده غذایی که سالمندان را بیمار می کند!

خواص برگ کاری از کنترل دیابت تا رفع چین و چروک پوست+نحوه مصرف برای تاثیرگذاری!

شاید بپسندید: داروی گیاهی مطمئن برای تقویت کلیه ها و کبد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا