مظفرالدین شاه به همراه ادوارد هفتم پادشاه انگلیس و ملکه اش+عکس
مظفرالدین شاه و پادشاه انگلیس: دلبستگی به زنان یکی از مولفه های ثابت تمامی پادشاهان و به ویژه شاهان قاجری می باشد. این موضوع در میان جوان ترین تا پیرترین شاهان قاجار هم مشاهده می شود. در این تصویر از سری مطالب تاریخ مجله خبری چشمک تصاویری را ملاحظه خواهید کرد که مربوط به مظفرالدین شاه قاجار و پادشاه انگلیس و همچنین همسران مظفرالدین شاه در زمان سلطنت و تعدادی از دختران او هستند.
زندگینامه مظفرالدین شاه
مظفرالدین شاه قاجار به مدت چهل سال ولیعهد ناصرالدینشاه بود. او در سال ۱۲۷۵ شمسی به سلطنت رسید و به مدت ده سال حکومت کرد. مهمترین واقعۀ دوران سلطنت او امضای فرمان مشروطیت بود که منجر به تشکیل اولین دورۀ مجلس شورای ملی در سال ۱۲۸۵ شد. مظفرالدین شاه ۱۰ روز قبل از مرگش در دی ماه همان سال اولین قانون اساسی ایران را که در مجلس اول به تصویب رسیده بود امضا کرد.
در دورۀ مظفرالدینشاه حرمسرا نسبت به دوران شاه قبلی بسیار محدودتر شد، اما شاه جدید نیز همچنان چند همسر عقدی و تعداد بیشتری همسران صیغهای داشت. مهمترین همسر او تاجالملوک دختر میرزا تقی خان امیرکبیر و مادر محمد علی شاه قاجار بود که البته در همان زمان ولیعهدی مظفرالدین شاه از او جدا شد.
تصاویری که در اینجا ملاحظه میکنید مربوط به همسران مظفرالدین شاه در زمان سلطنت و تعدادی از دختران او هستند. توضیحات نوشته شده زیر عکسها، حاشیههایی هستند که بر روی خود عکسها یا در آلبومهای مربوطه نوشته شدهاند.
مظفرالدین شاه و سفر به فرنگ (مظفرالدین شاه و پادشاه انگلستان)
مظفرالدین شاه مانند پدرش مشتاق سفر به اروپا بود و در روز ۲۳ فروردین ۱۲۷۹ (۱۲ ذیحجهٔ ۱۳۱۷ ه.ق) اولین سفر خود را به کشورهای اروپایی آغاز کرد.
امینالسلطان، که در ۲۰ مرداد ۱۲۷۷ ه.خ (پنجشنبه ۲۲ ربیعالاول ۱۳۱۶ ه. ق) برای دومین بار با وعدهٔ تأمین مخارج سفر شاه، به مقام صدارت منصوب شده بود، قراردادی برای دریافت ۲۳ میلیون و پانصد هزار روبل قرضه از روسیه امضا کرد و در ازاء آن عایدات گمرکات ایران را، که ممر اصلی درآمد خزانه بود، به وثیقه گذاشت. با دریافت این قرضه، مقدمات سفر مظفرالدین شاه به فرانسه فراهم شد.
اولین سفر مظفرالدین شاه به اروپا هفت ماه به طول انجامید و در این مدت پنجمین پادشاه قاجار از کشورهای روسیه، اتریش، سوئیس، آلمان، بلژیک، فرانسه و در راه بازگشت از ترکیه (عثمانی) دیدن کرد. از وقایع مهم این سفر سوءقصد به جان مظفرالدین شاه در پاریس بود، که ضارب در کار خود توفیق نیافت و آسیبی به مظفرالدین شاه نرسید.
مظفرالدین شاه در این دور از سفر به اروپا و در سال ۱۲۷۹ خورشیدی از ضرابخانه بروکسل بازدید نمود و سفارش ساخت قالب برای ضرب سکه با تصویر خود را به این ضرابخانه داد.
طراحی و ساخت مدال یادبود موسوم به «بازدید مظفرالدین شاه از دارالضرب بروکسل» توسط مسئول طراحی وقت، آلفونس میچاکس، به افتخار این بازدید صورت گرفتهاست. نام این طراح بر روی این مدال یادبود دیده میشود. در همین سال و در هنگام بازدید از فرانسه نشان یادبودی توسط رئیس ضرابخانه پاریس، آگوست پاته، به افتخار او طراحی و ضرب شد.
دو سال بعد، وی پس از دریافت وام جدیدی به مبلغ ده میلیون روبل از روسیه و اعطای امتیازات تازهای در شمال ایران به روسها، عازم اروپا شد.[نیازمند منبع] دومین سفر مظفرالدین شاه به اروپا که در ۱۷ فروردین ۱۲۸۱ (۲۷ ذیحجهٔ ۱۳۱۹ ه.ق) آغاز شد شش ماه به طول انجامید و در این مدت مظفرالدین شاه از اتریش، آلمان، بلژیک، فرانسه، انگلستان و ایتالیا بازدید کرد. مقصد نهایی مظفرالدین شاه در این سفر انگلستان بود.
مسافرت سوم شاه به اروپا روز ۱۶ خرداد ۱۲۸۴ (۱ ربیعالثانی ۱۳۲۳ ه.ق) آغاز شد و ۴ ماه (تا ۱۴ رجب ۱۳۲۳ ه.ق) به طول انجامید. این سفر نیز متعاقب دریافت یک وام ۲۹۰ هزار لیرهای از بانک شاهنشاهی ایران عملی شد.
آلبوم تصاویر همسران و دختران مظفرالدین شاه