ترفند پخت درست شلغم که طعم و مزه آن را خاص تر و خواستنی تر می کند!+نشانه های شلغم با کیفیت
پخت درست شلغم: فصل پاییز و زمستان فصل سرماخوردگی و استفاده از سبزیجات و گیاهانی است که برای سرماخوردگی مفید هستندو در این میان شلغم بسیار خاص و ویژه است و جایگاه خاصی در سبد تغذیه خانواده ها دارد. باید گفت که شلغم ازجمله سبزیجات پرخاصیتی است که سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است.
این خوراکی پرخاصیت مزه خاصی ندارد و بسیاری از افراد نمیتوانند آن را بهتنهایی مصرف کنند؛ بنابراین استفاده از شلغم در سوپ و آش موجب میشود تا بوی بد شلغم گرفته شود و خوردن آن دلپذیرتر باشد. در ادامه این مطلب بخش تازه ها با پخت درست شلغم همراه باشید.
مطلب مرتبط: رنگ سال 2025 و ترند رنگ 1404 رونمایی شد + عکس
شلغم چیست؟
شلغم میوه نیست بلکه ریشهی گیاه است. این ریشهی خوراکی یکی از مهمترین محصولات باغی در کل دنیا است. هم انسانها از آن استفاده میکنند و هم ریشه و ساقهی آن در برخی نقاط دنیا، خوراک حیوانات است.
بیشتر بخوانید: ۱۲ نکته طلایی خانه داری برای نو عروس ها!
رایجترین انواع شلغمها رنگ بنفش، قرمز یا سبز در قسمت بیرونی دارند و داخل آنها سفید است. هم ریشه و هم برگهای این گیاه قابل خوردن و سرشار از انواع ویتامینها و مواد مغذی است. مثل بسیاری از ریشههای خوراکی، شلغم هم خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنیاش ارزندهاست، بلکه از حیث سایر ویژگیهای غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزیهای مهم شمرده میشود. شلغم در خانواده سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم برگ و خردل قرار میگیرد.
شلغم گیاهی بومی اروپا و آسیای مرکزی است که هنوز هم در زمینهای وسیع، یا در کنار جویبارها به صورت وحشی میروید. رومیهای باستان و مردم اروپا در سدههای میانه شلغم مصرف میکردند. این انگلیسیها و فرانسویها بودند که آن را وارد قاره آمریکا کردند. امروزه، شلغم در بسیاری از نقاط دنیا، از جمله: ایالات متحده و کانادا کشت میشود که کالیفرنیا و نیوجرسی بیشترین میزان تولید را دارند.
بیشتر بخوانید: 8 حقایق جالب درباره جنگل های آمازون که احتمالا نمی دانستید!
ارزش غذایی شلغم
بر اساس تحقیقات و بررسیهای دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامینC است، همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ۳۶ کیلو کالری انرژی، ۳ گرم پروتئین، ۴/۰ گرم چربی، ۵/۵ گرم قند، ۲/۱ گرم فیبر، ۵۵ میلیگرم گوگرد، ۳۷۵ میلیگرم پتاسیم، ۲۶۰ میلیگرم کلسیم، ۶۰ میلیگرم فسفر، ۹ میلیگرم سدیم، ۴/۲ میلیگرم آهن و ۴۰ میلیگرم ویتامینC است.
مطلب مرتبط: تمام آنچه باید از زمان و نحوه هرس کردن گیاهان خانگی بدانید!
احتمالا بپسندید: پس از سقوط دولت، اسما هم از بشار اسد طلاق گرفت!؟
شاید بپسندید: هرگز پوست نارنگی را دور نریزید + ۵ کاربرد شگفت انگیز آن!
نشانه های شلغم با کیفیت
شلغم خوب سه علامت دارد:
شلغم باید پر باشد؛ بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و ماندهاست و چنانچه پخته و مصرف شود، تولید نفخ میکند.
پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد.
شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش روشن و شفاف باشد.
شاید بپسندید: خواص شیر بادام: چگونه شیر بادام در خانه درست کنیم؟
نحوه پخت درست شلغم
شلغم ازجمله سبزیجات بسیار پر خاصیتی است که سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی شامل کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، فولات، فسفر، کلسیم و مقادیری از ویتامین c است و برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و به صورت پخته یا خام مصرف میشود.
خوردن شلغم به تنهایی بسیار خاصیت دارد و به خصوص برای سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. پختن شغلم نیاز به رعایت نکات خاصی دارد، وگرنه مزه آب میگیرد و قابل خوردن نیست. مثلا بعضیها شلغم را داخل یک قابلمه پر از آب میاندازند و روی حرارت میگذارند تا بپزد.
اما با روشی که ما در اینجا میخواهیم به شما آموزش بدهیم، میتوانید شلغم خوشمزه و مقوی بپزید که هم طعم خوبی دارد و هم خاصیتش بیشتر میشود. هنگام خرید شلغم توجه داشته باشید که شلغمهای ریز و سفت را انتخاب کنید. شلغم درشت یا شلغمی که نرم باشد، مناسب نیست. اگر دوست دارید شلغم خوشمزه بپزید، با ما همراه باشید.
مطلب مرتبط: فواید و کاربردهای بی نظیر رزماری در سلامت و زیبایی + روش نگهداری آن در خانه
احتمالا بپسندید: تمیز کردن سینی فر با ۵ روش خانگی آسان!
اختمالا بپسندید: خواص انار شور: اثرات شگفت انگیز ریختن نمک روی انار و خوردن آن!
مواد لازم برای پخت درست شلغم
شلغم: به میزان لازم
آب: به میزان لازم
برای پختن شلغم اول باید شلغمها را خوب بشویید و سر و ته آن را با چاقو ببرید. حالا چند کیسه فریزر تمیز بردارید و داخل هر کیسه سه عدد شلغم بگذارید و در کیسه را خوب گره بزنید. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آن را تا نیمه از آب پر کنید. حالا کیسههای شلغم را داخل قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببندید.
قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا آب جوش بیاید؛ سپس حرارت را کم کنید و اجازه بدهید شلغمها حدود یک ساعت با حرارت کم بجوشد تا بپزد. در آخر کیسههای شلغم را از قابلمه خارج کنید و در آن را باز کنید و شلغمها را بیرون بیاورید. میبینید که شلغم حسابی پخته و له شده است. با این روش شلغم بسیار خوشمزه میشود. آبی که داخل کیسهها جمع شده است نیز برای سرماخوردگی و گلودرد بسیار مفید است، پس آن را دور نریزید.
شاید بپسندید: هیچ وقت دل دختری را نشکنید + عاقبت سخت دل شکستن در احادیث و روایات!
برایتان جالب خواهد بود
ابومحمد جولانی کیست؟ || او چگونه فکر می کند؟
مرتب کردن سریع خانه با روش ۱۰/ ۲۰ !
اطلاعات جالب درباره پرچم سوریه تحت نفوذ خاندان اسد و مخالفانش+عکس
کاربردهای جالب صابون در خانه داری که احتمالا نمی دانستید!؟
علامت جرم ماشین لباسشویی + روش رفع آن
ورودی دفتر ایران ایر در پاریس سال 1357+عکس
مژده لواسانی: ازدواج نکردم، اما از حالا اسم بچه هام را انتخاب کردم….+فیلم
۷ روش ساده برای تمیز کردن راحت باربیکیو + آموزش
خاطرات تهران قدیم؛ از جاده چالوس تا «وحشت دراکولا» در خیابان جمهوری
عکس های زیبا از تهران قدیم؛ از زیباترین پاساژ تهران تا آب فروشی با گاری در تهران قدیم!
نرخ نامه شهرداری تهران در سال ۱۳۳۳ برای کنترل قیمت میوه و تره بار+عکس
۴ آسان ترین روش خانگی پاک کردن لکه روغن از روی لباس
رفع کامل بوی بد توالت فرنگی با این دو ماده طبیعی + روش استفاده