۶ دانه فوق العاده برای تقویت سلامت ریه و تنفس بهتر + روش مصرف

تقویت سلامت ریه: ریه های سالم به شما کمک می کند تا به طور طبیعی نفس بکشید و به شما کمک می کند از هر گونه بیماری تنفسی جلوگیری کنید. با افزایش روزافزون سطوح آلودگی و نوسان خوانش های AQI، محافظت از ریه ها و سلامت کلی شما ضروری است.
در حالی که قرار گرفتن در داخل خانه و استفاده از بهترین تصفیه کننده های هوا می تواند به شما در تنفس هوای تمیزتر کمک کند، همچنین مهم است که رژیم غذایی مناسبی داشته باشید که می تواند به سلامت ریه های شما کمک کند. ترکیب دانهها برای سلامت ریهها میتواند مفید باشد زیرا این دانهها سرشار از مواد مغذی هستند و میتوانند از راههای زیادی به شما کمک کنند. اینها می توانند التهاب ریه ها را کاهش دهند و همچنین به محافظت از بافت های ریه کمک کنند.
شاید بپسندید: ۶ دلیل برای این که همیشه آهسته غذا بخورید!
احتمالا بپسندید: شش درمان خانگی برای تسکین گلو درد ناشی از آلودگی هوا
دانه ها برای سلامت ریه: این دانه ها چگونه به ما کمک می کنند؟
دانه های خوراکی نیروگاه های سرشار از مواد مغذی هستند که می توانند به طور قابل توجهی سلامت کلی از جمله سلامت ریه را بهبود بخشند. دانه کتان، دانه چیا، تخمه کدو تنبل، تخمه آفتابگردان، دانه کنجد، دانه شاهدانه و دانه ریحان (سابجا) از بهترین دانه ها برای سلامت ریه هستند. دکتر کژال شاه توضیح می دهد که این دانه ها سرشار از مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای چرب امگا 3، فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. اینها باید برای مبارزه با اثرات سوء آلودگی هوا انجام شود.
خوردن دانه ها برای سلامت ریه و رشد کلی مفید است. اینها می توانند با تهیه چربی های خوب که سلامت قلب و عروق و ریه را بهبود می بخشند، سلامتی را تقویت کنند. آنها می توانند آنتی اکسیدان هایی ارائه دهند که التهاب را کاهش می دهد و همچنین فیبر را فراهم می کند که از هضم و سم زدایی حمایت می کند. دانه های حاوی مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، روی و سلنیوم هستند که به سلامت کلی کمک می کنند.
شاید بپسندید: ۱۲ غذای غنی از ویتامین C بیشتر از پرتقال و لیمو!
بهترین دانه ها برای سلامت ریه ها
خوردن برخی از دانه ها می تواند ریه های شما را قوی تر کند. در اینجا بهترین دانه ها برای سلامت ریه ها آورده شده است.
۱. دانه کتان
دانه کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و لیگنان است. آنها التهاب ریه ها را کاهش می دهند، به ویژه در افراد مبتلا به آسم یا بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD). در واقع، مطالعهای که در مجله تحقیقات پیشگیری از سرطان منتشر شد، نشان داد که موشهایی که از دانههای کتان تغذیه میکردند، در مقایسه با گروه دیگر که 100 درصد شیوع داشتند، 78 درصد کاهش تومور ریه داشتند.
مقدار مصرف: 1-2 قاشق غذاخوری در روز.
روش مصرف: بذر کتان آسیاب شده را به اسموتی ها، نان های خانگی و دال ها اضافه کنید یا روی سالاد بپاشید.
بیشتر بخوانید: دیابت: ۵ بهترین نان برای دیابتی ها!
۲. دانه چیا
دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب امگا 3 است. اینها برخی از بهترین دانه ها برای سلامت ریه هستند زیرا با استرس اکسیداتیو مبارزه می کنند، به این معنی که از بافت های ریه محافظت می کنند. یک مطالعه منتشر شده در مجله Pharmaceuticals نشان داد که دانه های چیا با سرطان ریه نیز مبارزه می کند. با این حال، درک روش صحیح خوردن دانه چیا بسیار مهم است.
مقدار مصرف: 1 قاشق غذاخوری در روز (خیسانده در آب).
روش مصرف: دانه های چیا را به مدت 15 دقیقه در آب یا شیر خیس کنید و در نوشیدنی ها، دسرها یا پودینگ ها استفاده کنید.
۳. دانه کدو تنبل
یکی از بهترین دانه ها برای سلامت ریه ها تخم کدو است. اینها سرشار از روی هستند که ایمنی را تقویت کرده و عفونت های تنفسی را کاهش می دهد. مطالعه ای که در مجله Scientific Reports منتشر شد، نقش روغن دانه کدو تنبل را در کاهش سمیت ریه در موش ها مشاهده کرد. مشاهده شد که آسیب اکسیداتیو و التهاب در ریه ها را کاهش می دهد.
