دانش

با این راهکارهای ساده، روغن زیتون اصل را از تقلبی تشخیص دهید!

نحوه تشخیص روغن زیتون اصل: کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند چطور روغن زیتون اصل را از تقلبی تشخیص بدهیم. تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. در این مطلب بخش تازه ها مجله خبری چشمک در مجموعه دانش به بررسی نحوه تشخیص روغن زیتون اصل خواهیم پرداخت. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اگر این کاربردهای چای کیسه ای استفاده شده را می دانستید، آن را دور نمی انداختید!

جالب خواهد بود: دکمه های فلزی کوچک در شلوار‌ جین برای چی هستند!؟

روغن زیتون

روغن زیتون از میوه درخت زیتون به دست می‌آید. این درخت نخستین بار در کرانه‌های دریای مدیترانه پرورش یافت. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون به دست می‌آورند که دارای مقدار زیادی چربی سیر نشده است.

روغن به وسیله خرد کردن کامل زیتون و جدا کردن روغن به وسیله روش‌های مکانیکی یا شیمیایی تولید می‌شود. این روغن در آشپزی، تولید لوازم آرایش، تولید دارو و صابون کاربردهای گوناگون دارد. در قدیم از روغن زیتون به عنوان سوخت چراغ‌های روغنی نیز استفاده می‌کرده‌اند. روغن زیتون در سراسر جهان به کار برده می‌شود. بیشترین مصرف آن در کشورهای پیرامون مدیترانه است.

شاید بپسندید: ترفند شناسایی هندوانه شیرین و سرخ | با این ۴ روش علمی دیگه هیچ وقت هندوانه بی مزه و کال نمی خری!

احتمالا بپسندید: مزایای نگهداری آب در کوزه سفالی: دلایل مهم که باید آب را در کوزه سفالی نگهداری کرد!

نحوه تشخیص روغن زیتون اصل

روغن زیتون یکی از بهترین روغن‌های گیاهی و خوراکی است که می‌شود از آن برای آشپزی و پخت غذا‌های سالم استفاده کرد. روغن زیتون دارای خواص زیادی برای بدن است. ازجمله به کنترل دیابت نوع ۲ کمک می‌کند و از آنجا که سرشار از پنی فنول است، دارای خواص ضد التهابی است و از رشد باکتری‌های بیماری‌زا در بدن جلوگیری می‌کند. روغن زیتون همچنین برای بهبود گوارش و هضم غذا بسیار موثر است و حرکات روده را تحریک می‌کند. اگر می‌خواهید از پیری زودرس جلوگیری کنید، توصیه ما این است که روغن زیتون مصرف کنید.

متاسفانه روغن زیتون‌های تقلبی موجود در بازار گاه ممکن است روغن زیتون نباشند. در این حالت روغن‌های خوراکی دیگر را با کمی رنگ افزودنی شبیه به رنگ روغن زیتون دربیاورند که سبز رنگ است. گاه نیز روغن‌های گیاهی ارزان قیمت مانند روغن ذرت و آفتابگردان را با روغن زیتون مخلوط می‌کنند. در مواردی نیز روغن زیتون به دست آمده از زیتون‌های کپک زده و مانده را به جای روغن اصل می‌فروشند یا با روغن زیتون اصل مخلوط می‌کنند که در این صورت خاصیتی ندارد و حتی ممکن است برای بدن مضر باشد.

بیشتر بخوانید: ۸  گیاه آپارتمانی زیبا مخصوص حمام و دستشویی که در رطوبت رشد می‌کنند

جالب خواهد بود: رسوایی داماد و مادرزن؛ پدرزن بی آبرویی را کامل کرد

نحوه تشخیص روغن زیتون اصل

تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی، روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. در نتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست.

برای تشخیص روغن زیتون اصل از روغن زیتون تقلبی چند راهکار وجود دارد که در ادامه این مطلب به آن می‌پردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

اول آن را بو کنید

تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی، روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است. برای تشخیص بوی اصیل روغن زیتون ابتدا کمی از آن را داخل فنجان بریزید و کف دستتان را روی دهانه فنجان بگذارید. حالا با دست دیگر ته فنجان را کمی ماساژ بدهید تا روغن زیتون گرم شود. سپس دستتان را از روی دهانه فنجان بردارید و روغن را بو کنید. اگر بوی زیتون یا علف تازه را حس کردید، یعنی روغن زیتون اصل است و اگر بوی نامطبوع احساس کردید، روغن زیتون فاسد است.

شاید بپسندید: سعید اسماعیلی کشتی‌گیر ایرانی در 2 ثانیه‌ پایانی مسابقه مشغول خوشحالی شد….و از فینال باز ماند+ویدیو

 آن را بچشید

اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

به رنگ آن دقت کنید

تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی، رنگ روغن زیتون به سه عامل نژاد زیتون، زمان چیدن آن از درخت و عمر روغن زیتون بستگی دارد. معمولا رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد. همچنین عمر مفید روغن زیتون ۲ سال است و بعد از گذشت دو سال ممکن است رنگ روغن تیره شود. اما به این معنا نیست که روغن زیتون بی‌کیفیت شده است یا دیگر قابل مصرف نیست.

روغن زیتون را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید

تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی،  تا خیالتان از اصلی بودن روغن راحت باشد. همچنین می‌توانید در فصل روغن‌گیری که از مهر ماه شروع می‌شود و تا پایان دی ماه ادامه دارد، به کارخانه‌های تهیه روغن زیتون مراجعه کنید و روغن زیتون را مستقیم از کارخانه بخرید.

بردن به آزمایشگاه

تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی، آخرین راه برای تشخیص اصیل بودن روغن زیتون این است که آن را به آزمایشگاه‌های مخصوص ببرید و به مسئولین این کار بدهید تا روغن را با وسایل مخصوص آزمایش کنند و ناخالصی آن را تشخیص بدهند.

توجه به قیمت

علاوه بر درنظرگرفتن تمام موارد گفته شده، توجه به قیمت روغن زیتون نیز می‌تواند راهکار خوبی برای تشخیص روغن زیتون اصل باشد. زیتون میوه‌ای نسبتا گران‌قیمت است و از طرفی مراحل تهیه روغن زیتون نیز دشوار است؛ بنابراین نمی‌توان انتظار داشت محصولات ارزان‌قیمت کیفیت و خلوص بالایی داشته باشند.

تشخیص روغن زیتون اصل

آزمایش ساده برای تشخیص روغن زیتون اصل

با دو آزمایش ساده می‌توان تشخیص داد که آیا روغن زیتون خالص و باکیفیت است یا ناخالصی‌هایی در آن وجود دارد.

آزمایش یخچال

مقداری روغن زیتون را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. پس از ۲۴ ساعت اگر مشاهده کردید که روغن زیتون به شکل جامد درآمده، می‌توانید تقریبا اطمینان حاصل کنید که روغن زیتون شما اصل است. اما اگر همچنان به حالت مایع بود احتمالا روغن حاوی مقداری ناخالصی است.

آزمایش فتیله

ضمن رعایت ایمنی، مقدار روغن زیتون را در ظرفی نشکن بریزید و با استفاده از یک انبر فتیله‌ای را در آن نگه دارید. با روشن‌کردن فتیله اگر مشاهده کردید که از فتیله دود برخاسته یا آتش به‌سرعت خاموش شد می‌توانید نتیجه بگیرید روغن زیتون دارای کیفیت چندان بالایی نیست. فتیله در روغن زیتون باکیفیت به مدت طولانی، بدون ایجاد دود، مشتعل باقی خواهد ماند.

ویژگی‌های روغن زیتون تقلبی

چگونه متوجه شویم روغن زیتونی که در فروشگاه‌ها در مقابل خود می‌بینیم اصل یا تقلبی هستند. برای تشخیص روغن زیتون تقلبی می‌توانید به نکات زیر توجه کنید:

طعم ماندگی یا کپک

اگر پس از چشیدن روغن زیتون طعمی مانده یا مشابه کپک در دهان خود احساس کردید، می‌توانید مطمئن شوید که این روغن زیتون دارای کیفیت مناسبی نیست.

باقی‌ماندن اثر چربی در انتهای گلو

پس از خوردن چند قطره روغن زیتون اگر پس از مدتی همچنان آثار آن را در انتهای گلو خود احساس کردید، روغن زیتون نمی‌تواند دارای کیفیت و خلوص بالایی باشد و احتمالا دارای درصد قابل‌توجهی ناخالصی است.

بسته‌بندی نامناسب

روغن زیتون حتی اگر به‌درستی تهیه شده باشد و خلوص بالایی هم داشته باشد، با نگهداری در شیشه‌های به رنگ روشن و جذب نور آفتاب می‌تواند خواص خود را از دست بدهد. البته که تولیدکنندگان حرفه‌ای روغن زیتون به این بخش مهم تولید، یعنی بسته‌بندی استاندارد محصول نیز توجه کافی دارند؛ بنابراین اگر روغن زیتون را در شیشه‌های روشن و شفاف مشاهده کردید، می‌توانید نتیجه بگیرید که محصول درون شیشه دارای کیفیت بالایی نیست.

قیمت ارزان

قیمت خیلی ارزان می‌تواند یک نشانه واضح از تقلبی بودن روغن زیتون باشد؛ بنابراین بهتر است پول خود را، حتی به میزان اندک برای خرید چنین محصولاتی هدر ندهید.

 

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: ایده های خلاقانه برای ساخت وسایل تزئینی زیبا از وسایلی که دیگر قابل استفاده نیستند+عکس های آموزشی

بیشتر بخوانید: ارزش نات کوین به روایت موسس تلگرام: نات کوین حالا یکی از ۵ ارز دیجیتال پرمعامله جهان است!

جالب خواهد بود: چگونه با مواد دم دستی یک دئودورانت طبیعی برای روزهای گرم تابستان بسازیم+ نحوه ساخت!

احتمالا بپسندید: نگهداری برنج پخته به مدت طولانی | درباره ماندگاری برنج پخته چه می دانید!؟

شاید بپسندید: 4 روش موثر برای بهبود حافظه و تقویت مغز

شاید بپسندید: گران‌ترین خوراکی های جهان که قیمت شان، هوش از سر هر کسی می‌برد+عکس

شاید بپسندید: با این راهکارهای ساده، روغن زیتون اصل را از تقلبی تشخیص دهید!

بیشتر بخوانید: بهترین روش فریز کردن نخود فرنگی 

جالب خواهد بود: دعای امام رضا (ع) برای حاجت و بیماری

احتمالا بپسندید:  روش صحیح پاک کردن، پخت، فریز و خشک کردن باقالا سبز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا