;
سلامتسلامت روانی

۱۲ عوارض خطرناک دیر خوابیدن در شب که نمی دانستید!

عوارض دیر خوابیدن در شب: آیا تا به حال برایتان پیش آمده فراموش کنید که ساعتتان را تنظیم کنید و سر ساعت بیدار شوید ؟ این اتفاق اصلاً جادو نیست، بلکه بیولوژی است. بیشتر موجودات زنده روی زمین مثل قارچ ها و گیاهان دارای ساعت بدن هستند.

این ساعت بسیار دقیق است و در مغز ما قرار دارد و توسط هیپوتالاموس _ دقیقاً بخشی از مغز که چشم ها را به مغز متصل می کند _ مدیریت می شود. ساعت مغز ما از نور استفاده می کند تا بتواند سیکل روزانه بدن را تنظیم کنند. این سیکل از لحاظ علمی به ریتم شبانه روزی معروف است و به ما در مورد زمان بیدار شدن، استراحت کردن، غذا خوردن و نوشیدن اطلاع رسانی می کند.

درست است که همه ما این سیکل و چرخه را داریم اما به این معنا نیست که این چرخه برای همه ما یکسان باشد. در افراد مختلف این ساعت به طور متفاوتی تنظیم می شود. به این معنا که آن ها زمان بدن مختلفی دارند. این تنظیمات متفاوت کرونوتایپ نامیده می شوند و به ترجیح ما ربطی ندارند. به عبارت دیگر افرادی که ترجیح می دهند شب ها دیرتر بخوابند و صبح ها دیرتر دیرتر بیدار شوند، همین اتفاق برایشان می افتد زیرا ساعت بدنشان این گونه تنظیم می شود. در ادامه مطلب سلامت به عوارض دیر خوابیدن شب پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: زود به گریه افتادن: دلیل اصلی زود به گریه افتادن + رازهای مهم که نمی دانستید!

۱.کاهش ایمنی بدن

عوارض دیر خوابیدن در شب، اگر در هر موقع از سال دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شوید، نوع خوابیدنتان می تواند بسیار در بهبود شما اثرگذار باشد. کمبود خواب قطعاً سیستم ایمنی را به هم می ریزد و علاوه بر این، توانایی مبارزه با ویروس در آن کاهش پیدا می کند.

شاید بپسندید: این مواد غذایی خوشمزه رو اگه شب مصرف کنید مانع خواب راحت شما میشه!

۲.چاقی و اضافه وزن با دیر خوابیدن

کم خوابیدن مساوی با اضافه وزن است. مطالعات نشان می دهد افرادی که کم تر از 7 ساعت در طول شب می خوابند، اضافه وزن بیشتری نسبت به افرادی دارند که خواب متناسب دارند زیرا آشفتگی در خواب باعث کاهش سطح لپتین می شود که یک ماده شیمیایی است که به شما احساس سیری می دهد. همچنین سطح گرلین را افزایش داده که یک هورمون تحریک کننده گرسنگی است.

شاید بپسندید:  ۸ درمان طبیعی سوء هاضمه با طب سنتی

۳.کاهش سلامت ذهنی

عوارض دیر خوابیدن در شب، کم خوابی در شب باعث کلافگی و بد خلقی افراد می شود که ممکن است اثرات بلند مدت آن افسردگی و اضطراب باشد. زمانی که افراد دچار مشکلات روحی می شوند، باید عادات خواب خود را بررسی کنند. احتمالا خیلی از آن ها شب ها کمتر از 6 ساعت می خوابند.

شاید بپسندید: کاهش سریع قند خون با ۱۴ خوراکی خوشمزه!

عوارض دیر خوابیدن در شب

شاید بپسندید: بهترین و بدترین روغن‌ها برای آشپزی و سلامت کدامند؟

۴.ابتلا به دیابت به دلیل کم خوابی

مطالعات نشان می دهد افرادی که معمولاً کم تر از 5 ساعت در شب می خوابند، احتمال ابتلا به دیابت دارند و در نتیجه کم خوابی می تواند عاملی برای ابتلا به دیابت نوع 2 باشد زیرا بدن شما در استفاده از گلوکز و تبدیل آن به انرژی ناتوان می شود.

بیشتر بخوانید: خواص هویج پخته که باور کردنی نیست | بر خلاف تصور خاصیت هویچ پخته چند برابر خام است!

۵.کاهش میل جنسی با دیر خوابیدن

عوارض دیر خوابیدن در شب، خانم ها و آقایانی که به اندازه کافی در شب نمی خوابند، میل جنسی کم تری دارند. مردانی که از آپنه خواب رنج می برند، یعنی اختلالی که مشکلات تنفسی را در خواب ایجاد می کند، باعث می شود که فرد از خواب بپرد. این افراد معمولا سطح تستوسترون کم تری دارند که میل جنسی آن ها را می کاهد.

شاید بپسندید: ۶ دمنوش‌ شگفت انگیز برای رفع استرس و خواب راحت!

۶.خطر ابتلا به سندرم متابولیک

بیدار ماندن شبانه موجب بروز مشکلاتی مانند کم خوابی، بدخوابی و حتی غذا خوردن در ساعات نامناسب می شود که این مشکلات در نهایت منجر به تغییرات متابولیک و سوخت و سازی در بدن می شوند. عادت به یک الگوی خواب صحیح و به موقع از فاکتورهای مهم در کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، چربی شکمی و در نتیجه کاهش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و دیابت است.

احتمالا بپسندید: کاهش سریع فشار خون بالا با ۱2 خوراکی خوشمزه!

۷.ناباروری از عوارض کم خوابی

عوارض دیر خوابیدن در شب، نیاز به تلاش زیاد برای بچه دار شدن یکی از عوارض کم خوابی هم در مردان و هم در زنان است. ظاهراً خواب منظم می تواند این مشکل را بهبود ببخشد.

شاید بپسندید: برای رفع گرفتگی عضلات، این خوراکی ها معجزه می کنند!

۸.دیر خوابیدن موجب مشکلات قلبی می شود

شب بیداری ها می تواند عاملی برای مشکلات قلبی، افزایش فشار خون و سطح بالای مواد شیمیایی خاصی شود که عاملی برای التهاب هستند و به قلب فشار وارد کنند.

احتمالا بپسندید: 5 میوه خوشمزه برای رفع یبوست!

۹.سر درد و کمر درد با دیر خوابیدن شب

ممکن است بدن با بی نظمی خوابیدن شبانه خودشان را تطبیق دهند و ممکن است این کار را هیچ وقت انجام ندهند. دیر خوابیدن در شب عاملی برای ایجاد سر درد و گاهی اوقات کمر درد هایی است که بیش از نیمی از روز شما را درگیر می کند. همین سردرد ها ممکن است عاملی برای سرفه و تب های خفیف در بعضی از افراد هم بشود.

اجتمالاً بپسندید: رژیم غذایی زیبایی: 16 ماده غذایی خوشمزه که بر زیباتر شدن شما تأثیر مستقیم دارند!

۱۰.دیر خوابیدن و کمبود تمرکز

عوارض دیر خوابیدن در شب، زمانی که مغز به اندازه کافی استراحت نکرده باشد، تمرکز هنگام انجام کار، مطالعه، ارتباط با افراد دیگر کاهش پیدا می کند. در واقع همانطور که در بخش سلامت نمناک اشاره شده است احساس می کنید که هیچ وقت تمرکز نداشته اید و فقط به افراد خیره می شوید و شبیه احمق ها به نظر می رسید. همچنین باعث کج خلقی نیز می شود. پس اگر خودتان شب ها دیر می خوابید و همکارتان خواب شبانه روزی کافی دارد، احتمالاً همیشه از آن هاعقب هستید.

احتمالاً بپسندید:درمان کلسترول بالا با آب هویج و اسفناج!

۱۱.کمبود شادی به علت دیر خوابیدن

عوارض دیر خوابیدن در شب، انسان ها برای شاد شدن نیاز به ترشح دوپامین دارند. زمانی که شب ها دیر می خوابید، این ماده شیمیایی دیگر تولید نمی شود و در نتیجه بدن با کمبود آن مواجه شده و ناخودآگاه احساس غمگینی و نارضایتی دارد که می توان آن را یکی از عوارض جانبی اصلی شب زنده داری دانست.

شاید بپسندید: دیابتی ها: ۱۰ میوه‌ خوشمزه و دارویی برای کنترل دیابت!

۱۲.به هم ریختن عادات غذایی با دیر خوابیدن

دیر خوابیدن در شب قطعاً رژیم غذایی را به هم می ریزد و ممکن است افراد لاغر را لاغر تر کند. لاغری که اصلا منتظر آن نیستید و در نتیجه به سیستم ایمنی هم آسیب وارد می کند.

عوارض دیر خوابیدن در شب، بنابراین با همه چیزهایی که گفتیم، همیشه عادت داشته باشید تا شب ها قبل از ساعت 12 بخوابید زیرا بعد از ساعت 12 شب با این عوارض جانبی روبرو خواهید شد.

بیشتر بخوانید: کاهش میل جنسی مردان: این ۸ ماده غذایی قاتل میل جنسی آقایان است!

 

برایتان جالب خواهد بود

احتمالا بپسندید:اگر بداخلاق شدی، بدنت این ویتامین ها را کم داره | لیست کامل ویتامین های خوش اخلاقی!

شاید بپسندید: 10 بدترین عادت روزانه خانم ها که سلامتی آنها را تهدید می کند!

این مطلب هم جالب است: تشخیص انار قرمز و شیرین با ۶ ترفند ساده و جالب!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + سیزده =

دکمه بازگشت به بالا