10 ثروتمندترین کشورهای جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی
تولید ناخالص داخلی (GDP) یا (Gross Domestic Product)، عبارت است از: ارزش بازاری (ارزش پولی) تمامی کالاها و خدمات نهایی تولید شده در داخل مرزهای یک کشور طی دورهٔ زمانی خاص. تولید ناخالص داخلی در واقع بهترین روش برای سنجش اقتصاد یک کشور است. به واقع تولید ناخالص داخلی شامل تمام چیزهایی است که توسط همهی مردم و شرکتهای واقع در یک کشور تولید میشود. اگر تولید ناخالص داخلی سرانه یک کشور با توجه به میانگین جمعیت آن بالا باشد، این اغلب می تواند نشان دهنده ثروت و رفاه ساکنان آن کشور باشد. در اینجا رتبه بندی 10 ثروتمندترین کشورهای جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی سرانه آنها با استفاده از برابری قدرت خرید (PPP) ارائه شده است.
در بخش تازه ها وب سایت چشمک به معرفی کوتاه ثروتمندترین کشورهای جهان پرداخته شده است. با چشمک همراه باشید. این کشورها عبارتند از:
بیشتر بخوانید: 20 واقعیت جالب و عجیب درباره کشور کره شمالی که کمتر از آنها باخبریم!
ثروتمندترین کشورهای جهان
لوکزامبورگ
جمعیت: 629,191
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 120,962.2 دلار
لوکزامبورگ به خاطر سطح درآمد بالا و نرخ بیکاری پایین شناخته شده است. این کشور، ثروتمندترین کشور جهان است. با نرخ تورم تنها 1.1 درصد، ثروت آن نیز بسیار پایدار است. بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، عامل اصلی تولید ناخالص داخلی بالای لوکزامبورگ، تعداد زیادی از افرادی است که در این کشور کوچک و محصور در خشکی در حالی که در کشورهای همسایه اروپای غربی زندگی می کنند، کار می کنند. زیرساختهای پیشرفته و ارزشهای بالا برای بازار کار، سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ خارجی را جذب میکند.
سنگاپور از ثروتمندترین کشورهای جهان
جمعیت: 5,866,407
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 101,936.7 دلار
نداشتن منابع طبیعی مانع از تبدیل شدن این کشور به دومین کشور ثروتمند در جهان توسط سنگاپوری های سخت کوش و مبتکر نشده است. یک مرکز جهانی مرکزی برای شرکت های خدمات مالی جهانی، اقتصاد را به حرکت در می آورد. مشاغل تولیدی، خدماتی، مهندسی حمل و نقل و لجستیک، حقوق خوبی برای شهروندان خود دارد، در حالی که الکترونیک، بیوتکنولوژی و مواد شیمیایی عمده ترین صادرات کشور هستند.
سنگاپور با ایجاد زیرساخت های پیشرفته و گسترش قابل توجه بخش گردشگری خود، سالانه میلیون ها گردشگر را جذب می کند. علاوه بر آن، دولت یک محیط اقتصادی بسیار مناسب برای سرمایهگذاران، تجارت آزاد، بازار آزاد، و نرخهای مالیاتی بسیار پایین را که مورد توجه شرکتهای بینالمللی و مسافران تجاری بود، تهیه کرد.
بیشتر بخوانید: ده حقیقت عجیب و تا حدی دیوانه کننده درباره ژاپن!
قطر
جمعیت: 2,899,617
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 93,851.7 دلار
این کشور تنها در دو دهه اخیر به مرکز مهم صادرات نفت مهم جهانی تبدیل شده است. تا پنجاه سال قبل کشوری محدود و فاقد اقتصاد بود. قطر اولین بار صادرات گسترده طبیعی را در سال 1997 به ژاپن و اسپانیا آغاز کرد و در اوایل دهه 2000 به سایر کشورها گسترش داد. پس از پانزده سال 14 کارخانه گاز طبیعی ، تولید ناخالص داخلی این کشور را به طور تصاعدی از 30 میلیارد دلار به بیش از 200 میلیارد دلار افزایش یافته است. قطر پس از روسیه و ایران بزرگترین ذخایر گاز طبیعی در جهان را با حدود 900 تریلیون فوت مکعب دارد که 60 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را این کشور به دست می آورد.
با کشف نفت در سال 1939، تولید 46500 بشکه در روز را در سال 1951 آغاز کرد. اگرچه بخشی از درآمد برای شروع مدرن سازی کشور استفاده شد، خانواده سلطنتی بخش زیادی از آن را ذخیره کرد. حاکمیت این سرزمین پس از به دست آوردن استقلال در سال 1971، خلیفه بن حمد پدرش را عزل کرد و هزینه های برنامه های اجتماعی، مسکن، بهداشت، آموزش و بازنشستگی را افزایش داد و کمک هزینه های خانواده سلطنتی را کاهش داد. این کشور همچنین بازده قابل توجهی از سرمایه گذاری خود را در مارک های خارجی، بانک ها، و حتی تیم فوتبال پاری سن ژرمن و املاک و مستغلات در لندن مصرف کرده است.
