;
آرایش و زیبایی

با این روغن گیاهی، چین و چروک صورت را از بین برده و پوستی صاف داشته باشید+نحوه مصرف

خواص روغن کرچک برای زیبایی: روغن کرچک یک روغن گیاهی چند منظوره است و هزاران سال است که مردم از آن برای بهره‌گیری از خواص بی‌نظیری که دارد، استفاده می‌کنند. این روغن از دانه‌های گیاهی به نام «ریسینوس کامیونِس» (Ricinus communis) گرفته ‌می‌شود. روغن کرچک فواید پزشکی و صنعتی متعددی دارد. معمولا از این روغن در تهیه‌ غذا و برای پوست و مو استفاده می‌شود. این روغن علاوه بر خواص سلامتی، برای زیبایی کاربرد آرایشی و دارویی دارد. در ادامه با خواص روغن کرچک برای زیبایی همراه باشید.

جالب خواهد بود: پرپشت شدن ابرو با ۷ ترکیب خانگی شگفت انگیز!

بیشتر بخوانید: چند اشتباه در استایل که زنان را پیر و سن بالا نشان می ده!

خواص روغن کرچک برای زیبایی

همان طور که اشاره شد در قدیم از این روغن به عنوان داروی طبیعی برای درمان بعضی از مشکلات مثل حساسیت چشم استفاده می‌شد. امروزه همچنان افراد زیادی از فواید روغن کرچک برای درمان عارضه‌های رایجی مانند یبوست و بعضی از مشکلات پوستی استفاده می‌کنند. از این روغن همچنین در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و همچنین زیبایی  استفاده می‌شود. در این مطلب از سری مطالب آرایش و زیبایی و سلامت مجله خبری چشمک قصد داریم به بررسی خواص روغن کرچک برای زیبایی بپردازیم.

شاید بپسندید: ۸  دلیل مهم برای استفاده از سرم ویتامین C برای پوست!

احتمالا بپسندید: ۸ خاصیت فوق العاده آب برنج برای مو + روش استفاده

روغن کرچک

مرطوب‌کننده‌ طبیعی است

روغن کرچک سرشار از اسید ریسینولئیک است که یک نوع اسید چرب تک غیراشباع محسوب می‌شود. این نوع چربی‌ به عنوان هومکتانت (جاذب رطوبت) عمل می‌کنند و می‌توان از آن برای مرطوب کردن پوست استفاده کرد. از هومکتانت‌ها معمولا در محصولات زیبایی و همچنین محصولاتی مانند لوسیون‌ها، لوازم آرایشی و پاک‌کننده‌ها (کلینزر) برای افزایش رطوبت استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید از این روغن مفید به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب‌کننده‌ها و لوسیون‌های موجود در فروشگاه‌ها استفاده کنید. بسیاری از محصولات مرطوب‌کننده که در فروشگاه‌ها یافت می‌شوند، حاوی ترکیباتی مانند مواد نگه‌دارنده، عطر و رنگ هستند که همگی به طور بالقوه مضر هستند و می‌توانند پوست را تحریک کنند و سلامت عمومی بدن را به خطر بیندازند.

جایگزین کردن محصولات آماده با روغن کرچک می‌تواند مواجهه با مواد افزودنی مضر موجود در آن‌ها را کاهش دهد‌. علاوه براین، روغن کرچک ارزان است و شما می‌توانید با مصرف آن روی صورت و بدن خود، از خواص شگفت‌انگیز آن بهره‌مند شوید. روغن کرچک یک روغن غلیظ است، بنابراین معمولا آن را با روغن‌های حامل مانند روغن بادام، روغن زیتون و روغن نارگیل ترکیب می‌کنند تا یک مرطوب‌کننده‌ی فوق آبرسان به دست بیاید.

اگرچه مصرف روغن کرچک روی پوست برای بیشتر افراد بی‌خطر تلقی می‌شود، با این وجود می‌تواند منجر به واکنش آلرژیک در بعضی از افراد شود. بهترین کار این است که برای اینکه مطمئن شوید به روغن کرچک حساسیت ندارید، تست پچ را انجام دهید. به این صورت که مقدار کمی از روغن را روی پوست بازویتان بمالید و روی آن را با یک بانداژ بپوشانید. اجازه دهید ۲۴ ساعت بماند. اگر پوست‌تان به آن واکنشی نشان نداد، می‌توان گفت که به آن حساسیت ندارید. اما اگر پوست‌تان دچار حساسیت شد، از آن استفاده نکنید.

کاهش آکنه (جوش) 

آکنه یک عارضه‌ ‌پوستی است که منجر به جوش‌های سر سیاه، جوش‌های چرکی و برآمدگی‌های بزرگ و دردناک روی صورت و بدن می‌شود. این عارضه در میان نوجوانان  و جوانان رایج‌تر است و می‌تواند تاثیر منفی بر عزت نفس آن‌‌ها بگذارد. خواص روغن کرچک به کاهش علائم آکنه کمک می‌کنند. باور بر این است که التهاب یک فاکتور مهم در ایجاد و شدت آکنه است. مالیدن روغن کرچک روی پوست ممکن است به کاهش علائم مرتبط با التهاب کمک کند.

آکنه با عدم تعادل بعضی از انواع باکتری‌هایی که به طور طبیعی روی پوست یافت می‌شوند، مانند استافیلوکوکوس اورئوس، در ارتباط است. روغن کرچک خواص ضدمیکروبی دارد و مالیدن آن روی پوست ممکن است به مبارزه با رشد بیش از حد باکتری‌ها کمک کند.

یک مطالعه به این نتیجه رسید که عصاره‌ روغن کرچک خواص ضدمیکروبی قابل توجهی داشت و از رشد چندین باکتری مختلف، از جمله استافیلوکوکوس اورئوس جلوگیری کرد. این روغن بسیار عالی یک مرطوب‌کننده‌ی طبیعی هم است، بنابراین ممکن است به تسکین پوست ملتهب و تحریک شده در افراد مبتلا به آکنه کمک کند.

کمک به نرم شدن پوست و یکنواخت کردن رنگ پوست

روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب است که اگر روی پوست مالیده شوند، می‌توانند نرمی پوست را افزایش دهند. روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب است که اگر روی پوست مالیده شوند، می‌توانند نرمی پوست را افزایش دهند. اسیدهای چرب موجود در این روغن رشد بافت‌های سالم پوست را هم بهبود می‌بخشند و از این طریق، رنگ پوست را یکنواخت و همگون می‌کنند.

خواص روغن کرچک برای زیبایی

برطرف کردن خشکی پوست دست و کف پا

پوست خشک و بی‌روح را می‌توان به طرز موثری با روغن کرچک درمان کرد. این روغن مفید حاوی خواص لایه‌بردار است و به همین دلیل می‌توان از آن برای درمان خشکی کف پا، دست‌ها و پوست استفاده کرد. متخصصان عنوان می‌کنند که روغن کرچک برای افراد مبتلا به عارضه‌ درماتیت آتوپیک، نوعی خشکی پوست که به دلیل تغییرات آب‌وهوایی و افزایش آلودگی رخ می‌دهد، مفید خواهد بود.

شاید بپسندید: ۷ اشتباه در آرایش که صورت شما را پیر و خسته نشان می‌دهد!

بیشتر بخوانید: موی سالم و لطیف: برای داشتن موهای زیبا، علل خشکی مو و راههای ترمیم آن را بدانید!

برطرف کردن چین و چروک صورت

می‌توان گفت که روغن کرچک یکی از بهترین روغن‌ها برای برطرف کردن چین و چروک است. این روغن تولید کلاژن را افزایش می‌دهد، که این موضوع باعث می‌شود پوست جوان‌تر شود. روغن کرچک از طریق جوان‌سازی پوست، آن را نرم و شفاف می‌کند و باعث می‌شود جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر بیاید. برای اینکه از خواص روغن کرچک بهترین نتیجه را بگیرید، مقدار کمی از آن را روی قسمتی از پوست‌تان بمالید که دچار چین و چروک است و اجازه دهید طی شب روی پوست‌تان بماند.

تسکین آفتاب‌سوختگی 

روغن کرچک خواص ضدالتهابی دارد و ممکن است درد و سوزش ناشی از آفتا‌ب سوختگی را بهبود دهد. خواص مرطوب‌کننده‌ آن هم پوسته پوسته شدن پوست را کاهش می‌دهد.

پرپشت کردن ابروها

گفته می‌شود که مالیدن روغن کرچک روی ابروها باعث افزایش رشد مو و پرپشت شدن ابروهای نازک می‌شود. اگر شما هم ابروهای نازکی دارید و به دنبال راه‌حلی برای پرپشت کردن ابروهای خود  هستید، روغن کرچک را امتحان کنید. بهتر است این کار را دو مرتبه در طول روز انجام دهید.

