طرز تهیه میوه خشک-۵ روش فوق العاده حرفه ای که می توانید در خانه میوه خشک تهیه کنید
طرز تهیه میوه خشک یکی از دستورهای پرکاربرد و محبوب در آشپزی به حساب میآید و در عین حال ترفند و تکنیکهای خاص و منحصربهفرد خود را نیز دارد.
بنابراین پیدا کردن بهترین روش و طرز تهیه میوه خشک خانگی بسیار مهم است. یکی از راه های جدید درآمدی تولید میوه خشک و خرید و فروش سیب، موز هلو انبه و آلو خشک با قیمت عالی است که در بازار به فروش می رسند.
طرز تهیه میوه خشک
خشک کردن میوه در فضای باز
خشک کردن میوه در فر
خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشککن
خشک کردن میوه روی شوفاژ
اگر شما هم به دنبال بهترین روش و طرز تهیه میوه خشک خانگی سالم و ارزان هستید، مطالعه این نوشتار را از دست ندهید.
چطوری میوه خشک کنیم سیاه نشه؟
یکی از مشکلات یا چالشهایی که در هنگام خشک کردن میوه با آن مواجه میشوید، تغییر رنگ ناگهانی و سیاه شدن میوه است. مخصوصاً میوههایی مانند سیب، گلابی و موز از دسته میوههایی هستند که به دلیل وجود آهن و پتاسیم بسیار در بافت خود به سرعت سیاه میشوند. بنابراین چطوری میوه خشک کنیم سیاه نشه؟
میوهها را در محیطی خشک کنید که میزان اکسیژن موجود در هوا کمتر باشد تا میوهها رنگ طبیعی خود را حفظ کنند.
میوهها را به قطعات و اسلایسهای هماندازه و یک شکل برش بزنید. اگر میوهها ضخامت یکسانی نداشته باشند، قطعاً قسمت نازکتر نسبت به قسمت ضخیمتر سریعتر خشک میشود و در نهایت رنگ و کیفیت محصول نهایی بد میشود.
قبل از آمادهسازی میوهها برای خشک شدن میتوانید به آنها آبلیمو یا آب دیگر مرکبات بزنید تا میوهها سیاه نشوند.
یک لایه شهد روی میوههای اسلایسی بزنید تا هم میوهها خوشمزهتر شوند و هم مواد معدنی موجود درآنها با اکسیژن هوا ترکیب نشوند. (شهد از ترکیب آب، شکر و هل تشکیل میشود).
به این موضوع توجه داشته باشید که میزان کمی تغییر رنگ در هنگام خشک کردن میوه کاملاً طبیعی است. اما روشهای ذکرشده در بالا به شما در جلوگیری از ترکیب یون آهن موجود در میوهها با اکسیژن هوا کمک و در نهایت میوه رنگ طبیعی خود را حفظ میکند.
روشهای مختلف خشک کردن میوه در خانه
تهیه میوه خشک فقط با دستگاه انجام نمیشود و شما به راحتی میتوانید انواع مختلف میوه خشک را در منزل خود و به روشهایی خلاقانه تهیه کنید. در ادامه به معرفی 3 روش پرکاربرد و عالی برای تهیه میوه خشک در منزل میپردازیم.
خشک کردن میوه در فضای باز
یکی از روشهای قدیمی و سنتی برای تهیه میوه خشک در اصل قرار دادن آنها در فضای باز و زیر آفتاب است. طرز تهیه میوه خشک در فضای باز به این صورت است که ابتدا باید میوهها را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید. بهتر است تا روزهای آفتابی تابستان را برای خشک کردن میوه انتخاب کنید. در این روش حداقل چند روز باید میوهها در معرض تابش آفتاب قرار بگیرند.
میوههای شستهشده را به اسلایسهای مساوی برش بزنید و روی سینی بچینید. آنها را چند روز در آفتاب قرار دهید و چند روز بعد بردارید.
خشک کردن میوه در فر
در حالت کلی، دما و زمان مناسب برای خشک شدن هر میوه در فر با دیگری متفاوت است. اما همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که دمای فر نباید خیلی زیاد باشد، زیرا میوهها میسوزند. فرآیند خشک کردن میوه با فر با توجه به نوع میوه و دمای فر معمولاً بین 4 تا 8 ساعت طول میکشد.
