;
آرایش و زیبایی

این روغن های گیاهی برای رفع خارش سر، پوسته شدن و شوره سر معجزه می کنند+نحوه مصرف

روغن های گیاهی برای رفع خارش سر: خارش و شوره سر یک مشکل آزار دهنده است که ممکن است برای درمان آن راه های مختلفی را امتحان کرده باشید. اما آیا تا به حال به استفاده از روغن مو برای شوره سر فکر کرده اید؟ رروغن های گیاهی برای رفع خارش سر یک درمان ایمن، طبیعی و موثر برای شوره سر هستند و خطرات کمتری نسبت به اکثر محصولات تجاری ضد شوره سر که حاوی مواد شیمیایی هستند، دارند.

این روغن ها به مو آسیب نمی رسانند و پوست سر را خشک نمی کنند. بنابراین در بخش آرایش و زیبایی مجله خبری چشمک به بررسی روغن های گیاهی برای رفع خارش سر پرداخته شده است.

احتمالا بپسندید: همه چیز درباره رنگ موی بلوند مات (رنگ موی تیلور سوئیفت)

دلایل خارش پوست سر

وقتی پوست سر فرد به دلایل مختلف دچار خارش شدید می‌شود، در اولین قدم افراد گمان می‌کنند که این موضوع به‌دلیل کثیف بودن سر یا رعایت نکردن بهداشت است. اما این تنها دلیل خارش نیست. شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از دلایل بسیار شایع برای مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو، برای همین مشکل خارش پوست سر است. بسیاری از افراد برای درمان به‌دنبال قرص ضد خارش پوست سر هستند.

اما برای از بین بردن این عارضه باید ابتدا دلیل آن را پیدا کرد. پزشک بعد از انجام معاینات مختلف، چند احتمال را در نظر می‌گیرد و یک به یک آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. در ادامه دلایلی که می‌تواند باعث بروز خارش در ناحیه پوست سر افراد شود را برخواهیم شمرد.

شوره سر (Dandruff)

در جواب سوال علت خارش سر چیست؟ اگر همزمان با خارش پوست سر، متوجه وجود پوسته‌های ریز سفید رنگ لابه‌لای موهای سر یا روی لباس خود شده‌اید، احتمالا مبتلا به شوره سر شده‌اید. این عارضه یکی از مشکلات رایج و یکی از دلایل خارش پوست سر است. در روند درمان خارش پوست سر، پزشک به این پوسته‌ها توجه می‌کند. جدای از بحث خارش، از نظر زیبایی و نظافت هم رسیدگی و درمان شوره، مساله مهمی است.

تجمع سلول‌های مرده پوست سر که به‌صورت پوسته پوسته‌های سفید رنگی از پوست جدا می‌شوند، شوره نامیده می‌شود. شوره سر مشکل خاص و خطرناکی نیست و به‌جز خارش پوست سر، عوارض دیگری هم ندارد. افراد در هر سنی با این مشکل روبرو می‌شوند.

دلیل بروز شوره می‌تواند استرس، شرایط آب و هوایی، نحوه مراقبت از موها، میزان شستشو و میزان حرارت آب، نوع شامپو، شانه نکردن موها به‌صورت مرتب، برخی بیماری‌ها و مواردی از این دست باشد. شوره سر یا به صورت خشک دیده میشود یا چرب. در فصل‌های سرد، به دلیل سرد و گرم شدن پوست، شوره خشک ایحاد می‌شود.

احتمالا بپسندید: بهترین رنگ ها برای تابستان که شما را باکلاس نشون میده!

روغن های گیاهی برای رفع خارش سر

این شوره‌ها ریز و سفید هستند و گاهی باعث بروز خارش در سطح پوست سر می‌شوند. معمولا این نوع شوره با استفاده از شامپوهای ضدشوره یا ماساژ با روغن‌های گیاهی بهبود پیدا می‌کند. شوره چرب ماهیتی متفاوت دارد. در زیر پوست سر، یک ماده روغنی مرطوب کننده به‌نام “سبوم” وجود دارد که پربی پوست سر را کنترل می‌کند. گاهی میزان زیاد سبوم تولید شده، باعث تجریک پوست سر و ایجاد شوره می‌شود.

این شوره‌ها نسبت به شوره خشک، کمی بزرگتر بوده و حالتی روغنی و زردرنگ دارند. گفتیم که خارش پوست سر، یکی از عوارض شوره است. پس نیاز به درمان این عارضه برای رفع مشکل خارش، امری ضروری است.

احتمالا بپسندید: رنگ موی نسکافه ای برای خانم‌های شیک+فرمول ترکیب رنگ

عفونت قارچی

یکی دیگر ازدلایل خارش سر، وجود قارچ‌های پوستی است. عفونت قارچی عوارضی شبیه به شوره دارد. بر اثر این عارضه روی پوست سر لکه‌های قرمز رنگی ایجاد می‌شود و خارش زیادی دارند. این عفونت کاملا مسری است و ممکن است از فردی که مبتلا به این عارضه باشد، این قارچ به پوست سر شما منتقل شود. عفونت قارچی گاهی علاوه بر حضور روی پوست سر، وارد فولیکول مو شده و باعث ریزش موی فرد می‌شود. درمان این نوع عفونت، باعث از بین رفتن خارش و مشکلات آن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ راز آرایشی که آرایشگران به شما نمی گویند

واکنش‌های آلرژیک یا درماتیت (Dermatitis)

یکی دیگر از دلایل خارش سر می تواند الرژی باشد. افرادی که به مواد غذایی مختلف آلرژی دارند، یا کسانی که به بعضی شامپوها یا شوینده‌ها، واکنش دارند، یا حتی کسانی که دجار بیماری‌های آلرژی مانند آسم یا آلرژی‌های پوستی هستند، در معرض خارش پوست سر آلرژیک هستند. بسیاری از مواد آلرژی زا در داخل خوشبو کننده‌ها، شامپوها، حالت‌دهنده‌ها، یا حتی درختان و گل‌ها که با چوست سر تماس پیدا می‌کنند، می‌توانند این حالت آلرژیک را ایجاد کرده و باعث خارش پوست سر شوند.

پوست سر به‌صورت طبیعی در برابر ورود هر نوع ماده‌ای به داخل خود مقاومت نشان می‌دهد و اگر به هر دلیلی یکی از این مواد از سد پوست رد شد، واکنش پوست سر، خارش و قرمزی است. گاهی پوست به مرور نسبت به شامپو یا مواد شوینده همیشگی شما نیز واکنش نشان می‌دهد. حتی گاهی افراد به‌دنبال روش درمان خارش پوست سر بعد از رنگ مو و استفاده از مواد شیمیایی، هستند. پس برای پیدا کردن ریشه خارش، به‌دنبال مساله خاص و متفاوتی نباشید.

شپش

بسیاری بر این عقیده هستند که شپش فقط در محیط‌های کثیف رشد می‌کند. شپش معمولا از سر به سر منتقل می‌شود. به همین دلیل در مدارس یا مهدهای کودک که بچه‌ها احتمال قرار دادن سرهایشان کنار هم زیاد است این اتفاق کاملا طبیعی است. شپش‌ها موجودات بسیار ریزی هستند که به‌خوبی خود را در لابلای موهای فرد مخفی می‌کنند و باعث خارش و خشک شدن پوست سر می‌شوند. شپش با گاز گرفتن پوست سر، بزاق خود را در این قسمت جا می‌گذارد که باعث خارش می‌شود.

اگر پوست سر خشک نیست و شوره هم روی آن دیده نمی‌شود اما خارش کلافه کنده‌ای به‌خصوص در هنگام شب وجود دارد، ممکن است پوست سر شما میزبان شپش باشد! شپش‌ها به‌راحتی و با شامپوهای مخصوص که توسط دکتر خارش تجویز می‌شوند، از بین خواهند رفت.

تعریق زیاد

یکی از مواردی که باعث بروز خارش پوست سر می‌شود، تعریق زیاد است. بعضی از افراد از ناحیه سر بیشتر عرق می‌کنند. این تعریق باعث افزایش چربی پوست سر شده و یک مکان بسیار خوب برای رشد قارچ‌ها فراهم خواهد شد.