ایرلند از ثروتمندترین کشورهای جهان
جمعیت: 4,953,494
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 87,212 دلار
مالیات های پایین شرکت ها به طور مداوم شرکت های چند میلیارد دلاری متعددی را برای نقل مکان و توسعه تجارت خود در ایرلند جذب می کند و به تولید ناخالص داخلی و استاندارد بالای زندگی مردم کمک می کند. اگرچه شهروندان دستمزد بالایی دریافت می کنند، درآمد سرانه بسیار کندتر از تولید ناخالص داخلی جمعی رشد کرده است. با این وجود، ثبات کشور و به دست آوردن ثروت مداوم از گردشگری، کشاورزی و تولید، مورد طمع دیگران است.
صادرات اصلی این کشور شامل فلزات و محصولات غذایی از جمله آبجوسازی، کامپیوتر، قطعات و نرم افزارها و منسوجات است. ایرلند همچنین تا حد زیادی به صنعت سوم خود از جمله مراکز تماس، خدمات حقوقی، حسابداری، خدمات مشتریان، کارگزاری سهام و پذیرایی وابسته است.
بیشتر بخوانید: گرانترین غذاهای جهان که قیمت آنها، هوش از سر هر کسی میبرد!
سوئیس
جمعیت: 8,675,923
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 70,276.6 دلار
سوئیس یکی از شادترین و سالمترین کشورهای روی زمین به حساب میآید، خانه شهروندان آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی زبان است که بیش از 800 سال است که در کنار هم زندگی مسالمت آمیز و پر رونق دارند. حتی با وجود هزینه های بالای زندگی، محصولات و خدمات گران قیمت و ارزش فوق العاده بالای فرانک سوئیس با نرخ تبدیل بالا به ارزهای دیگر، مردم برای تعامل با این کشور از طریق تجارت یا گردشگری علاقمند هستند. سوئیس با یک اقتصاد باثبات با ارزش ارز ثابت، مورد توجه سرمایه گذارانی است که به دنبال پناهگاهی امن برای شاهکارهای بسیار سودآور هستند. نرخ های جذاب مالیاتی باعث سرمایه گذاری می شود.
سوئیسیها دستهای مبتکر هستند که به طرز ماهرانهای منابع طبیعی را به کالاهای باکیفیتی مانند شکلات، پنیر، جواهرات، دکور خانه و مبلمان مورد تقاضای خود تبدیل میکنند. صادرات بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی دارد، به طوری که جواهرات و فلزات گرانبها تقریباً 100 میلیارد دلار در سال درآمد به همراه دارد.
امارات متحده عربی از ثروتمندترین کشورهای جهان
جمعیت: 9,926,221
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 69,957.6 دلار
صنعت مروارید از دهه 1770 تا اواخر دهه 1930 در این کشور غالب بود و غواصی مروارید یک سرگرمی بود که به یک منبع درآمد قابل توجه برای مردم ساکن در روستاهای کوچک تبدیل شد. دبی که توانسته تعدادی از مجلل ترین استراحتگاه های جهان را ایجاد کند، همراه با سایر نقاط کشور، به سمت گردشگری رفته است که با رشد و محبوبیت مداوم، سرمایه گذاری خود را ادامه می دهد.
کشف نفت در اواخر دهه 1950 باعث درگیری بین دوبی و شهروندان ابوظبی شد، که دومی ها دست برتر را بر مرزهای نفتی بدست آوردند. در حالی که ابوظبی رونق داشت، شیخ راشد بن سعید آل مکتوم، حاکم دبی، امید خود را به پتانسیل دولت خود از دست نداد و ده ها میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در زیرساخت های این ایالت در سال 1958 اختصاص داد و اولین فرودگاه آن را تا سال 1960 تکمیل کرد.
بیشتر بخوانید: ۱۰ حقیقت جالب و باور نکردنی درباره کاکتوس ها که قبلا نمی دانستید!
نروژ
جمعیت: 5,435,878
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 67,978.7 دلار
نروژ به داشتن بالاترین استاندارد زندگی روی زمین و رتبه اول در شاخص توسعه انسانی با سیستم های آموزشی پیشرفته، سیستم متمایز تامین اجتماعی و مراقبت های بهداشتی همگانی شناخته شده است. صادرات نفت خام و منابع گاز آن اقتصاد را هدایت می کند، در حالی که ذخایر فراوان رونق آینده را تضمین می کند، از جمله غذاهای دریایی، برق آبی، چوب، مواد معدنی، گاز طبیعی و آب شیرین، مواد صادراتی دیگری است که از دهه 1970 نروژ را ثروتمند کرده است.
