;
خواص گیاهان دارویی

ریشه این گیاه برای کاهش کلسترول خون معجزه می کند+نحوه تهیه و مصرف

خواص ریشه شیرین بیان: شیرین‌بیان، گیاهی خودرو است که ساقه زیرزمینی و ریشه آن مصرف دارویی دارد. این ریشه جادویی، منبع بسیار خوبی از انواع ویتامین B و ویتامین E و مواد معدنی از جمله پتاسیم و منیزیم است. شیرین‌بیان همچنین برای بیماری‌های گوارشی، کاهش وزن، مراقبت از پوست و درمان افسردگی بسیار موثر است. در ادامه این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه خواص گیاهان دارویی با خواص ریشه شیرین بیان همراه شوید.

بیشتر بخوانید: درمان درد زانو در طب سنتی: ۸ روش خانگی که زانو درد را فوری درمان می کنه! 

جالب است: این غذاها و خوراکی های خوشمزه، قاتل کلسترول بالا هستند!

خواص ریشه شیرین بیان

شیرین بیان برخلاف نام خود تلخ است اما خواص فوق‌العاده‌ای دارد. شیرین بیان دارای ریشه‌های بلند و پرچین شیرین بیان به‌صورت افقی و زیر زمین پخش می‌شوند. شیرین بیان گیاه بومی اروپا و آسیاست. با گذشت زمان این گیاه وارد چین شد و به گیاه مهمی در طب سنتی چین تبدیل شد. شیرین بیان، یکی از طعم دهنده های مواد غذایی و فراورده های غذایی است.

در کنار این‌ها شیرین بیان دارای خواص درمانی فوق‌العاده‌ای نیز هست. از شیرین بیان برای درمان سرفه می‌توان استفاده کرد. از شیرین بیان در ترکیب شربت های ضد سرفه استفاده می شود.

قسمت مورد استفاده شیرین بیان، ساقه‌های زیرزمینی و ریشه‌های گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. مهم‌ترین ماده ای که موجب شیرینی شیرین بیان می شود، ترکیب موجود در ریشه‌های گیاه به نام اسید گلیسریزیک است که ۵۰ برابر شکر شیرینی دارد. اسید گلیسریزیک با افزایش سن گیاه افزایش می‌یابد. در این مطلب مروری بر خواص ریشه شیرین بیان خواهیم داشت.

شاید بپسندید: سیر ترشی سردیه یا گرمی؟ + عوارض سیر ترشی

احتمالا بپسندید: با این معجون جادویی کبد چرب را درمان کنید+نحوه تهیه و مصرف

پیشگیری از افسردگی

یک تحقیق علمی جدید نشان داد، اسید گلیسیریک موجود در ریشه شیرین‌بیان می‌تواند با تشویق عملکرد غده آدرنالین و کاهش سطح استرس و اضطراب به درمان عصبی و افسردگی کمک کند. علاوه بر این استرس طولانی‌مدت و تولید همیشگی آدرنالین و کورتیزول درطول زمان، غدد فوق کلیوی را خسته می‌کند. شیرین‌بیان می‌تواند به غدد فوق‌ کلیوی کمی استراحت بدهد. عصاره‌ ریشه‌ شیرین‌بیان غدد فوق کلیوی را تحریک می‌کند و موجب می‌شود که میزان هورمون کورتیزول در بدن در سطح سالمی قرار داشته باشد.

خواص ریشه شیرین بیان

پیشگیری از بیماری‌های قلبی

شیرین‌بیان حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که از تجمع چربی‌ها در دیواره رگ‎های خونی جلوگیری کرده و در نتیجه از بیماری‌های قلبی-عروقی جلوگیری می‌کند.

کاهش کلسترول

از جمله مزایای نوشیدن آب شیرین‌بیان، کاهش سطح کلسترول در خون با تنظیم اسیدهای صفراوی در بدن است.

درمان مشکلات گوارشی

شیرین‌بیان در درمان مشکلات معده مانند رفلاکس معده و مری، زخم معده و همچنین برای تقویت روند هضم غذا مفید است.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

یکی از مهمترین مزایای نوشیدن چای شیرین‌بیان، درمان سرماخوردگی است زیرا به تسکین گلو درد و درمان سرفه کمک می‌کند.

پیشگیری از سرطان پستان

تحقیقات نشان داده که آب شیرین‌بیان با جلوگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی در بدن دارای خواص ضد سرطانی به ویژه سرطان پستان است.

کاهش وزن

نوشیدن چای شیرین‌بیان برای از بین بردن چربی‌های اضافی در بدن و همچنین کاهش نسبت چربی‌ها و کلسترول در خون موثر است.

تنظیم قاعدگی

شیرین‌بیان حاوی ترکیباتی شبیه استروژن با آنتی اکسیدان است که هورمون‎ها را در بدن تنظیم می‌کند و مشکلات قاعدگی مانند تغییرات خلقی و خستگی را تسکین می‌دهد.

