یکبار برای همیشه: آخرش جگر مرغ بخوریم یا نه!

خواص جگر مرغ: این ماده غذایی سرشار از آهن است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد و بسیاری از بیماریها را درمان می کند. ولی این غذای سنتی به علت اینکه مواد هورمونی به مرغ ها تزریق می کنند به یکی از غذاهای مضر برای بدن تبدیل شده است که مصرف آن برای افراد مضر است. در این بخش از سلامت مجله خبری چشمک با نکاتی درباره خواص جگر مرغ و عوارض احتمالی ماده خوراکی آشنا خواهیم شد.
بیشتر بخوانید: ۱۲ نکته طلایی خانه داری برای نو عروس ها!
خواص جگر مرغ
آیا واقعاً جگر مرغ برای شما مفید است؟ در حالی که جگر مرغ به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته میشود و نقش کلیدی در فرآیند خونسازی دارد، تحقیقات نشان داده است که مصرف بیرویه آن میتواند به دلیل استفاده از هورمونها در پرورش مرغها، اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشد. این مسئله جگر مرغ را به یک انتخاب مضر برای مصرفکنندگان تبدیل کرده است.
اختمالا بپسندید: عجیب ترین حقایق جالب درباره بزها که احتمالا از آن ها خبر نداشتید!
مفید برای مبارزه با استرس
جگر مرغ میتواند در کاهش استرس و پشتیبانی از فرآیندهای باروری مؤثر باشد. این ماده غذایی حاوی هورمونهای کورتیزول است که به کاهش استرس و بیخوابی کمک میکند. همچنین، مقدار قابل توجهی فولات در جگر مرغ وجود دارد که به تقویت باروری، پیشگیری از نقصهای لوله عصبی و اطمینان از رشد مناسب جنین کمک میکند.
مطلب مرتبط: خلاص شدن از اتوکشی: ترفند ضد چروک شدن لباس ها در لباسشویی
موثر در کمک به باروری
جگر مرغ حاوی فولات است و برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند مفید است و به باروری کمک کرده و از نقص لوله عصبی جنین پیشگیری میکند.
البته زنان باردار باید در مصرف جگر مرغ احتیاط کنند، زیرا مقدار ویتامین A در آن بسیار زیاد است. همچنین، نگهداری و تهیه نادرست جگر میتواند منجر به مسمومیت یا عفونت شود. خطر رشد باکتریهایی مانند کمپیلوباکتر در صورت عدم شستشو و پخت کافی وجود دارد، که میتواند سبب بیماری شود.
بیشتر بخوانید:عمل زیبایی ملکه زیبایی روسیه که چهره اش را تبدیل به یک مجسمه متحرک کرده است+عکس
تقویت سیستم ایمنی
جگر مرغ سرشار از آهن، زینک، فسفر و منیزیم است و ذخیره سلولهای قرمز خون را افزایش میدهد و سبب تقویت ذهن سیستم ایمنی میشود.
سلامت دندانها و استخوانها
فسفر موجود در جگر مرغ فوایدی عالی برای سلامت دندانها و استخوانها دارد و به رشد استخوانها و دندانها در کودکان کمک میکند. به واقع فسفر، یکی از مواد معدنی ضروری موجود در جگر مرغ، نقش مهمی در حفظ سلامت دندانها و استخوانها دارد. مصرف جگر مرغ به رشد و ترمیم استخوانها کمک کرده و میتواند در پیشگیری از بیماریهای استخوانی نظیر پوکی استخوان مؤثر باشد.
فسفر همچنین در تقویت ساختار دندانها و حفظ سلامت دهان و دندان نقش دارد، که این امر برای کودکان در حال رشد و همچنین بزرگسالان بسیار مهم است.
شاید بپسندید: ۳۲ ایده خلاقانه برای استفاده از شیشه مرباهای خالی + عکس
کمک به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن
جگر مرغ حاوی پروتئین است که به حفظ سلامت پوست، مو و ناخنها کمک میکند.
درمان کم خونی
جگر مرغ سرشار از آهن و ویتامین ب ۱۲ است که نقش مهمی در روند خونسازی دارد. ویتامین B۱۲ میتواند به تولید سلولهای قرمز خون کمک کرده و عملکرد سلولها را افزایش دهد و در تولید سلولهای قرمز خون و جلوگیری از کم خونی نقش دارد.
به واقع کم خونی زمانی رخ میدهد که بدن با کمبود گلبولهای قرمز خون مواجه شود. جگر مرغ، با غنی بودن از ویتامین A، آهن و ویتامین B۱۲، عملکرد سلولها را بهبود میبخشد و به تولید گلبولهای قرمز خون کمک میکند. همچنین، ترکیب آهن، فولات و ویتامین B در جگر مرغ به تولید گلبولهای قرمز سالم کمک شایانی میکند.
تقویت بینایی
جگر مرغ سرشار از ویتامین A به شکل رتینول، آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لیکوپن است که برای تقویت بینایی مفید است. جگر مرغ نه تنها برای تأمین انرژی بلکه برای حفظ سلامت بینایی، تقویت سیستم ایمنی و حمایت از عملکرد صحیح ارگانهای حیاتی مانند کلیهها و قلب بسیار مفید است. ویتامین A موجود در آن به شکلهای مختلفی مانند آلفا و بتاکاروتن، رتینول و لیکوپن وجود دارد که همگی برای حفظ قوه بینایی ضروری هستند.