همیشه از شیشه فر به میوهها نگاه کنید و زمانی که میوهها به صورت کامل چروک شدند سپس آنها را از فر خارج کنید.
خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشککن
روش خشک کردن میوهها با دستگاه به این صورت است که باید دمای مناسب را طبق دستورات نوشته شده برای هر میوه در دفترچه آموزشی دستگاه انتخاب کنید و سپس به مدت زمان لازم اجازه دهید تا میوهها در دستگاه خشک شوند. در این روش میوهها در بهترین حالت خود خشک میشوند و همچنین استفاده از دستگاه میوه خشککن نیز در مقایسه با سایر روشها بسیار راحتتر است.
خشک کردن میوه روی شوفاژ
اگر شما عاشق میوه خشک هستید، طرز تهیه میوه خشک در فصل تابستان به این صورت است که میوهها را در فضای باز زیر نور آفتاب قرار دهید تا خشک شوند. در فصل پاییز و زمستان نیز میتوانید میوههای موجود در این فصل را روی بخاری یا شوفاژ خشک کنید. طرز تهیه میوه خشک روی شوفاژ به این صورت است که در ابتدا باید یک لایه فویل نسوز روی سطح بخاری یا شوفاژ قرار دهید و سپس میوههای برشخورده را روی پارچه یا فویل بچینید.
بهترین طرز تهیه میوه خشک
در این بخش قصد داریم تا یکی از پرکاربردترین و بهترین روش تهیه میوه خشک را برایتان بگوییم تا در هنگام تهیه میوه خشک به چالشی برخورد نکنید.
تهیه شربت مخصوص برای جلوگیری از سیاه شدن میوهها (شربت مخصوص شامل ترکیب یک لیوان شکر به همراه 2 لیوان آب جوش و چندین قطره آبلیمو با یکدیگر است)
میوههای انتخابی را به تمیزی شسته و ضدعفونی کنید.
میوهها را با استفاده از چاقوی تیز برش بزنید تا له نشوند و در صورت نیاز باید هسته میوهها را نیز بگیرید.
میوههای برش خورده را در شربت خنکشده بزنید و سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود. میوههایی مانند موز و سیب به تنهایی خیلی شیرین هستند و احتیاجی نیست تا این میوهها را به شربت آغشته کنید.
در این مرحله باید میوهها را در فر، دستگاه میوه خشککن یا روی بخاری و شوفاژ خشک کنید. همچنین در فصل تابستان نیز میتوانید آنها را در فضای باز زیر نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت میوه خشک چیست؟
اگر میوهها کاملاً خشک شده باشند، در حالت عادی ماندگاری بیشتری خواهند شد. اما ممکن است شما به هر دلیلی تمایل به نگهداری و استفاده از میوه خشک در طولانیمدت داشته باشید.
برای مصارف خانگی میتوانید به کمک یک نی به صورت کامل اکسیژن داخل پلاستیک را خارج و بلافاصله شیارهای پلاستیک را به یکدیگر چفت کنید. این کار باعث میشود تا میوه خشک بعد از چند هفته بوی کهنگی و مانده به خود نگیرد. اما در مقیاس صنعتی و برای بستهبندی محصولات در بستههای بزرگ از دستگاه گاز نیتروژن استفاده میکنند.
طرز تهیه میوه خشک پفکی چگونه است؟
میوه خشک پفکی به دلیل بافت ترد و پفکی خود طرفداران زیادی دارد.از میوه خشک پفکی میتوانید در انواع بستنیها یا همراه با غلات صبحانه استفاده کنید. برای تهیه میوه خشک پفکی باید میوهها را به کمک سرما و فریز خشک کنید، دقیقاً برعکس خشک کردن میوه در حالت عادی که به کمک گرما انجام میشود. در میوه خشک پفکی هنوز مقداری رطوبت وجود دارد و به همین دلیل ساختاری پفکی و ترد به دست میآورد. فراموش نکنید که دقیقاً بخاطر همین رطوبت موجود دذر بافت میوه خشک پفکی، ماندگاری آن در مقایسه با میوه خشک عادی کمتر است.
طرز تهیه میوه خشک پفکی:
میوهها را با دقت شسته و ضدعفونی میکنیم.
میوهها را به صورت مرتب برش میزنیم و هسته آنها را خارج میکنیم.
از دستگاه فریز و سردکن برای خشک کردن میوهها به صورت پفکی استفاده میکنیم.