;
آداب و رسومفرهنگ و هنر

ساعت تحویل سال 1403 | 1403 سال نهنگ است یا اژدها!؟

تحویل سال 1403: در مورد موضوع مهم سال 1403 چه ساعتی است و سال 1403 چه ساعتی تحویل میشود، هم باید بدانید که لحظه تحویل سال 1403 شمسی به ساعت ایران برابر است با ساعت شش و 36 دقیقه بامداد روز چهار شنبه 1 فروردین 1403 شمسی، برابر با 20 مارس (مارچ) 2024 میلادی و 9 رمضان 1445 قمری.

جالب خواهد بود: بازیگران خردسال فیلم خواهران غریب در 37 سالگی +عکس و بیوگرافی

بیشتر بپسندید: علیرضا رئیسی بازیگر خردسال پاتال و آرزوهای کوچک پس از 33 سال+ عکس خودش و بچه اش!

ساعت تحویل سال 1403

هفته های پایانی سال 1402 نزدیک است و کم کم به استقبال بهار و سال نو 1403 می رویم،فرا رسیدن نوروز با ساز و دهل، قرآن و صلوات، حافظ و هفت سین به هر ایرانی نوید عشق و شادی و تازه شدن می بخشد. بسیاری از افراد در هفته های پایانی سال و با نزدیک شدن به سال نوبه دنبال کسب اطلاعاتی از ساعت تحویل سال 1403، رنگ سال 1403 و حیوان سال 1403 می باشند.

آغاز سال 1403

در مورد موضوع مهم سال 1403 چه ساعتی است و سال 1403 چه ساعتی تحویل میشود، هم باید بدانید که لحظه تحویل سال 1403 شمسی به ساعت ایران برابر است با ساعت شش و 36 دقیقه بامداد روز چهار شنبه 1 فروردین 1403 شمسی، برابر با 20 مارس (مارچ) 2024 میلادی و 9 رمضان 1445 قمری.

باتوجه به ساعت لحظه ی تحویل سال که قبل از 12 ظهر است، روز چهارشنبه برابر با اول فروردین یا نوروز است.

سال 1403 کبیسه است

در مطلب تقویم 1403 به این مورد اشاره داشتیم و دانستید که سال 1403 شمسی، سال کبیسه است و با توجه به اینکه اسفند ماه 1403 سی روز کامل است و این سال دارای 366 روز میباشد پس سال کبیسه محسوب می شود.

حیوان سال 1403

در پاسخ به سوال سال 1403 سال چه حیوانی است، باید بگوییم در تقویم سالها بر اساس نام 12 حیوان، نام گذاری می‌شوند و برای هرسال نام یک حیوان در نظر گرفته شده است. نماد حیوان سال 1403 نیز اژدها می باشد. اژدها سمبل قدرت، اقتدار، مقام، احترام، شانس، موفقیت، و ظرفیت می باشد.

شاید بپسندید: شادی مختاری با دکلره کردن موهایش، کاملا تغییر چهره داده است+عکس و بیوگرافی

احتمالا بپسندید: بازیگران زنی که با گذر زمان نه تنها پیر نشدند بلکه جذاب تر هم شدند+عکس

سال اژدها

رنگ سال 1403

موسسه پنتون هر سال قبل از شروع سال جدید میلادی، رنگ سال را اعلام می‌کند. سوال داشتید که سال 1403 چه رنگی است؛ رنگ سال 2024 میلادی که برابر با سال 1403 شمسی نیز می باشد،به عنوان «هلویی»، «زردآلویی» یا «صورتی هلویی» معرفی شده است. رنگ Apricot Crush یا هلویی ترکیبی از رنگ نارنجی و صورتی است که با کد رنگ 024-65-27 در پالت رنگ‌های پنتون مشخص می‌شود. استفاده از رنگ سال 1403 برای لباس و دکوراسیون داخلی موجب افزایش انرژی، بهبود روابط و انتقال حس گرما به مخاطب می‌شود.

شاید بپسندید: اسم های اصیل فارسی به همراه معنی | اسم های پسرانه

جالب خواهد بود: داداش خوش تیپ شاهرخ استخری + عکس

ویژگی متولدین سال اژدها

در ادامه به برخی از مهمترین خصلت های متولدین سال اژدها اشاره خواهیم کرد:

  • اژدها نماد بخت و اقبال است و در طالع بینی، بهترین نماد برای زندگی، رشد و ترقی به شمار می رود.
  • افراد متولد سال اژدها،افرادی سرزنده، پرانرژی و خوش شانس هستند.
  • متولدین اژدها معمولاً به کمال می رسند و در تمام عرصه های هنری، مذهبی، نظامی، پزشکی یا سیاسی کامیاب می شود.
  • این افراد زمانیکه با مشکلی برخورد می کنند، به هیچ وجه ناامید نمی شوند.
  • اژدها گاهی سرکش، حاضر جواب، کمی خودبین و کم صبر است.
  • تولد سال اژدها موجودی با استعداد،با هوش، با اراده و بخشنده است و از عهده انجام هر کاری به خوبی بر می آید و تا لحظه مرگ هرگز محتاج دیگران نخواهد شد.

جالب خواهد بود: پرنسس های دیزنی هم پیر شدند + عکس

بیشتر بخوانید: احسان علیخانی و عمو پورنگ فامیل از آب درآمدند ؟!

1403، سال اژدها یا نهنگ

منجمان چيني نيز اين دور دوازده ساله را قبول دارند، منتهي در برخي از سالها به حيوان ديگري معتقد هستند. جاي پلنگ ، ببر را نام مي‌برند به جاي خرگوش، گربه مي‌گويند. و به جاي نهنگ به اژدها باوردارند. به جاي گوسفند، بز و به جاي مرغ از خروس نام مي‌برند.

شاید بپسندید: بازیگر مجموعه اوستا و عبدلی به همراه پسراش بعد از 34 سال+عکس و بیوگرافی

احتمالا بپسندید: تغییر چهره کیان سریال دیوار به دیوار پس از 7 سال+عکس و بیوگرافی

سال نهنگ

لذا در نزد چینیان نماد سال 1403، اژدها می باشد.

تحویل سال 1403
Happy cartoon dinosaur character smiling illustration

نامگذاری هر سال به نام یک حیوان

هر سال که عوض می شود، سال جدید به نام یک حیوان نامگذاری می شود. علت چیست؟ این مطلب به بررسی علت نامگذاری سال ها به نام حیوان پرداخته است. با ادامه این بخش فرهنگ و هنر در زیر مجموعه آداب و رسوم مجله خبری چشمک با مطلب نامگذاری هر سال به نام یک حیوان همراه باشید.

تقویم دوازده حیوانی چیست؟

از جمله تقویمهای کهن و مشهور و در عین حال پیچیده عالم، تقویم دوره‌ای دوازده حیوانی است. در میان دانشمندان اسلامی این تقویم به نامهای تاریخ ترک، تاریخ ترکستان، تاریخ خُتن، اُیغور و یا تاریخ ترکان مشهور است.قدیمی‌ترین اثری که از وجود این تقویم در میان اقوام ترک آسیای مرکزی خبر می‌دهد در آثار ابوریحان بیرونی است. وی از این تقویم در دو کتاب خود که مربوط به نجوم است یاد می‌کند؛ اما می‌نویسد نه بر مقادیر و نه بر معنی و نه بر کیفیات این ماهها آگاهی پیدا نکردم.

دیدگاه ابوریحان درباره نامگذاری سال ها به نام حیوان

نامهایی که ابوریحان در کتاب خود از نام ماههای تقویم دوازده حیوانی یاد می‌کند، درست همان اسامی است که امروزه در کشور ترکیه برای این تقویم و این حیوانات کاربرد دارد که این امر نشانگر اصیل بودن نامهای ترکی این ماهها است. خواجه نصیرالدین از اولین کسانی است که اطلاعات فراوانی از این تقویم در اختیار می‌گذارد.

تحویل سال 1403

امروزه بسیاری از پژوهشکران بر این باورند که آشنایی با این تقویم در میان تمام اقوام آسیای شرقی، جنوب شرق و جنوب هندوستان وجود داشته و هر یک با کمی تفاوت نام دوازده حیوان را به ماههای دوازده گانه سال خویش نسبت داده‌اند و اکنون نیز در اکثر این کشورها نام حیوانات در این تقویم به صورت دوره‌ای در نامگذاری سالها مورد استفاده است.

در بسیاری از کشورها که این تقویم و ادوار ان به صورت سالیانه مورد توجه است، مردم بر این باورند که وقایعی که هر سال رخ می‌دهد و افرادی که در هر سال بدنیا می‌ایند تحت خصوصیات حیوانی که بر آن سال حاکم است قرار دارند. در ایران و افغاستان و دیگر کشورهای منطقه نیز چنین باورهایی همواره مورد توجه عوام بوده است. این تقویم از قرن هفتم هجری به بعد در خراسان نیز مورد توجه و استفاده بوده است. به مانند بسیاری از کشورها که تحت تاثیر این تقویم قرار گرفته‌اند، در نامگذاری سالها به حیوانی خاص تأثیر پذیرفته است.

دیدگاههای افسانه درباره شکل گیری تقویم 12 حیوانی

محمود کاشغری در کتاب دیوان لغات منسوب به قرن پنجم هجری در ذیل کلمه «برس» شرحی درباره این تقویم آورده اس که نخستین شرح درباره این تقویم است. او می‌نویسد: ترکان نام دوازده گونه از جانوران را گرفته و به عنوان نام برای دوازده سال برگزیده‌اند. سال‌های عمر کودکان، تاریخ نبردها و قهرمانی‌ها و دیگر چیزها را با گردش سال‌های دوازده‌گانه می‌شمارند و به یاد می‌سپارند و ریشه آن چنین است که:

یکی از خاقانان ترک اراده کرده که تاریخ یکی از نبردهای سال‌ها پیش از خود را بداند و در تاریخ وقوع آن اختلاف افتاد. از این رو خاقان در این کار با مردم مشورت کرده و در کنگره‌ای گفت: «ما سال‌ها را نیز مانند برج‌های دوازده‌گانه و شمار ماه‌ها، دوازده قرار دهیم و این چونان یادگاری در میان ما باقی بماند.» مردم نیز پذیرفتند پس آنگاه خاقان به شکار بیرون آمد و فرمان داد حیوانات را به طرف رودخانه «ایلا سو» روان سازند.

چندی از حیوانات را شکار کردند و گروهی نیز به داخل آب پریدند. دوازده گونه از حیوانات از آب گذشت و نام آن‌ها را بر سال‌ها نهادند. نخستین این حیوانات سیچقان (موش) بود که نخستین سال است و پس از آن نام یازده حیوان دیگر را برمی‌شمارد. او می‌افزاید: ترکان گویند در هر یک از این سال‌ها حکمتی نهفته‌است که بدان تفأل می‌کنند و آن را فرخنده و مبارک می‌شمارند.

مثلاً وقتی سال گاو وارد می‌شد، نبردها و قهرمانی‌ها فزونی می‌یافت زیرا گاوها به هم بسیار شاخ زنند و در ستیز باشند در سال مرغ طعام فراوان شود اما در میان مردم تشویش و نگرانی پدید آید. سال تمساح (در تقویم اقتباسی فارسی سال نهنگ)، باران فروان رخ دهد و غیره.

ریشه و خاستگاه این گاه‌شماری و علت تأثیرگذاری این دوازده حیوان خاص بر سرنوشت زمین و انسان، را به یک افسانه کهن بودایی نیز منتسب کرده اند:

روزی بودا در آغاز سال نو، تمامی حیوانات را به نزد خویش دعوت کرد، امّا از میان تمامی حیوانات، تنها دوازده حیوان دعوت بودا را جدّی گرفتند و به محضر او رفتند. این دوازده حیوان عبارت بودند از: موش، گاو، پلنگ (یا ببر)، خرگوش (یا گربه)، نهنگ (یا اژدها)، مار، اسب، گوسفند (یا بز)، میمون، مرغ (یا خروس)، سگ و خوک.