کمک به داشتن موهای سالم و درخشان

روغن کرچک حاوی ریسینولئیک اسید و اسیدهای چرب امگا ۶ است و به همین دلیل زمانی که روی پوست سر ماساژ داده شود، به افزایش فشار خون و در نتیجه بهبود رشد مو کمک می‌کند.

یکی دیگر از خواص روغن کرچک این است که موها را درخشان می‌کند. اگر شما هم موهای خشک و کدری دارید، حتما روغن کرچک را امتحان کنید. بر اساس نظر یک متخصص پوست، روغن کرچک بهترین روغن برای تقویت پوست سر است. این روغن حاوی ریسینولئیک اسید و اسیدهای چرب امگا ۶ است و به همین دلیل زمانی که روی پوست سر ماساژ داده شود، به افزایش فشار خون کمک می‌کند که این موضوع برای بهبود رشد مو مفید است‌.

درمان موخوره

روغن کرچک غنی از اسیدهای چرب امگا ۶، آمینو اسیدهای مختلف و ویتامین E است، به همین دلیل ممکن است به مستحکم کردن و سالم نگه داشتن مو و جلوگیری از موخوره کمک می‌کند. اگر موهایتان دچار موخوره است، مقدار کمی از این روغن را کف دست‌تان بریزید و آن را روی موخوره‌هایتان بمالید.

همچنین می‌توانید این روغن جادویی را با مقداری روغن نارگیل مخلوط کنید و به عنوان ماسک مو روی موخوره‌هایتان بمالید. موهایتان را با یک روسری بپوشانید و اجازه دهید ماسک، طی شب روی موهایتان بماند تا بهترین نتیجه را بگیرید.

جلوگیری از خشکی لب‌ها 

روغن کرچک یک ترکیب بسیار رایج در برق لب و رژلب است. اگر لب‌هایتان خشک است، بدون توجه به رنگ روغن کرچک، آن را روی لب‌هایتان بمالید. می‌توانید آن را با روغنی مانند روغن نارگیل مخلوط کنید تا رقیق‌تر شود.

خواص روغن کرچک برای زیبایی

جلوگیری از ریزش مو

ریزش مو یکی از مشکلات رایج است که افراد زیادی دچار آن هستند. ماساژ دادن پوست سر با روغن کرچک کمک می‌کند ریشه‌های مو مستحکم‌تر شوند. این موضوع از ریزش مو جلوگیری می‌کند. روغن کرچک می‌تواند رشد مو را تحریک کند. شما می‌توانید این روغن را هفته‌ای یک بار روی کف سرتان ماساژ دهید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

خواص روغن کرچک برای سلامتی

در ادامه خواص این روغن گیاهی را برای سلامتی مطالعه خواهید کرد.

ملین (ضدیبوست) قوی است

روغن کرچک باعث تسکین یبوست می‌شود. یک مطالعه به این نتیجه رسید که زمانی که افراد مسن روغن کرچک مصرف کردند، کاهش علائم یبوست را تجربه کردند.

یکی از شناخته شده‌ترین کاربردهای پزشکی روغن کرچک این است که از آن به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می‌کنند. این روغن به عنوان یک ملین برای تسکین یبوست موقت استفاده می‌شود. اگر چندین ماه روغن کرچک را مصرف کنید، این روغن در روده‌ی کوچک شما تجزیه می‌شود و اسید ریسینولئیک ترشح می‌کند که اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک است.

اسید ریسینولئیک سپس توسط روده جذب می‌شود. چندین مطالعه نشان داده‌اند که روغن کرچک باعث تسکین یبوست می‌شود. برای مثال، یک مطالعه به این نتیجه رسید که زمانی که افراد مسن روغن کرچک مصرف کردند، کاهش علائم یبوست را تجربه کردند. شما می‌توانید از خواص روغن کرچک برای تسکین یبوست موقت و گه‌گاه استفاده کنید، اما استفاده از این روغن به عنوان درمانی برای یبوست طولانی‌مدت توصیه نمی‌شود.

کمک به بهبود زخم 

مالیدن روغن کرچک روی زخم باعث ایجاد یک محیط مرطوب در اطراف زخم می‌شود. این موضوع به فرآیند بهبود زخم کمک کرده و از خشک شدن زخم جلوگیری می‌کند. بعضی از پمادهایی که برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شوند، حاوی روغن کرچک هستند. روغن کرچک رشد بافت را تحریک می‌کند تا یک سد دفاعی بین زخم و محیط اطراف آن شکل بگیرد و از این طریق خطر عفونت کزدن زخم کاهش پیدا کند. روغن کرچک خشکی و تجمع سلول‌های پوستی مرده را هم کاهش می‌دهد که هر دو سرعت بهبود زخم را پایین می‌آورند.

مطالعات نشان داده‌اند که پمادهایی که حاوی روغن کرچک هستند ممکن است به طور ویژه در بهبود اولسر یا زخم فشاری مفید باشند. اولسر فشاری زخمی است که در اثر فشار طولانی‌مدت به پوست ایجاد می‌شود. در یک مطالعه، تاثیرات بهبوددهنده‌ی زخم در پماد‌های حاوی روغن کرچک بر روی ۸۶۱ بیمار مبتلا به زخم فشاری بررسی شد. نتایج این مطالعه نشان دادند که سرعت بهبود زخم در بیمارانی که پماد حاوی روغن کرچک مصرف کردند، بیشتر شد.

خاصیت ضدالتهابی

یکی دیگر از خواص روغن کرچک این است که یک ضدالتهاب قوی‌ است. «ریسینولئیک اسید»، اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک، خواص ضدالتهابی چشمگیری دارد. مطالعات نشان داده‌اند که زمانی که از روغن کرچک به صورت موضعی استفاده شود، ممکن است به طور ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی مثل آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس مفید باشد.

مطالعات مختلف نشان داده‌اند که اسید ریسینولئیک درد و التهاب را کاهش می‌دهد. یک مطالعه نشان داد که مصرف موضعی ژل حاوی ریسینولئیک اسید، در مقایسه با سایر روش‌های درمانی، منجر به کاهش چشمگیر درد و التهاب شد. یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که ریسینولئیک اسید به کاهش التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید کمک کرد.

روغن کرچک علاوه بر کاهش التهاب، ممکن است به دلیل خواص مرطوب‌کننده‌ی خود، به کاهش خشکی و حساسیت پوست در افراد مبتلا به پسوریازیس کمک کند. به هر حال به تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوانیم به طور قطعی درباره‌ی خواص ضدالتهابی روغن کرچک نظر قطعی دهیم.

خواص روغن کرچک برای سلامتی

با قارچ‌ها مبارزه می‌کند

روغن کرچک ممکن است به درمان ورم دهان (استوماتیت) مرتبط با دندان مصنوعی کمک کند. باور بر این است که این عارضه‌ی دردناک در اثر رشد بیش از حد کاندیدا رخ می‌دهد. کاندیدا آلبیکانس یک نوع قارچ است که معمولا منجر به مشکلاتی در دندان مانند رشد بیش از حد پلاک، عفونت‌‌های لثه و عفونت در کانال ریشه‌ی دندان می‌شود. روغن کرچک خواص ضدقارچی دارد و ممکن است به مبارزه با کاندیدا کمک کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که روغن کرچک به از بین بردن کاندیدا آلبیکانس از ریشه‌های دندان آلوده کمک می‌کند.

این روغن مفید همچنین ممکن است به درمان ورم دهان (استوماتیت) مرتبط با دندان مصنوعی کمک کند. باور بر این است که این عارضه‌ی دردناک در اثر رشد بیش از حد کاندیدا رخ می‌دهد. این عارضه در میان افراد مسن که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، رایج است. در یک مطالعه، ۳۰ فرد مسن که به ورم دهان مرتبط با دندان مصنوعی دچار بودند، بررسی کرد. نتایج این مطالعه نشان داد که درمان با روغن کرچک منجر به بهبود نشانه‌های بالینی ورم دهان، از جمله التهاب شد.

یک مطالعه‌ دیگر به این نتیجه رسید که مسواک زدن و قرار دادن دندان مصنوعی در محلول حاوی روغن کرچک منجر به کاهش قابل‌توجه کاندیدا در افراد مسن شد که دندان مصنوعی داشتند.

عوارض جانبی مصرف روغن کرچک

اگرچه مصرف روغن کرچک به مقدار کم بی‌خطر تلقی می‌شود، با این‌حال مصرف مقدار زیادی از آن می‌تواند منجر به عوارض جانبی همچون دل‌ درد، حالت تهوع، کاهش جریان خون، استفراغ و اسهال شود. خانم‌های باردار هم نباید از این روغن استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 11 =

دکمه بازگشت به بالا