درمان ناباروری مردان

ریشه شیرین بیان با افزایش سطح هورمون تستوسترون و افزایش تعداد اسپرم در مردان به درمان اختلالات نعوظ و ناباروری در مردان کمک می‌کند.

درمان سرطان

طب سنتی چینی از شیرین بیان برای درمان انواع سرطان، استفاده می‌کند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که ریشه شیرین بیان می تواند به درمان  سرطان سینه و سرطان پروستات کمک کند.

شیرین بیان و اسید معده

ریشه شیرین بیان درصورت استفاده به شکل دگلیسریزین شده سبب افزایش ترشح موکوس در معده شده و بدین شکل از معده و مری در برابر  اسید معده محافظت می‌کند. شیرین بیان سطح اسید معده را پایین می‌آورد، سوزش معده و سوء هاضمه را کم می‌کند و در نهایت به عنوان یک ضد یبوست ملایم عمل می‌کند. با افزایش میزان استرس بدن اسید معده هم افزایش می‌یابد که درد شدید و التهاب را به دنبال دارد. شیرین بیان در کاهش استرس و کنترل هورمون استرس (کورتیزول) نقش دارد بنابراین با مصرف شیرین بیان می‌توان هورمون استرس را کنترل کرد.

درمان ناراحتی معده

عصاره شیرین بیان حاوی گلابریدین و گلابرون، که فلاونوئید‌های موجود در ریشه شیرین بیان هستند، در تسکین ناراحتی معده مؤثر است.  از عفونت هاي رايج دستگاه گوارش، آلودگي به باکتري هليکوباکترپيلوري است که منجر به گاستريت، زخم معده، زخم هاي گوارشي و در نهايت سرطان معده مي شود.

شیرین بیان  يکي از گياهان دارویی است که در درمان عفونت هاي باکتری  هليکوباکترپيلوري استفاده مي‌شود. اسید گلیسیریزین موجود در شیرین بیان می تواند در برابر رشد هلیکوباکتر پیلوری از فرد محافظت کند و می تواند اثرات درمانی در علائم سوهاضمه یا هضم اختلال ایجاد کند. شیرین بیان باعث از بین رفتن میکروب های معده می شود و باکتری مولد زخم معده را از بین می برد.

کبد

شیرین بیان حاوی گلیسیرریزین است و ایتن ماده موجب سم زدایی و پاک سازی کبد می‌شود و به دلیل خواص ضد ااتهابی که دارد، اثرات استرس اکسیداتیو بر روی کبد را کاهش می دهد. مصرف ریشه شیرین بیان می‌تواند به درمان کبد چرب غیر الکلی کمک کند.

درمان فشار خون پایین

نوشیدن شیرین‌بیان به درمان فشار خون پایین کمک می‌کند. مصرف شیرین‌بیان صدمات مستقیمی بر سلامتی ندارد، بلکه زیان‌های آن در اثر مصرف زیاد و طولانی مدت ازآن است.

عوارض جانبی استفاده زیاد از شیرین‌بیان

تجمع مایعات (fluid retention) و اختلالات متابولیسمی: در برخی مطالعات افرادی که مقدار زیادی ریشه‌ شیرین‌بیان را در دوره‌ای دوهفته‌ای مصرف کردند، دچار تجمع مایعات و اختلالات متابولیسمی شدند.

افزایش فشار خون

مصرف بیش از حد شیرین‌بیان برای مدت طولانی، ممکن است به افزایش فشار خون منجر شود.

ریشه شیرین بیان

سقط جنین

مصرف زیاد شیرین‌بیان برای زنان باردار مناسب نیست و توصیه می‌شود که زنان باردار از نوشیدن شیرین‌بیان به دلیل افزایش خطر سقط جنین خودداری کنند.

زنان باردار نباید مقادیر زیادی شیرین بیان مصرف کنند. یک مطالعه نشان داد که گلیسیریزه موجود در شیرین بیان می‌تواند به مغز در حال رشد جنین آسیب برساند و منجر به مشکلات شناختی بعدا در زندگی شود. یک مطالعه قدیمی نشان داد که مصرف زیاد شیرین بیان در دوران بارداری می‌تواند منجر به تولد زودرس شود.

نحوه استفاده از ریشه شیرین بیان

نوشیدن چای شیرین بیان راهی آسان برای داشتن شیرین بیان در رژیم غذایی است. شیرین بیان به شکل قرص‌های جویدنی، عصاره مایع، کپسول‌ها، پودر و عرق شیرین بیان نیز موجود است.

برای درست کردن دم کرده‌ی شیرین بیان باید ۵۰ گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید ۵۰ گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در ۱۰۰ گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + هفده =

دکمه بازگشت به بالا