لیکن پلان (Lichen planus)

یک بیماری التهابی است که با قرمزی و التهاب و خارش همراه است. وجود این بیماری روی پوست سر، باعث ریزش سکه‌ای موهای سر می‌شود. این بیماری خیلی شایع نیست و افراد به دلایل محدودی ممکن است دچار آن شوند و البته قابل درمان است و جای نگرانی وجود ندارد.

خشکی زیاد پوست سر

گاهی پوست به‌طور طبیعی چربی کمی داشته و خشک است. این خشکی روی پوست سر، باعث خارش می‌شود. مرطوب و چرب نگه داشتن پوست سر باعث می‌شود که خارش آن کم شود. بر عکس اگر به‌دنبال راه‌کاری برای درمان خشکی و خارش پوست سر نباشید، این خشکی هر روز بیشتر شده و با افزایش خارش، کلافگی شما نیز بیشتر خواهد شد.

چه چیزی باعث شوره سر می شود؟

علل رایج شوره سر شامل موارد زیر می شود.

۱.تحریک پوست سر و ترشح بیش از حد روغن های پوست سر (به این بیماری درماتیت سبورئیک نیز گفته می شود) می تواند منجر به شوره سر شود.

۲.پاکسازی نادرست پوست سر منجر به تجمع سلول های مرده پوست و ایجاد پوسته پوسته و خارش می شود.

۳.رشد بیش از حد سلول های پوست می تواند منجر به تشکیل مالاسزیا شود، نوعی مخمر که تحریک پوست سر را تشدید می کند.

۴.برخی از محصولات مراقبت از مو که حاوی مواد شیمیایی هستند ممکن است درماتیت پوست سر را بدتر کنند.

روغن های گیاهی برای رفع خارش سر

درمان شوره سر با روغن های گیاهی، افرادی که می خواهند از محصولات موی مبتنی بر مواد شیمیایی اجتناب کنند، بیشتر به سراغ روغن های موی گیاهی می روند. استفاده از روغن داغ برای شوره سر نیز می تواند ایده خوبی باشد زیرا تارهای مو را صاف می کند، ریزش مو را کاهش می دهد و رشد مو را بهبود می بخشد.

روغن های گیاهی برای رفع خارش سر

روغن نارگیل

روغن نارگیل به مرطوب شدن پوست سر کمک می کند. همچنین برای کاهش قارچ هایی که باعث شوره سر می شوند، موثر است.

روغن رزماری

می توانید از روغن رزماری برای شوره سر استفاده کنید. زیرا دارای خواص ضد میکروبی و ضد عفونی کننده خاصی است. همچنین به عنوان یک عامل ضد قارچ عمل می کند. برخی معتقدند که ممکن است به کاهش خارش پوست سر نیز کمک کند.

روغن ریحان

روغن ریحان با تقطیر با بخار آب استخراج می شود. نسبت متراکم آن از مواد شیمیایی مهم ممکن است شوره سر را کاهش دهد و به درمان ریزش مو کمک کند. همچنین برای درمان خارش پوست سر نیز موثر است. با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه ضروری است.

روغن درخت چای

روغن درخت چای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد و به تسکین شوره سر و تحریک پوست سر مرتبط با آن کمک می کند.

روغن علف لیمو

در یک مطالعه، یک تونیک ضد شوره مو حاوی روغن علف لیمو برای تسکین علائم شوره سر مشخص شد. البته تحقیقات بیشتر در مورد خواص ضد شوره روغن بادرنجبویه لازم است.

روغن نعناع فلفلی

روغن نعناع دارای خواص ضد میکروبی قوی است و به درمان شوره سر کمک می کند.

این ها روغن های گیاهی شناخته شده برای کمک به درمان شوره سر هستند. در بخش بعدی به نحوه استفاده از این روغن ها می پردازیم.