علاوه بر این، ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین موجود در جگر مرغ به تبدیل غذا به انرژی و حفظ قدرت سلولها کمک میکند، در حالی که ویتامین B۱۲ به حفظ سلامت خون و عملکرد بهتر مغز کمک میکند.
جلوگیری از آلزایمر
جگر مرغ نه تنها برای سلامت جسمانی مفید است بلکه برای سلامت ذهنی نیز اهمیت دارد. ویتامین B12 موجود در آن به حفظ عملکرد مغز کمک کرده و میتواند در پیشگیری و مبارزه با بیماریهای نورولوژیکی مانند آلزایمر مؤثر باشد. تقویت حافظه و بهبود عملکرد شناختی با مصرف جگر مرغ، به دلیل وجود ویتامینها و مواد معدنی ضروری، امکانپذیر است.
سلامت بافتهای بدن
جگر مرغ حاوی ۲.۳ میلی گرم ریبوفلاوین است که از ترک یا پوسته پوسته شدن گوشههای دهان جلوگیری میکند. ریبوفلاوین، برای تولید مثل، رشد و ترمیم بافتهای بدن از جمله پوست ضروری است.
درمان پلاگر با جگر مرغ
جگر مرغ از منابع عالی نیاسین هستند و کمبود آن در بدن به شکل پلاگر ظاهر شده و موجب هذیان، اسهال، التهاب غشاء مخاطی و پوسته شدن پوست منجر میشود.
چه کسانی نباید جگر مرغ بخورند؟
با همه فواید جگر مرغ که در بالا آورده ایم خوردن این غذای خوشمزه توصیه نمیشود، زیرا:
در پرورش مرغها از مواد هورمونی استفاده شود. هنگامی که به مرغ آنتی بیوتیک تزریق میکنند باید ۵ تا ۱۴ روز از کشتار آن خودداری کنند، اما این مسئله رعایت نمیشود و در بسیاری از مرغداریها چند ساعت قبل از کشتار مرغ به آن آنتی بیوتیک میدهند؛ بنابراین مقدار زیادی از این دارو ها، در جگر مرغ باقی میمانند، زیرا جگر، محل سم زدایی است و بسیاری از دارو ها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی، خنثی میشوند.
به همین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ، آلودگی بالایی، بخصوص به آنتی بیوتیکها دارند. اما گوشت مرغ، کمتر تحت تاثیر آنتی بیوتیکها قرار میگیرد و این دارو بیشتر در جگر و کلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند.
آنتی بیوتیک ها، فلزات سنگین و سموم بیشتردر بافت نرم تجمع مییابند و از آنجایی که جگر هم بافت نرمی است این گونه مواد در این بافت رسوب میکنند و با خوردن جگر، آنتی بیوتیک ها، به بدن انسان منتقل شده و باعث به خطر افتادن سلامتی میشوند. پس اگر از نحوه پرورش مرغ مطلع نیستید آن را مصرف نکنید.
متاسفانه گاهی برخی آنتی بیوتیکهای ممنوع هم مرغداریها استفاده میشوند به همین علت باید مرغهای بسته بندی زیرنظر سازمان دامپزشکی از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و پیش از مصرف گوشت مرغ آن را حسابی بپزید، زیرا فرآیند پخت و پز باعث از بین رفتن برخی از این آنتی بیوتیکها میشود.
همچنین مصرف جگر مرغ برای مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی، چربی خون بالا و نقرس مضر است. جگر مرغ از غذاهای با کلسترول بالا محسوب میشود، مصرف زیاد جگر مرغ باعث افزایش کلسترول و در نتیجه بیماری قلبی میشود.
نتیجه گیری
در نهایت، جگر مرغ (فاقد هورمون ها) یک ماده غذایی با ارزش و سرشار از مواد مغذی است که میتواند به بهبود سلامتی در زمینههای متعدد کمک کند. این ماده غذایی نه تنها به کاهش استرس و پشتیبانی از فرایندهای باروری کمک میکند، بلکه سرشار از ریبوفلاوین است که به ترمیم بافتها و حفظ سلامت پوست کمک میکند.
جگر مرغ همچنین منبع غنی از آهن، روی، منیزیم، و فسفر است که به تقویت سیستم ایمنی و افزایش سطوح انرژی میانجامد. با این حال، زنان باردار باید در مصرف آن احتیاط کرده و همه افراد باید به مقدار متعادل و با در نظر گرفتن حساسیتهای احتمالی آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. در مجموع، جگر مرغ یک افزودنی مغذی به رژیم غذایی است که میتواند فواید سلامتی متعددی را به همراه داشته باشد.
برایتان جالب خواهد بود
بدترین جای یخچال برای نگهداری تخم مرغ
آموزش کامل خشک کردن پسته تازه + تکنیک های مهم
حقایق جالب درباره غذای کنسرو شده: مصرف غذای کنسرو شده درست است یا غلط!؟
۳ نکته مهم درباره جزایر سهگانه ایران که نمیدانید!
چرا امارات روی جزایر سه گانه ایران یعنی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ادعا دارد!؟
روش های ساده برای شناسایی تخم مرغ تازه از فاسد و کهنه بدون شکستن!