دولت در آموزش رایگان برای شهروندان خود سرمایه گذاری می کند. از سوی دیگر والدین بچه ها را با اهمیت بهره وری از سنین پایین آشنا می کنند. مشغول بودن با کار یکی از عناصر اصلی فرهنگی در نروژ است که بدون آن شهروندان از زندگی لذت نمی برند. مشاغل اصلی شامل مخابرات و فناوری است. با توجه به نرخ پایین بیکاری و فقر به ترتیب 3 و 0.5 درصد، جای تعجب نیست که استانداردهای زندگی نروژ توسط کشورهای دیگر مورد توجه قرار گیرد. اگرچه همه چیز در نروژ هزینه زیادی دارد، نروژیها بدشان نمیآید که دوباره در اقتصاد خود سرمایهگذاری کنند، در حالی که داشتن قدرت خرید بالا از طریق دستمزدهای بالا، آنها را قادر میسازد تا در خارج از کشور به راحتی هزینه کنند.
ایالات متحده آمریکا از ثروتمندترین کشورهای جهان
جمعیت: 331,643,466
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 65,279.5 دلار
ایالات متحده با داشتن زمین غنی از منابع و بزرگترین اقتصاد جهان، قدرت خرید بالایی دارد. این کشور انرژی خود را تامین می کند و می تواند نفت و گاز خود را برای سود صادر کند و اندازه اقتصاد و نرخ بالای رشد تولید ناخالص داخلی واقعی با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست. آمریکا همواره افراد با استعداد را در سراسر جهان جذب می کند تا برای کسب ثروت تلاش کنند، اما همچنان یکی از کشورهای برتر است که در آن ثروت به طور مساوی تقسیم نمی شود.
آمریکا ذهنیت کارآفرینی دارد که از سنین پایین تشویق می شود و توسط برنامه های دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی حمایت می شود.
بیشتر بخوانید: 10 قدرت باور نکردنی ملکه انگلستان
برونئی
جمعیت: 438,788
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 64,724.1 دلار
پس از استقلال از بریتانیا در سال 1984، کشور کوچک برونئی، واقع در جنوب آسیا، به سرعت رشد کرد و به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل شد. سلطان این کشور همه چیز را از نظامی گرفته تا اقتصاد را تنظیم می کند، قوانین و مجازات های منحصر به فرد را اعمال می کند و آموزش و مراقبت های پزشکی رایگان را برای شهروندان خود فراهم می کند. برونئی بیش از 97 درصد نرخ باسوادی دارد.
برونئی به عنوان دومین کشور شاد در قاره پس از سنگاپور شناخته می شود، که ممکن است تعجب آور باشد، زیرا ثروت این کشور به طور مساوی توزیع نمی شود و بسیاری از جمعیت در فقر زندگی می کنند. آنچه برونئی را بسیار ثروتمند کرده است، صنعت حفاری نفت در دریا است که ثروت اقتصادی را از صادرات به ارمغان می آورد
سن مارینو از ثروتمندترین کشورهای جهان
جمعیت: 33931
تولید ناخالص داخلی سرانه (PPP): 61,006.8 دلار
اقتصاد باثبات و شکوفا سان مارینو تا حدی مرهون شهروندان مدبر آن است که توانستند منابع موجود خود را با موفقیت و درست استفاده کنند. به طور سنتی، سان مارینو کشور کشاورزان و سنگ شکنان بود که پنیر و محصولات کشاورزی را همراه با ریزه کاری های منحصر به فرد ساخته شده از سنگ تولید می کرد. امروزه شهروندان سخت کوش آن با تولید سرامیک، کاشی، مصالح ساختمانی، مبلمان، لباس، پارچه، رنگ، ارواح با کیفیت و شراب برای صادرات به اقتصاد کمک می کنند. صادرات میوه نیز عاملی در رشد اقتصادی اخیر کشور بوده است.
سیستم بانکی سن مارینو نیز از طریق اقتصاد ایتالیا با اتحادیه اروپا یکپارچه شده است. در حالی که هزینه زندگی در سن مارینو با ایتالیا قابل مقایسه است، توزیع یکنواخت ثروت در این جامعه سوسیالیستی منجر به یکی از پایین ترین نرخ های فقر در جهان شده است. در نهایت، با تعداد کم جمعیت محلی و نزدیک به 3.5 میلیون مسافر در سال، بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور مرهون گردشگری است.
بیشتر بخوانید: 15 بهترین عکس های نمادین تاریخ که بر عکاسی تأثیر عمیق گذاشتند!