;
ترفندهای زندگی

روش نگهداری باقالی به مدت طولانی بدون اینکه رنگ باقالی عوض شود+فیلم

روش نگهداری باقالی به مدت طولانی: باقالی، از جمله حبوبات مغذی و خوشمزه فصل بهار است که می‌توانید با روش‌های مختلف آن را برای مدت طولانی نگهداری کنید و در فصول دیگر سال نیز از طعم و خواص آن بهره‌مند شوید. در این مطلب بخش تازه ها مجله خبری چشمک در مجموعه ترفندهای زندگی روش نگهداری باقالی مورد بررسی قرار می گیرد. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اگر این کاربردهای چای کیسه ای استفاده شده را می دانستید، آن را دور نمی انداختید!

جالب خواهد بود: دکمه های فلزی کوچک در شلوار‌ جین برای چی هستند!؟

باقالی چیست؟

باقلا، باقلی، باقالی، باقله، باقالا، باکله (مازنی.تالشی) یا پخله،پاخلا (در زبان ترکی) (نام علمی: Vicia faba) گیاهی یک‌ساله است. دارای برگ‌های تخم مرغ شکل و میوهٔ غلاف‌مانند است. به میوه و دانه آن نیز باقلا گفته می‌شود. باقلا منبع تأمین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، می‌تواند همراه با برنج (باقلاپلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقله می‌تواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک می‌کند.

برای باقلا خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شده‌است. در عوض باقلا تحریک‌کنندهٔ اصلی بیماری فاویسم بوده‌است که به خاطر آن به این بیماری در فرهنگ عامه باقله‌ای گفته می‌شود. مصرف آن برای مبتلایان می‌تواند سبب مرگ بیمار شود. در بسیاری از افراد باقلا پاسخ آزمایش هپاتیت ب را مثبت می‌کند و باعث اشتباه شدن آزمایش خون می‌شود و توصیه می‌شود خانم‌های باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود.

مصرف بالای باقالی

در عمل، امروزه باقلا خواصّ پزشکی سنّتی خود را از دست داده و فقط مصرف خوراکی دارد. در برخی از نواحی باقلاخیز، مانند گیلان و مازندران، باقلای خام، به تفنّن، تنها یا با برخی «مخلّفاتِ» دیگر (مثلاً، در گیلان با کته، «اشپل» یا تخم نمک‌سود ماهی) خورده می‌شود. اما خوردن باقلای پخته گرم (همراه با نمک و گلپر و سرکه) در کوچه و بازار به ویژه در فصل سرما در همه جا معمول است.

به گزارش مارتین لیوی، باقلای پخته «یکی از خوراکی‌های عمده مستمندان است و در شهرهای مصر بیش‌تر مردم باقلا و روغن و سرکه را با نان لقمه کرده به عنوان صبحانه می‌خورند». در ایران، باقلا جزء اصلی چند خوراک، از جمله باقلاپلو، خورشِ باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا نیز هست. در ادب فارسی، مدح یا ذمی از باقلا سراغ نداریم، ولی بسیاری از شاعران عرب، فارغ از قیل و قال حکما، در وصف و تشبیه باقلا داد سخن داده‌اند.

بیشتر بخوانید: ۸  گیاه آپارتمانی زیبا مخصوص حمام و دستشویی که در رطوبت رشد می‌کنند

جالب خواهد بود: رسوایی داماد و مادرزن؛ پدرزن بی آبرویی را کامل کرد

روش نگهداری باقالی

باقالی، از جمله حبوبات مغذی و خوشمزه فصل بهار است که می‌توانید با روش‌های مختلف آن را برای مدت طولانی نگهداری کنید و در فصول دیگر سال نیز از طعم و خواص آن بهره‌مند شوید. در این مطلب، به بررسی دو روش نگهداری باقالی به مدت طولانی می‌پردازیم:

روش اول: فریز کردن

فریز کردن، یکی از ساده‌ترین و رایج‌ترین روش‌های نگهداری باقالی است که به شما امکان می‌دهد تا از این ماده غذایی مغذی برای چندین ماه استفاده کنید. مدت زمان نگهداری باقلا در فریزر از ۸ تا ۱۲ ماه است، اما بهتر است آن را نهایتا تا ۸ ماه بعد مصرف کنید. به خاطر داشته باشید که برای فریز کردن باقلا باید آن را در دمای منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. برای این که مطمئن شوید باقلای فریزر شده شما سالم است یا نه، باید به ظاهر آن توجه کنید و آن را بو کنید.

