;
تناسب اندام و تغذیهزندگی

آیا چاقی و افسردگی با هم ارتباط دارند؟

ارتباط چاقی و افسردگی دوطرفه است. به عبارت بهتر، چاقی خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد و افسردگی نیز خطر چاقی را بالا می‌برد که به نظر می‌رسد این در زنان شایع‌تر از مردان است. پس با این مطلب تناسب اندام و تغذیه با ما همراه باشید تا به طور کامل به ارتباط بین چاقی و افسردگی پی ببرید.

بیشتر بخوانید: این گیاه برای درمان افسردگی‌ و تقویت حافظه، یک گیاه جادویی است+نحوه مصرف

افسردگی چیست؟

افسردگی یک بیماری شایع و جدی پزشکی است که بر احساس، طرز تفکر و نحوه عمل شما تأثیر منفی می‌گذارد. افسردگی باعث احساس غم و اندوه و/یا از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی می‌شود که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردید. این بیماری می‌تواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمانی شود و توانایی شما را برای عملکرد درست در خانه و محل کار کاهش دهد.

علائم روانی افسردگی عبارتند از:

کم خلقی مداوم یا غمگین بودن
احساس ناامیدی و درماندگی
داشتن عزت نفس پایین
احساس گریه داشتن
احساس گناه
احساس تحریک پذیری و عدم تحمل دیگران
نداشتن انگیزه یا علاقه به چیزها
سخت بودن تصمیم گیری
هیچ لذتی از زندگی نگرفتن
احساس اضطراب یا نگرانی
داشتن افکار خودکشی یا افکار آسیب رساندن به خود

احتمالا بپسندید: کاهش وزن با مواد غذایی پر از فیبر : با این فرمول ساده کاهش وزن اصولی داشته باشید!

شاید بپسندید: بدون اینکه عذاب بکشی و رژیم بگیری لاغر شو…!

احتمالا بپسندید: بعد از ورزش چه بخوریم تا سریعتر لاغر شویم؟

ارتباط چاقی و افسردگی

نشانه ‌های جسمی افسردگی

درک ارتباط چاقی و افسردگی در صورتی امکان پذیر است که شما نشانه‌های جسمانی افسردگی را بشناسید. از این رو، علائم جسمی افسردگی عبارتند از:

حرکت کردن یا حرف زدن آهسته‌تر از حد معمول
تغییر در اشتها یا وزن
یبوست
درد غیرقابل توضیح
کمبود انرژی
میل جنسی کم یا از دست دادن میل جنسی
اختلال در خواب.

بیشتر بخوانید: چاقی شکمی و آب کردن آن با این روش طب سنتی

ارتباط بین چاقی و افسردگی

ارتباط چاقی و افسردگی، یک متاآنالیز منتشر شده در Archives of General Psychiatry در سال 2010 نشان داد که افراد چاق 55درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی و افراد مبتلا به افسردگی 58درصد بیشتر در معرض خطر چاق شدن قرار دارند. پس ارتباط بین این دو مانند یک چرخه معیوب است که با تشدید یکی، دیگری نیز ادامه می‌یابد و به این ترتیب، هر دو تقویت می‌شوند.

احتمالا بپسندید: ویتامین هایی که به لاغری کمک می کنند

آیا افسردگی باعث چاقی می شود؟

وقتی افسرده هستید، تعهد به یک سبک زندگی سالم می‌تواند سخت باشد، اما واقعاً ارتباط بین افسردگی و چاقی چیست و آیا افسردگی می‌تواند باعث افزایش وزن شود؟ احساس ناامیدی، بی ارزشی و بی لذتی، از علائم بارز افسردگی هستند که به تصویر بدنی ضعیف نیز ربط دارند.
مطالعات MRI نشان می‌دهد که اختلالات خلقی درمان ‌نشده می‌تواند منجر به تغییراتی در مغز مانند کوچک شدن قشر جلوی مغز شود که ممکن است تکانشگری و پاسخ کنترل ‌نشده به نشانه‌های غذایی را در افراد افزایش دهد و باعث شود که آن‌ها کمتر به سیگنال‌های درونی گرسنگی و سیری خود پاسخ دهند.

به طور کلی، رفتارهای غذایی غیرطبیعی یکی از 9 علامت کلاسیک دوره افسردگی اساسی هستند و افزایش وزن، در حال حاضر به طور فزاینده‌ای به عنوان ویژگی‌های معمول اختلال افسردگی اساسی شناخته می‌شود. بعضی از افراد برای کاهش احساسات منفی خود به غذا (مخصوصاً غذاهای سرشار از قند و چربی‌های ناسالم) روی می‌آورند. در نتیجه، رفتارهای غذایی ناسالم و نداشتن انگیزه برای ورزش باعث می‌شود که افسردگی بتواند از طریق آن‌ها احتمال چاقی در آینده را تا 58درصد افزایش دهد.