۴. تخمه آفتابگردان
تقویت سلامت ریه، تخمه آفتابگردان نیز یکی از بهترین دانه ها برای سلامت ریه است. اینها حاوی ویتامین E و سلنیوم هستند. این از سلول های ریه در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. این دانه ها همچنین حاوی آهن هستند که به انتقال اکسیژن از ریه ها به کل بدن کمک می کند. طبق مطالعه ای که در مجله Nuts and
دانه ها در سلامت و پیشگیری از بیماری ها، آماده سازی عصاره تخمه آفتابگردان در برابر بسیاری از بیماری ها مانند عفونت های برونش، حنجره و ریوی موثر بود.
مقدار مصرف: 1-2 قاشق غذاخوری در روز.
روش مصرف: در دیپ ها، سالادها یا مخلوط کردن در مخلوط های دنباله دار با آجیل استفاده کنید.
۵. دانه شاهدانه
دانه های شاهدانه همچنین سرشار از امگا 3 و گاما لینولنیک اسید هستند. این باعث کاهش التهاب در مجاری تنفسی میشود و همین امر آنها را به یکی از دانههای ایدهآل برای سلامت و تندرستی ریه تبدیل میکند. مطالعهای که در مجله Food Chemistry Advances منتشر شده است، بیان میکند که روغن دانه شاهدانه همچنین میتواند به پیشگیری از عفونت ریه و عفونتهای ثانویه مانند مننژیت قارچی کمک کند.
مقدار مصرف: 1 قاشق غذاخوری در روز.
روش مصرف: اسموتی ها را مخلوط کنید، روی سوپ ها بپاشید یا در خمیر پنکیک مخلوط کنید.
۶. دانه ریحان (سبجه)
دانه های ریحان به دلیل خاصیت خنک کنندگی معروف هستند. دانه سابجا التهاب تنفسی را تسکین می دهد و تنفس را آسان می کند و به همین دلیل یکی از بهترین دانه ها برای سلامت ریه است. یک مطالعه منتشر شده در Frontiers of Pharmacology بیان می کند که دانه های ریحان به کاهش التهاب ریه کمک می کند.
مقدار مصرف: روزانه 1 قاشق چایخوری در آب خیس کنید.
روش مصرف: در آب خیس کنید و در نوشیدنی هایی مانند آب لیمو یا اسموتی میوه استفاده کنید.
دانه ها برای سلامت ریه: آنچه را باید به خاطر بسپارید
تقویت سلامت ریه، در حالی که خوردن دانه ها برای سلامت ریه و سلامت کلی می تواند مفید باشد، مهم است که آنها را به روش صحیح بخورید. در اینجا چیزی است که باید به خاطر بسپارید:
کنترل سهم: دانه ها کالری متراکم هستند، بنابراین بسیار مهم است که به مقادیر توصیه شده پایبند باشید.
خیس کردن یا برشته کردن: خیساندن قابلیت هضم را افزایش می دهد، در حالی که برشته کردن طعم دانه ها را افزایش می دهد. این باعث می شود بهترین راه برای خوردن آنها باشد.
نگهداری: بذرها را در ظروف دربسته در جای خنک نگهداری کنید تا از ترشیدگی آن جلوگیری شود.
آلرژی: مراقب علائم واکنش های آلرژیک مانند خارش یا تورم باشید.
عوارض مصرف دانه ها
خوردن دانه ها برای سلامت ریه ها مفید است. با این حال، مصرف نادرست آنها می تواند عوارض جانبی زیادی ایجاد کند.
مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد ممکن است به دلیل فیبر بالا باعث نفخ یا گاز معده شود.
آلرژی: برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به کنجد یا تخمه آفتابگردان داشته باشند.
افزایش وزن: خوردن بیش از حد دانه ها می تواند منجر به افزایش وزن شود زیرا کالری متراکم دارند.
محتوای اگزالات بالا: دانه هایی مانند دانه کتان سرشار از اگزالات هستند که ترکیبات مضر در گیاهان هستند. اینها می توانند در جذب کلسیم در مقادیر زیاد اختلال ایجاد کنند.
دانه های خوراکی افزودنی ساده و در عین حال قدرتمند به رژیم غذایی شما هستند، به ویژه برای بهبود سلامت ریه. با مصرف متعادل آنها و گنجاندن خلاقانه آنها در وعده های غذایی خود، می توانید به طور طبیعی سیستم تنفسی خود را تقویت کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که روش های آماده سازی درست را دنبال کنید و برای حداکثر فواید، مراقب عوارض جانبی احتمالی باشید.
برایتان جالب خواهد بود
بهترین زمان برای مصرف کلسیم: صبح یا شب؟
برای تسکین معجزه آسای درد زانو با این معجون گیاهی محل درد را ماساژ دهید!
اهمیت خوردن سیب بین وعده های غذایی!
آیا می دانستید ترکیب فلفل چیلی و زردچوبه چه خاصیتی دارند !؟
کبد چرب: ۸ میوه خوشمزه که کبد چرب را درمان می کند!
۴ ترکیب میوه ای که سمی می شود و مصرف آن برای بدن خطرناک است!
پاکسازی ریه با روش های طبیعی و سنتی