شاید بپسندید: سعید اسماعیلی کشتی‌گیر ایرانی در 2 ثانیه‌ پایانی مسابقه مشغول خوشحالی شد….و از فینال باز ماند+ویدیو

روش نگهداری باقالی

مراحل فریز کردن باقالی

انتخاب باقالی: باقالی‌های تازه، سالم و بدون لکه را انتخاب کنید.
پاک کردن باقالی: باقالی‌ها را شسته و پوست غلاف آنها را جدا کنید.
بلانچ کردن باقالی (اختیاری): باقالی‌ها را به مدت 2 تا 3 دقیقه در آب جوش بریزید و سپس آبکش کنید. بلانچ کردن باقالی، رنگ سبز آن را حفظ می‌کند و به حفظ آنزیم‌ها کمک می‌کند.
خشک کردن باقالی: باقالی‌ها را به طور کامل روی یک پارچه تمیز پهن کنید و بگذارید تا کاملاً خشک شوند.
انجماد باقالی: باقالی‌های خشک شده را در کیسه‌های فریزر یا ظروف مخصوص فریز قرار دهید و در فریزر با دمای زیر صفر درجه سانتیگراد نگهداری کنید.

نکات مهم در مورد فریز کردن باقالی

از فریز کردن باقالی‌های له شده یا پخته شده خودداری کنید.

باقالی‌های فریز شده را بیش از 6 ماه در فریزر نگهداری نکنید.

برای یخ زدایی باقالی، می‌توانید از روش یخ زدایی در یخچال یا مایکروفر استفاده کنید.

روش دوم: خشک کردن

خشک کردن، روشی سنتی برای نگهداری باقالی است که به شما امکان می‌دهد تا از این ماده غذایی برای مدت طولانی و بدون نیاز به یخچال استفاده کنید.

مراحل خشک کردن باقالی

انتخاب باقالی: باقالی‌های تازه، سالم و بدون لکه را انتخاب کنید.

پاک کردن باقالی: باقالی‌ها را شسته و پوست غلاف آنها را جدا کنید.

خشک کردن باقالی: باقالی‌ها را به دو روش می‌توانید خشک کنید:

خشک کردن در آفتاب: باقالی‌ها را روی یک پارچه تمیز یا سینی مشبک پهن کنید و در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید. هر روز باقالی‌ها را زیر و رو کنید تا به طور یکسان خشک شوند. این فرآیند ممکن است چند روز طول بکشد.

خشک کردن در فر: باقالی‌ها را در یک سینی فر بچینید و در فر با دمای پایین (حدود 50 درجه سانتیگراد) به مدت چند ساعت قرار دهید. هر 30 دقیقه یکبار باقالی‌ها را زیر و رو کنید تا به طور یکسان خشک شوند.

نگهداری باقالی خشک شده: باقالی‌های خشک شده را در ظروف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

شاید بپسندید: گران‌ترین خوراکی های جهان که قیمت شان، هوش از سر هر کسی می‌برد+عکس

شاید بپسندید: 4 روش موثر برای بهبود حافظه و تقویت مغز

نکات مهم در مورد خشک کردن باقالی
  • از خشک کردن باقالی‌های له شده یا پخته شده خودداری کنید.
  • باقالی‌های خشک شده را بیش از 1 سال در جای خنک و خشک نگهداری نکنید.
  • قبل از استفاده از باقالی‌های خشک شده، آنها را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب خیس کنید تا نرم شوند.

نگهداری باقالی

انتخاب روش مناسب

انتخاب روش مناسب برای نگهداری باقالی به سلیقه و نیاز شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید از باقالی در اسرع وقت استفاده کنید، فریز کردن روش مناسب‌تری است. اما اگر می‌خواهید باقالی را برای مدت طولانی‌تری نگهداری کنید و به یخچال نیازی نداشته باشید، خشک کردن روش بهتری است.با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، می‌توانید باقالی را به مدت طولانی نگهداری کنید و از طعم و خواص آن در فصول دیگر سال نیز بهره‌مند شوید.

فیلم روش فریزر کردن

 

دانلود ویدیو

 

 

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: ایده های خلاقانه برای ساخت وسایل تزئینی زیبا از وسایلی که دیگر قابل استفاده نیستند+عکس های آموزشی

بیشتر بخوانید: ارزش نات کوین به روایت موسس تلگرام: نات کوین حالا یکی از ۵ ارز دیجیتال پرمعامله جهان است!

جالب خواهد بود: چگونه با مواد دم دستی یک دئودورانت طبیعی برای روزهای گرم تابستان بسازیم+ نحوه ساخت!

احتمالا بپسندید: نگهداری برنج پخته به مدت طولانی | درباره ماندگاری برنج پخته چه می دانید!؟

شاید بپسندید: با این راهکارهای ساده، روغن زیتون اصل را از تقلبی تشخیص دهید!

بیشتر بخوانید: بهترین روش فریز کردن نخود فرنگی 

جالب خواهد بود: دعای امام رضا (ع) برای حاجت و بیماری

احتمالا بپسندید:  روش صحیح پاک کردن، پخت، فریز و خشک کردن باقالا سبز

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + نه =

دکمه بازگشت به بالا