;
ترفندهای زندگی

صفر تا صد کاشت هسته انبه در گلدان+آموزش تصویری

کاشت هسته انبه: پرورش درختان کوچک در منزل و استفاده از میوه آن ها به صورت کاملا ارگانیک و طبیعی یکی از لذت بخش ترین کارهاست. انبه یکی از آن درختانی است که می توانید به راحتی در گلدان بکارید و به آن رسیدگی کنید تا میوه های خوشمزه اش را به شما تقدیم کند. در این مقاله با روش کاشت انبه در گلدان و نگهداری نهال انبه آشنا می شویم. اگر شما هم به پرورش انبه علاقه دارید با مطلب بخش تازه ها مجله خبری چشمک در مجموعه ترفندهای زندگی صفر تا صد کاشت هسته انبه در  همراه شوید.

شاید بپسندید: رابطه میان رنگ میوه‌ها و سبزیجات و مواد مغذی موجود در آنها+اطلاعات کامل

کاشت هسته انبه

روش کاشت انبه در گلدان از طریق هسته آن بسیار ساده بوده و هر کس می تواند این کار را در منزل انجام دهد. برای آشنایی با نحوه کاشت انبه این مراحل را دنبال کنید:

شاید بپسندید: ترفند جالب تشخیص گیلاس کرم دار

مرحله اول:

یک انبه رسیده و تازه از بازار تهیه کنید. هر میوه انبه درون خودش یک هسته دارد که به وسیله پوشش سخت بیرونی احاطه شده است. حتما باید میوه رسیده تهیه کنید وگرنه ممکن است دانه درونی به اندازه کافی بالغ نشده و برای کاشت آماده نباشد.

بیشتر بخوانید: علامت خراب شدن ادویه + تاریخ انقضا ادویه ها

مرحله دوم:

میوه خوشمزه را نوش جان کنید و هسته آن را بیرون آورده و کنار بگذارید.

مرحله سوم:

به آرامی میوه های چسبیده به هسته را جدا کنید تا هسته سریع تر خشک شود و باز کردن آن آسان تر باشد. بعد از این که هسته را از تکه های میوه پاک کردید آن را با یک دستمال خشک کرده و آن را 1 تا 2 روز کنار بگذارید تا بیشتر خشک شود.

بیشتر بخوانید: اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود

کاشت هسته انبه

مرحله چهارم:

در این مرحله به کمک یک قیچی تیز هسته را باز کرده و دانه انبه را بیرون بیاورید. این کار را به آرامی انجام دهید تا دانه درون هسته آسیب نبیند. با باز شدن هسته می توانید دانه درون آن را ببینید.

احتمالا بپسندید: گیاه ماه تولد، خوش‌شانسی و ثروت را به شما جذب می کند! + عکس گیاه مخصوص شما!

کاشت هسته انبه

مرحله پنجم:

دانه را به آرامی از هسته خارج کنید و هر لایه اضافی روی آن را جدا نمایید. بعضی از انبه ها چندین دانه و بعضی فقط یک دانه تولید می کنند. هسته نشان داده شده در شکل فقط یک دانه دارد. اگر دانه چروکیده یا پوسیده به نظر می رسد بهتر است برای اطمینان یک انبه دیگر را امتحان کنید.

شاید بپسندید: اشتباه همیشگی خانم ها در نگهداری میوه و سبزیجات

کاشت هسته انبه

مرحله ششم:

یک دستمال پارچه ای را نمدار کنید و دانه را درون آن بپیچید. در این مرحله کاشت هسته انبه در آب هم امکان پذیر است. می توانید دانه را به مدت یک روز در آب گرم خیس کنید و بعد در دستمال مرطوب قرار دهید. سپس پارچه را به همراه دانه درون یک پلاستیک شفاف قرار دهید تا رطوبت آن بالا برود. کیسه پلاستیکی را در مکانی تاریک(مثلا داخل کابینت) قرار دهید. مکان دانه ها بهتر است گرم باشد اما حواستان باشد که پارچه مرطوب بماند. بعد از این مرحله هر سه روز یک بار به دانه سر بزنید و تغییرات آن را پیگیری کنید. در صورت لزوم هر بار پارچه را مرطوب نمایید.

