سلامت

۱۰ توصیه طلایی برای دور ماندن از پوکی استخوان

جلوگیری از پوکی استخوان ها: ترمیم و بازسازی استخوان، یک فرآیند مادام‌العمر است. در این فرایند، بافت استخوانِ قدیمی تخریب می‌شود و جای خود را به بافت استخوانیِ جدید می‌دهد. فرآیند بازسازی استخوان‌ها نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها دارد و اگر اختلالی در آن ایجاد شود، تراکم استخوانی کاهش می‌یابد و فرد به بیماری پوکی استخوان دچار می‌شود.

زمانی که ما جوان هستیم، سرعت ساخت و بازسازی سلول‌های جدید از تجزیه آنها بیشتر است و به این ترتیب تراکم استخوان هم افزایش می‌یابد. اما با بالا رفتن سن، سرعت تخریب سلول‌ها بیشتر از بازسازی آن می‌شود و به همین دلیل تراکم استخوان‌ها کم شده و فرد به پوکی استخوان مبتلا می‌شود. پوکی استخوان به زبان ساده یعنی اینکه استخوان‌های بدن به دلیل کاهش تراکم و استحکام استخوان‌ها به مرور زمان شکننده شوند و با کوچک‌ترین ضربه یا با یک زمین خوردن ساده بشکنند. با این مطلب سلامت همراه باشید.

مطلب مرتبط: خاصیت کدو حلوایی و تفاوت آن با کدو تنبل!

۱۰ راه پیشگیری

با آن که عوامل ژنتیکی در بروز پوکی استخوان و بقیه بیماری‌ها نقش پررنگ و شناخته‌شده‌ای دارد، اما کارشناسان تاکید دارند که اگر سبک زندگی سالمی داشته باشیم، می‌توانیم تا حد زیادی از این بیماری در امان بمانیم یا حداقل بروز آن را به تاخیر بیندازیم. در زیر ۱۰ راهکار بسیار مهم برای پیشگیری از بروز این بیماری عنوان شده است.

مصرف کافی کلسیم:

روزانه باید بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم از طریق منابع غذایی مانند لبنیات (شیر، ماست، پنیر و …)، سبزیجات برگ‌دار و غلات غنی‌شده مصرف کنید.

مطلب مرتبط: ۱۲ خاصیت بی‌نظیر پوست انار که تا به حال نمی دانستید!

مصرف کافی ویتامین D:

جلوگیری از پوکی استخوان ها، ویتامین D به جذب کلسیم کمک می‌کند. منابع غذایی مانند ماهی‌های چرب (سالمون، تن)، تخم مرغ و قرار گرفتن در معرض نور خورشید به تامین آن کمک می‌کنند. در صورت نیاز، از مکمل‌های ویتامین D هم استفاده کنید.

انجام ورزش‌های با تحمل وزن:

افرادی که تحرک خیلی کمی دارند و کم ورزش می‌کنند، زودتر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. البته در ارتباط با پوکی استخوان، ورزش‌های مناسبند که وزن بدن را تحمل می‌کنند. مثل پیاده‌روی، دویدن شنا در استخر و وزنه‌برداری. این ورزش‌ها باعث تقویت استخوان‌ها و حفظ تراکم آنها می‌شود. ورزش‌های تعادلی مثل یوگا و تایچی هم به این دلیل که باعث افزایش قدرت بدنی و حفظ تعادل می‌شود و می‌تواند از سقوط‌های ناگهانی و شکستگی‌ استخوان‌ها جلوگیری کند، مفید است.

کاهش مصرف کافئین:

مصرف زیاد قهوه و چای می‌تواند جذب کلسیم را کاهش دهد و کمبود کلسیم هم همان طور که گفته شد، یکی از فاکتورهای بروز پئکی استخوان است. بنابراین مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین را محدود کنید.

احتمالا بپسندید: با دانستن خواص بی نظیر ساقه و پوست سیر تازه، آن را دور نمی ریزید+نحوه استفاده

عدم استعمال دخانیات:

سیگار کشیدن می‌تواند باعث کاهش تراکم استخوانی و افزایش خطر شکستگی‌ها شود.

جلوگیری از پوکی استخوان ها

پرهیز از مصرف الکل:

جلوگیری از پوکی استخوان ها، مصرف بیش از حد الکل می‌تواند جذب کلسیم را کاهش داده و باعث ضعیف شدن استخوان‌ها شود.

احتمالا بپسندید: چرا غرغره آب نمک، اینهمه توصیه میشه + ۱۱ دلیل مهم

حفظ تناسب اندام:

کاهش یا افزایش شدید وزن می‌تواند تأثیر منفی بر تراکم استخوان‌ها داشته باشد. درحالی‌که داشتن وزن مناسب بدن از فشار اضافی بر استخوان‌ها جلوگیری می‌کند.

مصرف پروتئین کافی:

مصرف مقدار کافی پروتئین در روز برای سلامت استخوان ضروری است. سعی کنید از منابع پروتئینی سالم مانند گوشت سفید، ماهی، حبوبات و لبنیات استفاده کنید.

اجتمالا بپسندید:اهمیت پنهان ورزش کردن در زندگی روزانه ما!

مصرف منیزیم و پتاسیم:

جلوگیری از پوکی استخوان ها، این مواد معدنی هم به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کنند. از مصرف کافی سبزیجات، میوه‌ها و آجیل هم غافل نشوید.

پرهیز از رژیم‌های کم‌کالری:

رژیم‌های غذایی کم‌کالری می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی از جمله کاهش تراکم استخوان شود. هر رژیم غذایی باید حاوی مقدار مشخصی پروتئین، چربی، ویتامین‌ها، موادمعدنی و سایر ریزمغذی‌ها باشد. قبل از اقدام به هر رژیمی حتما از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید.

 

برایتان جالب خواهد بود

بدترین چیزهایی که در وعده صبحانه می خورید!

۱۱ دلیل گریه های بی اختیار زنان را بدانید!

از بین بردن سیاهی دور چشم با این درمان خانگی شگفت انگیز!

۵ راهکار ساده خانگی برای کاهش چربی مضر خون

هرگز این خوراکی‌ها را دو بار گرم نکنید

خواص چای زعفران برای سلامت که تصورش را نمی کنید+نحوه تهیه و مصرف

درمان کلسترول خون با این ۱۱ مواد غذایی خوشمزه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =

دکمه بازگشت به بالا