چگونه از روغن مو استفاده کنیم؟

درمان شوره سر با روغن های گیاهی، استفاده از روغن های موی ضد شوره ساده است. چند قطره از روغن را با انگشتان خود به پوست سر خود ماساژ دهید. می توانید روغن را یک شبه روی موهای خود بگذارید یا قبل از شستن ۱ تا ۲ ساعت آن را روی موهای خود بگذارید.

بعد از استفاده از روغن موی ضد شوره چه باید کرد؟

۱.پس از استفاده از روغن موی مورد علاقه خود، باید مراقب باشید تا از آسیب بیشتر جلوگیری کنید. موهای خود را برای شانه کردن نکشید (چه با برس و چه با انگشتان). موهایی که تحت درمان با روغن داغ قرار می گیرند ممکن است ضعیف باشند. کشیدن یا کشیدن آن باعث شکستن و افتادن مو می شود.

۲.از کشیدن موهای خود به حالت موی سفت خودداری کنید. به دم اسبی های تنگ یا بافته های تنگ نه بگویید. اگر می‌خواهید موهای تان را بالا بکشید، از یک گیره‌ی استفاده کنید تا آن‌ها را به صورت کش ببندید.

۳.چرب کردن موها به خودی خود درمانی کافی است. لازم نیست ماسک مو پودری یا نرم کننده موی خامه ای اضافه کنید. درمان های متعدد می تواند به موها آسیب بزند. بنابراین، فقط روی یکی تمرکز کنید.

۴.بلافاصله پس از چرب کردن موها را نشویید. به روغن کمی زمان بدهید تا به ساقه موها نفوذ کند و به منافذ پوست سر برسد کند. بهتر است روغن مو حدود ۱ تا ۲ ساعت روی پوست سر بماند.

قبل از خرید روغن چه نکاتی را باید بررسی کرد

لازم است روغن موی مناسب با نیاز خود را انتخاب کنید. در اینجا نکاتی وجود دارد که باید قبل از انتخاب روغن ضد شوره برای موهای خود در نظر بگیرید.

۱.همیشه روغن های مو را مناسب خودتان انتخاب کنید

۲.بسته به نوع موی تان یک روغن حامل مناسب را برای مخلوط کردن با روغن های ضروری انتخاب کنید. حتی می توانید با یک متخصص پوست مشورت کنید تا ببینید کدام یک برای شما بهتر است.

۳.محصولاتی را انتخاب کنید که حاوی مواد طبیعی هستند.

۴.می‌توانید اسانس‌هایی را انتخاب کنید که از طریق تقطیر یا فرآیندهای پرس سرد تهیه شده‌اند، زیرا نتایج عالی نشان می‌دهند.

۵.در صورت امکان اسانس بدون عطر را انتخاب کنید. عطرها ممکن است باعث تحریک برخی افراد شوند.

۶.در نظر گرفتن این نکات می تواند به شما کمک کند بهترین روغن مناسب برای درمان شوره سر خود را انتخاب کنید. با این حال، ممکن است مواردی وجود داشته باشد که نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درمان شوره سر با روغن های گیاهی، روغن های موی ذکر شده در این پست می توانند در بسیاری از موارد موثر باشند. اما اگر با وجود استفاده از آنها برای چند هفته نتیجه ای نبینید، ممکن است مجبور شوید به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

۱.پوست سر شما قرمز یا ملتهب می شود. شوره سر ممکن است به دلایلی تشدید شود و ممکن است نیاز به درمان شیمیایی داشته باشد.

۲.ریزش بیش از حد مو بدون هیچ دلیل مشخصی

۳.متوجه می‌شوید که پوسته‌های شوره سر روی شانه‌ها و لباس‌های تان می‌افتد.

سوالات متداول

۱.آیا روغن کرچک برای شوره سر مفید است؟

روغن کرچک ممکن است راه حل خوبی برای شوره سر باشد. این روغن دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که به درمان موثر شوره سر کمک می کند.

۲.آیا روغن بادام شوره سر را کاهش می دهد؟

مطالعات نشان می دهد که خواص مرطوب کنندگی روغن بادام به درمان شوره سر کمک می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × سه =

دکمه بازگشت به بالا