شاید بپسندید: لاغری با انگور: انگور چگونه وزن را کم می کند؟

آیا چاقی باعث افسردگی می شود؟

ارتباط چاقی و افسردگی، برای بررسی ارتباط بین افسردگی و چاقی باید ماجرا را از لنز افزایش وزن نیز در نظر بگیریم. متاسفانه بسیاری از افراد مبتلا به چاقی احساس خوبی نسبت به خود ندارند. آن‌ها اغلب از انگ، تبعیض و عزت نفس ضعیف رنج می‌برند که می‌تواند باعث تشدید یا حتی ایجاد یک دوره افسردگی شود.
به علاوه، برخی از داروهای ضد افسردگی با افزایش وزن مرتبط هستند و بیماران مبتلا به چاقی ممکن است به اندازه افراد دارای وزن سالم به درمان ضد افسردگی پاسخ ندهند. در نهایت، استرس مزمن و افزایش هورمون کورتیزول، خواب ضعیف و التهاب سیستمیک، که همگی با افسردگی و چاقی مرتبط هستند، می‌توانند حلقه بازخورد افسردگی و چاقی را تقویت کنند.

شاید بپسندید: افزایش متابولیسم و کاهش وزن با این خوراکی

ارتباط چاقی و افسردگی

ارتباط چاقی و افسردگی

پس همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم، چاقی و افسردگی روی همدیگر تاثیرات دوطرفه دارند. با این حال، اگر هم چاقی و هم افسردگی دارید، درمان یکی از آن‌ها می‌تواند به کاهش دیگری کمک کند. یک مطالعه نشان داد که علائم افسردگی به طور قابل توجه و پایداری پس از جراحی کاهش وزن بهبود یافته است و بیش‌ترین کاهش در علائم افسردگی نیز در کسانی که بیش‌ترین کاهش وزن اضافه را داشته‌اند دیده می‌شود.

مطلب مرتبط: با این ۵ روش در خواب وزن کم کنید و لاغر شوید!

درمان چاقی و افسردگی

ارتباط چاقی و افسردگی، حال که به ارتباط بین چاقی و افسردگی پی بردید، وقت آن است که با درمان آن‌ها نیز آشنا شوید. می‌توانید برای بهبود خلق و خو، کاهش وزن و شکستن چرخه چاقی و افسردگی خود از راه‌های زیر استفاده کنید:

یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید: با کمک یک متخصص تغذیه، برنامه غذایی متعادلی را برای خود تنظیم کنید که ضمن رفع نیازهای تغذیه‌ای شما، به کاهش وزن نیز کمک کند. غذاهای فرآوری شده و تنقلات و نوشیدنی‌های شیرین را به حداقل برسانید و بر مصرف غذاهای کامل مانند پروتئین‌های بدون چربی، غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات تمرکز کنید. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم غذایی سالم مدیترانه‌ای می‌تواند علائم افسردگی را بهبود بخشد.
آگاهانه غذا خوردن را تمرین کنید: این روش، اصول تمرکز حواس را در هنگام غذا خوردن به شما یادآوری می‌کند و باعث می‌شود که بتوانید تفاوت بین گرسنگی عاطفی و جسمی را تشخیص دهید. هم‌چنین، این روش شما را تشویق می‌کند تا هر جرعه یا لقمه‌ای را که می‌خورید کم کرده و بچشید تا بهتر بتوانید نشانه‌های سیری خود را متوجه شوید.
فعالیت بدنی خود را افزایش دهید: اگر ارتباط افسردگی و افزایش وزن را درک کرده باشید، اهمیت فعالیت بدنی را نیز متوجه می‌شوید. ورزش منظم نه تنها به کاهش وزن کمک می‌کند، بلکه از طریق ترشح اندورفین باعث بهتر شدن خلق و خوی شما نیز می‌شود. پس خود را به ورزش‌های لذت‌بخش مشغول کنید و اهداف قابل دستیابی داشته باشید.
سطح استرس خود را مدیریت کنید: استرس مزمن می‌تواند هم افسردگی و هم چاقی را تشدید کند. پس برای کاهش استرس خود دنبال راه‌های سالم باشید و کارهایی مانند ورزش، مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق یا سرگرمی‌های جذاب را امتحان کنید. به علاوه، تمرین شفقت و قدردانی نیز انجام دهید تا افکار منفی خود را به افکار متعادل‌تر تبدیل کنید. مشاوره و درمان نیز از دیگر راه‌های اثبات شده‌ای هستند که برای مقابله با یک موضوع استرس‌زای خاص یا مدیریت استرس به طور کلی توصیه می‌شوند.
به دنبال کمک حرفه‌ای باشید: با یک متخصص روان شناسی مشورت کنید تا به کمک او بتوانید به هر دو وضعیت خود به طور همزمان رسیدگی کنید و یک استراتژی درمانی مشخص داشته باشید. متخصصان چاقی و سلامت روان می‌توانند گزینه‌های درمانی یا دارویی مختلفی را به شما ارائه داده و پیشرفت‌تان را زیر نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید: علائم افسردگی در زنان + راه‌های درمان خانگی

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: این مواد غذایی برای چربی سوزی و لاغری معجزه می کنند!

احتمالا بپسندید: برای کاهش وزن، خوردن چه میوه هایی توصیه می شود!؟

بیشتر بخوانید: بعد از ورزش چه بخوریم تا سریعتر لاغر شویم؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =

دکمه بازگشت به بالا