مرحله ششم

مرحله هفتم:

بعد از چند هفته می توانید شاهد جوانه زدن دانه باشید. هر وقت اندازه گیاه به حدود 8 سانتی متر رسید می توانید آن را به گلدان منتقل کنید.

کاشت هسته انبه

مرحله هشتم:

بعد از حدودا 5 هفته می توانید ریشه های جوانه قابل دیدن می شوند. بعد از مشاهده ریشه ها می توانید جوانه را به گلدان منتقل کرده و در خاک بکارید.

شاید بپسندید: لباس‌های خاص کاروان های المپیکی کشورهای مختلف در پاریس+ عکس

مرحله هشتم

مرحله نهم:

گلدانی که حداقل چند سانتی متر بزرگتر از دانه باشد انتخاب کنید. از باز بودن سوراخ های زهکش گلدان مطمئن شوید. گلدان را با خاک مخصوص کاشت پر کنید به طوری که 5 سانتی متر از روی گلدان خالی باشد. دانه را روی خاک بگذارید و روی آن حدود 2 سانتی متر خاک بریزید.

مرحله دهم:

در این مرحله باید مراقبت های لازم را نجام دهید تا گیاهتان رشد کند. انبه درخت بومی مناطق استوایی است و از آب و هوای گرم و مرطوب لذت می برد. گیاه را در برابر نور کامل خورشید قرار دهید آبیاری را مرتبا انجام دهید تا خاک همیشه مقداری رطوبت داشته باشد.

مرحله یازدهم:

ممکن است گیاه مدتی پس از رشد حالت افتاده به خود بگیرد و برگ هایش آویزان شوند. در این حالت نباید نگران باشید. افتادگی برگ ها اگر علامت آبیاری کم یا زیاد نباشد احتمالا طبیعی است و با رشد بیشتر گیاه برطرف می شود. اگر از متناسب بودن میزان آبیاریتان مطمئن هستید لزومی ندارد آن را تغییر دهید.

مرحله دهم

مرحله دوازدهم:

عکسی که در زیر مشاهده می کنید 9 هفته بعد از قرار دادن دانه در دستمال مرطوب است. گیاه به خوبی رشد کرده و برگ های جدید داده است. این نهال کوچک را می توانید در منزل نگهداری کنید و وقتی بزرگتر شد به باغچه منتقل کنید. دقت کنید که زمانی بین 5 تا 8 سال لازم است تا درخت انبه به میوه دهی برسد. بنابراین اگر می خواهید گیاهتان سریع تر میوه بدهد یک نهال چندساله انبه تهیه کرده و آن را بکارید.

کاشت هسته انبه

شرایط نگهداری نهال انبه

درخت انبه برای این که رشد کند و باردهی خوبی داشته باشد به نور کامل نیاز دارد. البته قرار دادن گیاه در نور مستقیم برایش مضر است. بعد از این که نهال انبه کمی رشد کرد می توانید آن را به فضای بیرون منتقل کنید تا مشکلی از نظر دریافت نور نداشته باشد.

آبیاری

آبیاری انبه باید به طور منظم انجام شود. بعد از کاشت انبه در گلدان هر وقت رویه خاک کمی خشک شد می توانید آن را آبیاری کنید. همانطور که در طرز کاشت دانه انبه گفتیم، آبیاری منظم برای جوانه زدن بذر هم ضروری است.

دما

بهترین دما برای نگهداری نهال انبه دمای 21 تا 25 درجه سانتیگراد است. انبه به دماهای پایین حساسیت دارد و دمای زیر 5 درجه می تواند باعث مرگ آن شود.

خاک

بهترین خاک برای نگهداری درخت انبه در گلدان مخلوط خاک معمولی و خاک برگ به نسبت های مساوی است. از ترکیب کوکوپیت، پرلیت و پیت ماس هم می توانید برای انبه استفاده کرد.

کوددهی

برای تقویت گیاه می توانید در طول سال ماهی یک بار به آن کود بدهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا