طرز تهیه زردآلو خشک و برگه قیسی به ۵ روش آسان در خانه
طرز تهیه زردآلو خشک: با فرا رسیدن فصل میوه های تابستانی، بخصوص زردآلو، بازار خشک کردن میوه در میان خانم های خانه دار داغ است. طرز تهیه زردآلو خشک و یا همان برگه قیسی های خوشمزه که میتوان برای پخت انواع غذا یا به عنوان خوراکی سالم از آن استفاده کرد، موضوع این بخش از ترفندهای زندگی است.
بیشتر بخوانید: بدترین جای آشپزخانه برای نگهداری ادویه
طرز تهیه زردآلو خشک بازاری بدون هسته در آفتاب
زردآلوها را با آب سرد شستشو دهید و اجازه دهید آب آنها کاملاً برود.
زردآلوها را نصف کرده و هستههای آنها را با دقت خارج کنید.
یک سینی یا سبد تمیز را آماده کنید و پارچهای روی آن را پهن کنید.
زردآلوها را در سینی به فاصله کمی از یکدیگر پهن کنید.
دقت کنید فاصله بین زردآلو ها کم نباشد.
بهتر است روی زردآلوها را با پارچه توری یا سبدی با سوراخهای کوچک بپوشانید. این کار به زردآلوها کمک میکند تا از آفتاب مستقیم و آسیب ناشی از حشرات محافظت شوند.
سینی حاوی زردآلوها را در مکانی قرار دهید که روزی بیشتر از یک ساعت، آفتاب نگیرد و باقی روز به حالت سایه باشد چراکه آفتاب تیز، زردآلو ها را سیاه و تیره میکند.
هر روز یکبار زردآلوها را پشت رو رو کنید تا یکدست خشک شوند.
شاید بپسندید: وسایل ضروری پیاده روی اربعین + لیست کامل
طرز تهیه زردآلو خشک با هسته
برای خشک کردن زردآلو درسته هم مثل روش خشک کردن زردآلو در آفتاب عمل کنید با دقت به این نکته که زردآلوهای انتخاب شده نباید درشت باشند.
شاید بپسندید: رفع تلخی بادمجان خام و پخته با بهترین ترفند…!
طرز تهیه زردآلو خشک در فر
روش تهیه برگه زردآلو در فر به صورت زیر است:
ابتدا زردآلوها را از وسط نصف کنید و هسته آنها را بیرون بیاورید.
زردآلوها را در سینی فر قرار دهید.
ابتدا فر را روی حرارت کمتر از 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتیگراد) گرم کنید.
پس از داغ شدن فر سینی حاوی زردآلوها را داخل فر قرار دهید و حرارت فر را به حداقل تنظیم کنید.
بهترین دما برای خشک کردن زردآلو 175 درجه فارنهایت (79 درجه سانتیگراد) است.
در فر را به صورت نیمه باز قرار دهید و مدام به زردآلوها سر بزنید.
در صورت لزوم، زردآلوها را جا به جا کنید یا هر دو ساعت یکبار سینی فر را بچرخانید.
زردآلوها ممکن است 6 تا 12 ساعت طول بکشند تا حالت چرمی و منعطفی بگیرند.
پس از گذشت این مدت زمان، سینی را از فر خارج کنید.
زمانی که زردآلوها خشک شدند، آنها را در ظروف شیشهای قرار دهید و درب آن را به مدت 5 روز باز بگذارید.
روزانه چند بار، ظروف را تکان داده و زردآلوها را زیررو کنید.
بعد از گذشت 5-6 روز، درب ظروف را ببندید و در یک مکان خشک و خنک نگهداری کنید.
لازم به ذکر است که زمان خشک شدن زردآلوها وابسته به شرایط هوا و فر است، بنابراین ممکن است زمان مورد نیاز متفاوت باشد.
بیشتر بخوانید:ناهید اسلام رهبر انقلاب نسل زِد در بنگلادش چگونه مردم را علیه دولت شیخ حسینه بسیج کرد؟
شاید بپسندید: باورهای غلط درباره زمان خوردن میوه: چه زمانی میوه بخوریم تا لاغر شویم!
خشک کردن زردآلو داخل مایکروفر
روش تهیه برگه زردآلو داخل مایکروفر به صورت زیر است:
مشابه روش های دیگر اموزش داده شده در این مطلب، زردآلوها را شسته و پس از خشک شدن به دو نیم تقسیم کنید.
مایکروویو را روی قسمت یخزدایی قرار داده و تایمر آن را روی 30 دقیقه تنظیم کنید.
پس از گذشت این مدت زمان، ظرف را درآورده و میوهها را برای بررسی پشت و رو کنید.
چنانچه زردآلوها کامل خشک نشده بود، میوه ها را پشت و رو کنید و 5 الی 10 دقیقه دیگر داخل مایکروویو قرار دهید.
خشک کردن زردآلو با دستگاه خشک کن
برای این روش هم مثل طرز تهیه قیسی در آفتاب ابتدا زردآلوها را خوب شسته پس از خشک شدن زردآلو؛ آنها را از وسط برش داده و هستهها را جدا کنید.
زردآلوها را داخل دستگاه میوه خشک کن بصورت جدا از هم بچینید، بطوریکه گوشت میوه به سمت بالا باشد.
پس از مدت کوتاهی زردآلو ها به شکل چروکیده طور درآمده و خشک می شوند.
زردآلو قیسی ای خشک شده را داخل ظروف شیشهای درب دار ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
شاید بپسندید: ویتامین E چه فوایدی برای بدن دارد و علائم کمبود آن چیست!؟
نکات مهم در طرز تهیه برگه زردآلو خشک یا زردآلو قیسی
زردآلوهایی را انتخاب کنید که خیلی رسیده و نرم نباشند. زردآلوهایی با حالتی متوسط بهترین گزینه هستند.
در صورتی که مدت زمان خشک شدن زردآلوها را میخواهید به حداقل برسانید تا رنگ و طعم آنها حفظ شود، میتوانید از روش خشک کردن در فر یا آپارتمان استفاده کنید.
برگه زردآلوها را در ظروف دربسته یا پاکتهای فریزری بسته بندی کنید و اطمینان حاصل کنید که هوا به درستی از بستهبندی خارج شده و هیچ هواکشی باقی نمانده است.
ظروف یا پاکتها را در فریزر قرار دهید.
زمان لازم برای نگهداری زردآلو خشک شده در یخچال و فریزر بسته به اندازه و ضخامت زردآلوها، ممکن است متفاوت باشد.
بیشتر بخوانید: خواص و خطرات مصرف زردآلو در بارداری برای مادر و جنین
برایتان جالب خواهد بود
جلوگیری از سیاه شدن موز با روش های ساده و موثر
سعید سحرخیزان لژیونر 21 ساله باشگاه اورنبورگ روسیه، زندگی شخصی و ازدواج و ….+عکس
ویژگی های زن باکلاس: با این رفتارهای ساده به یک زن باکلاس تبدیل شوید!
۴ کاربرد دهانشویه در تمیزکاری خانه و ضدعفونی کردن
پول و اشیا قیمتی را کجای خانه نگه داریم + ۱۴ مکان امن
مردان نمکی دو هزار و ۵۰۰ ساله دوزلاخ زنجان «وحشتزده» مردند+عکس
مناسب ترین مکان برای گل و گیاه در دکوراسیون مدرن خانه
رقص و پایکوبی در خواب چه تعبیری دارد!؟
حکم خوردن گوشت بلدرچین از منظر اسلام: آیا خوردن گوشت بلدرچین حلال است!؟
شاید بپسندید: خبر عجیب: بی شوهری در این کشور بیداد می کند، اختصاص حقوق در ازای ازدواج!
احتمالا بپسندید: از لوبیا خشک تا برنج، چگونه حبوبات را نگهداری کنیم تا ماندگاری بیشتری داشته باشند!؟