از آن پس بودا مقدّر نمود که سرنوشت انسان و جهان، تنها به دست این دوازده حیوان باشد و هریک از این حیوانات در هر سال یکی پس از دیگری پدیدار شوند و مقدورات کائنات و سرنوشت جهان را در دست بگیرند.

بررسی گاه‌شماری حیوانی حکایت از آن دارد که این گاه‌شماری از ترکیب برخی اصول گاه‌شماری جلالی، گاه‌شماری هجری قمری و گاه‌شماری دوازده حیوانی چینی-اویغوری شکل گرفته‌است و در طول هفت قرنی که از یورش مغول به ایران می‌گذرد و تا سال ۱۳۰۴ هجری خورشیدی در ایران رایج بوده‌است هرچند که در طی این چند سده همواره به یک شکل نبوده و در دوره‌های مختلف، تغییراتی نیز در آن پدید آمده‌است.

تحویل سال 1403

نام سال‌های دوازده‌گانه حیوانی که بخصوص در دوره حکومت قاجار تا سال ۱۲۸۹ خورشیدی در ایران به کار می‌رفته (و با تقویم اویغوری-چینی تفاوت‌هایی دارد) به ترتیب عبارت بوده‌است از:

  • سال موش
  • سال گاو
  • سال پلنگ (یا ببر)
  • سال خرگوش (یا گربه)
  • سال نهنگ (یا اژدها)
  • سال مار
  • سال اسب
  • سال گوسفند (یا بز)
  • سال میمون
  • سال مرغ (یا خروس)
  • سال سگ
  • سال خوک

این ترتیب نام‌های حیوانی سال‌ها را ابونصر فراهی در نصاب الصبیان چنین به نظم درآورده است.

موش و بقر و پلنگ و خرگوش شمارزان چار چو بگذری نهنگ آید و مار
آنگاه به اسب و گوسفند است حسابحمدونه و مرغ و سگ و خوک آخر کار

نامگذاری سال ها به نام حیوان و رابطه آن با استیلای ترکان بر جهان اسلام

به این ترتیب می توان گفت که با استیلای ترکان و مغولان در ایران و افغانستان امروزی، این تقویم ترکی ۱۲حیوانی نیز رواج یافت. بر اساس نوشته‌های خواجه نصیرالدین طوسی، سال در این تقویم خورشیدی حقیقی و ماه‌هایشان بر اساس رویت دو هلال ماه بوده‌است. برای احتساب شمسی بر مبنای قمری دست به نسیء می‌زدند. دراین تقویم هر یک از ماه‌های سال بر اساس نام یک حیوان می‌باشد. که عبارتنداز:

«۱-موش (سچقان یا کسگو)؛ ۲-گاو نر (اود یا سغر)؛ ۳-پلنگ (بارس)؛ ۴-خرگوش (توشقان)؛ ۵-نهنگ (لو)؛ ۶-مار (ییلان)؛ ۷-اسب (یونت)؛ ۸-گوسفند (قوی)؛ ۹-میمون (بیجین)؛ ۱۰-مرغ (تخاقوی)؛ ۱۱-سگ (ایت)؛ ۱۲-خوک (تونگوز).

در این تقویم بعد از یک دوره دوازده ساله، اسامی حیوانات و سال منسوب به آنها از نو تکرار می‌شود. علاوه بر سال، ماههای دوازده‌گانه نیز به نام این حیوانات نامگذاری شده است.مثلا آغاز دوره ای که با نام موش است، ماه اول آن موش و … خواهد بود.

 

 

برایتان جالب خواهد بود

بیشتر بخوانید: عکس‌های جدید کیم یو جونگ بازیگر نقش کودکی دونگی در آستانه ۲۵ سالگی اش+بیوگرافی

جالب خواهد بود: ماجرای عجیب لاغری هومن برق نورد لو رفت!

شاید بپسندید: هفت سین ثروت ساز از این چیزا تشکیل شده!

بیشتر بخوانید: مهدی قائدی با شلوار طرح دخترانه،سوژه فضای مجازی شد+عکس

احتمالا بپسندید: تولد 13 سالگی بازیگر طوبی در سریال حکایت های کمال+عکس و بیوگرافی

جالب خواهد بود: قدیما به جای هفت سین هفت چی بود؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا