دانش

رابطه میان رنگ میوه‌ها و سبزیجات و مواد مغذی موجود در آنها+اطلاعات کامل

مواد مغذی میوه و سبزیجات به توجه به رنگ: میوه ها و سبزیجات تازه و جذاب به صورت مجموعه ای از رنگ ها در می آیند. رنگ میوه ها و سبزیجات شامل رنگ های روشن، از قرمز تا سبز، بنفش تا زرد علاوه بر اینکه میز شما را روشن و زیبا می کنند، برای سلامتی بدن شما نیز مفید می باشند.

رنگ های متنوع توسط رنگدانه های مختلف گیاهی ایجاد می شوند که ارزش غذایی را اضافه می کنند. هر گروه رنگ دارای مزایای خاص سلامتی است. هر چه رنگ آمیزی عمیق تر باشد، ماده مغذی موثرتر می باشد. با توجه به این مسئله در مطلب امروز بخش سلامت و تازه های مجله خبری چسمک در مجموعه دانش به بررسی مواد مغذی میوه و سبزیجات به توجه به رنگ هایشان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

شاید بپسندید: صفر تا صد کاشت هسته انبه در گلدان+آموزش تصویری

مواد مغذی میوه و سبزیجات به توجه به رنگ

میزان مصرف میوه و سبزیجات توصیه شده در یک رژیم غذایی سالم 5 تا 9 وعده در طول روز است اما حجم مصرف میوه و سبزیجات تنها فاکتور مهم در رژیم غذایی نیست. رنگ میوه ها و سبزیجات نیز عامل مهمی در انتخاب نوع میوه مصرفی است، دلیل اهمیت این موضوع این است که هر کدام از رنگ های مختلف میوه و سبزیجات نشان دهنده مواد مغذی مختلفی می باشد که در آنها وجود دارد.

میوه ها و سبزیجات شامل رنگ های مختلفی می باشند که در نتیجه وجود آنتی اکسیدان ها، فیتون ها و مواد مغذی خاص دیگر ایجاد می شوند. عده ای بر این باورند هرچه رنگ میوه و سبزیجات تیره تر باشد، مزایای سلامتی بیشتری دارد بنابر این کلم بروکلی نسبت به گل کلم خواص بیشتری دارد یا سیب زمینی شیرین نسبت به سیب زمینی سفید برای سلامتی بهتر است.

اگر قرار است در طول روز 5 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید سعی کنید رنگ های مختلف را در این 5 وعده بگنجانید و فقط به یک رنگ بسنده نکنید تا مواد مغذی مختلف را برای سلامتی خود دریافت کنید به واقع متخصصان تغذیه به شما می‌گویند روزانه رنگین‌کمانی از میوه و سبزیجات بخورید. این توصیه به این دلیل نیست که بشقاب غذای شما زیباتر به‌نظر برسد؛ هر رنگ نشان‌دهنده وجود مواد مغذی مختلفی در گیاهان است که بدن ما به آن‌ها نیاز دارد. حال رنگ ها چه می گویند؟

مواد مغذی میوه و سبزیجات به توجه به رنگ

بیشتر بخوانید: علامت خراب شدن ادویه + تاریخ انقضا ادویه ها

رنگ قرمز

رنگ قرمز میوه‌ها و سبزیجات به‌دلیل نوعی ماده مغذی گیاهی به‌نام ”کاروتنوئیدها” (از جمله لیکوپن، فلاون‌ها و کوئرستین) است. کاروتنوئیدها به‌عنوان آنتی‌اکسیدان شناخته می‌شوند. رادیکال‌های آزاد به‌طور طبیعی در بدن ما به‌عنوان یک محصول جانبی از تمام فرآیندهای معمول بدن مانند تنفس و حرکت تشکیل می‌شوند، اما در اثر قرار ‌گرفتن در معرض نور UV، سیگار ‌کشیدن، آلاینده‌های هوا و مواد شیمیایی صنعتی نیز به‌وجود می‌آیند.

رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که می‌توانند به پروتئین‌ها، غشای سلولی و DNA بدن ما آسیب بزنند. این فرآیند مضر، به‌عنوان اکسیداسیون یا استرس اکسیداتیو شناخته شده و به پیری، التهاب و بیماری‌هایی از جمله سرطان و بیماری قلبی کمک می‌کند. نکته مهم این است که آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد تشکیل‌شده در بدن ما را از بین می‌برند.

شاید بپسندید: برق انداختن اجاق گاز با مواد طبیعی پاک کننده با این روش ساده!

نارنجی

میوه‌ها و سبزیجات نارنجی‌رنگ نیز حاوی کاروتنوئیدها هستند، اما کمی متفاوت از سبزیجات قرمز (از جمله آلفا و بتاکاروتن، کورکومینوئیدها و غیره). اینها در هویج، کدو تنبل، زردآلو، نارنگی، پرتقال و زردچوبه یافت می‌شوند.

آلفا و بتاکاروتن در بدن ما به ویتامین A تبدیل می‌شوند که برای سلامت چشم و بینایی خوب مهم است. ویتامین A همچنین یک آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند قسمت‌هایی از بدن شما را که از لیپیدها (یا چربی‌ها) ساخته شده‌اند، مانند غشای سلولی هدف قرار دهد. ویتامین A رادیکال‌های آزاد را که در اطراف غشای سلولی و سایر نواحی ساخته‌شده از لیپیدها تجمع می‌کنند، هدف قرار داده و خطر ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

رنگ زرد

میوه‌ها و سبزیجات زرد نیز حاوی کاروتنوئیدها و مواد مغذی گیاهی دیگری از جمله لوتئین، زآگزانتین، مزو زآگزانتین، ویولاگزانتین و غیره هستند. لوتئین و زآگزانتین به‌ویژه برای سلامت چشم مهم هستند و می‌توانند خطر دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن را کاهش دهند. این عارضه منجر به تاری دید مرکزی شما می‌شود.

سبز

میوه‌ها و سبزیجات سبز حاوی بسیاری از مواد مغذی گیاهی از جمله کلروفیل، کاتچین، اپی‌گالوکاتچین گالات، فیتواسترول‌ها، نیترات‌ها و همچنین یک ماده مغذی مهم به‌نام فولات (یا ویتامین B9) هستند. اینها در آووکادو، کلم بروکسل، سیب، گلابی، چای سبز و سبزیجات برگدار یافت می‌شوند. این مواد مغذی گیاهی فواید مهمی در حفظ سلامت رگ‌های خونی شما دارند و منجر به کاهش فشار خون می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود

مواد مغذی میوه و سبزیجات

آبی و بنفش

محصولات آبی و بنفش حاوی انواع دیگری از مواد مغذی گیاهی از جمله آنتوسیانین، رسوراترول، تانن و غیره هستند. آنها در شاه‌توت، زغال‌اخته، انجیر، آلو و انگور بنفش یافت می‌شوند. آنتوسیانین‌ها همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و بنابراین در کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و سکته مغزی نقش دارند. شواهد جدیدتر نشان داده است که آنها همچنین ممکن است باعث بهبود حافظه شوند.

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: مواد غذایی که قبل از پخت نباید شست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا