;
آشپزیزندگی

قلیه ماهی: طرز تهیه خوشمزه ترین قلیه ماهی جنوبی!

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی: قلیه ماهی غذایی تند و مخصوص هموطنان عزیزمان در جنوب کشور است. از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به تمبر هندی، شنبلیله، فلفل قرمز و … اشاره کرد. این غذای خوشمزه جنوبی برای سفره إفطار و مهمانی های عید یک غذای عالی است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سالاد تن ماهی، یک سالاد خوشرنگ و مقوی برای کاهش وزن

مواد لازم برای درست کردن قلیه ماهی :

ماهی: 2 کیلوگرم (از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)

پیاز متوسط :3 تا 4 عدد

گشنیز: 1 کیلوگرم

شنبلیله: 250 گرم

تمبر هندی: 200 گرم

زردچوبه: 2 قاشق مرباخوری

فلفل قرمز کوبیده شده :به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)

سیر: 1 بوته

روغن :200 گرم

شاید بپسندید: دستورالعمل تهیه سوپ عدس با رشته فرنگی+خواص شگفت انگیز سوپ عدس برای سلامتی!

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی

طرز تهیه قلیه ماهی :

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی، سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش میریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز میریزیم.

سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با 1استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد.

پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم.

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی، تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم.

تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن میریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم.

نکات کلیدی در طبخ قلیه ماهی:

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی، بخاطر نمک زیاد تمر هندی ، ابتدا باید قلیه ماهی را بچشید تا غذا شور نشود.و اگر احتیاج به نمک داشت به آن مقداری نمک اضافه کنید.

شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد بخاطر همین مقدار شنبلیله و گشنیز را حتما رعایت کنید.

اگر مقدار ترشی غذا کم بود می توانید مقدار دیگری از تمر هندی را به همان شکل قبل که گفته شد آماده کنید و به خورشت اضافه کنید.

اصولا قلیه ماهی را کمی تند تهیه میکنند ،اما اگر شما طعم تند را دوست ندارید، میتوانید از مقدار خیلی کمی فلفل قرمز استفاده کنید.

برای بوی بد ماهی و طبع سرد آن حتما از سیر استفاده کنید.

برای قلیه میتوان از هر ماهی گوشتی که دوست دارید استفاده کنید ولی بهترین گزینه برای قلیه سنگسر و هامور و زمین کن و شیر است.همچنین ماهی سالمون و قزل آلا هم داری گوشت منسجمی هستد.

برشهای ماهی را ضخیم بزنید تا توی قلیه له نشود.

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی، کیفیت تمر هندی بسیار مهم است و رنگ سیاه و سفت آن بهتر از تمر هندی قهوه ای و نرم است.

هنگام جا افتادن خورشت درب دیگ را هرگز نبندید چون سر دیگ عرق می کند و خورشت می برد.

برای اینکه گوشت ماهی له نشود زیاد آن را هم نزنید.همچنین هنگام کشیدن قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف انتقال دهید تا بافت آن باز نشود.

نکات تکمیلی در مورد قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی، زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .

قلیه ماهی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب مرغ با سبزیجات در ماهی تابه با طعم کباب واقعی!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 8 =

دکمه بازگشت به بالا