حکایت تاجر و دامادش | تاجری که قصد داشت با کشتن دامادش سرنوشت را تغییر دهد!

داستان شنیدنی تاجر و دامادش : تاجري، شبهنگام براى استراحت درِ خانهاى را زد. صاحبخانه که مرد فقيرى بود و زنش هم ساعتى پيش بچهاى زائيده بود، او را بهخانه راه داد.
شاید بپسندید:تست قدرت دید: گلی که با بقیه فرق داره رو پیدا کن!
داستان شنیدنی تاجر و دامادش
در اين موقع تاجر ديد مَلَکى از آسمان آمد توى اتاق، رفت بالاى سر بچه، بعد هم از اتاق خارج شد. تاجر بهدنبال ملک دويد و از او پرسيد: ‘با اين نوزاد چهکار داشتي؟’ ملک چيزى نگفت اما وقتى اصرار مرد تاجر را ديد گفت: ‘من در پيشانى او نوشتم که ثروت شما را صاحب مىشود.’
مرد تاجر به اتاق برگشت و به صاحبخانه گفت: ‘من بچهاى ندارم. اين بچه را به من مىفروشي؟’ صاحبخانه و زنش که خيلى فقير بودند، قبول کردند.
پولى گرفتند و بچه را به مرد تاجر دادند. تاجر بچه را به غلامش داد تا او را به جائى ببرد و بکشد. غلام در بيراههاى مىخواست بچه را سر به نيست کند که بچه زبان باز کرد و گفت: ‘مرا نکش! کبوترى سر ببر و پيراهن من را به خون او آغشته کن و به تاجر نشان بده.’ غلام قبول کرد.
پدر بچه براى هيزمشکنى به جنگل رفته بود که صداى گريه بچه را شنيد. بهسمت صدا رفت ديد که پلنگى از بچه پرستارى مىکند. منتظر شد وقتى پلنگ رفت. مرد بچه را برداشت ديد بچهٔ خودش است آن را به خانه برد.’
شاید بپسندید:تست قدرت بینایی: مار را بین زرافه ها پیدا کن!
پس از هجدهسال گذر مرد تاجر و غلامش به خانهٔ مرد فقير افتاد. مرد فقير از تاجر پرسيد: ‘آن سال چرا بچه را توى جنگل گذاشتيد و رفتيد؟ من او پيدا کردم.’ تاجر آهسته از غلام پرسيد: ‘مگر بچه را نکشتي؟’ غلام هم ماجراى زبان باز کردن بچه را براى او تعريف کرد. تاجر فکرى کرد و به مرد فقير گفت: ‘خانوادهٔ من در آبادى پشت اين کوه زندگى مىکنند. پسرت مىتواند پيغامى براى آنها ببرد؟’
پسر نامهٔ تاجر را گرفت و راه افتاد. تاجر توى نامه نوشته بود: ‘پسر عزيزم! آورندهٔ نامه را بکش.’ پسر به خانهٔ تاجر رسيد، در زد. دختر تاجر در را باز کرد تا چشمش به پسر افتاد يک دل نه صد دل عاشق او شد. نامه را از او گرفت و خواند. بعد آن را پاره کرد و نامهٔ ديگرى نوشت. توى نامه نوشت: ‘پسر عزيزم! خواهرت را به عقد جوانى که اين نامه را آورده درآور!’ بعد نامه را به برادرش داد. برادر وقتى نامه را خواند. جشن عروسى مفصلى براى دختر و پسر راه انداخت و جهيزيهٔ کاملى هم به خواهرش داد.
بعد از چند هفته تاجر به خانه آمد و ديد پسر کشته که نشده هيچ دامادش هم شده! چيزى نگفت اما در دل با خودش گفت: ‘من نمىگذارم ثروتم نصيب اين پسر شود.’ رفت پيش مرد حمامى پولى به او داد و گفت: ‘فردا پسرى را با يک نامه پيش تو مىفرستم او را بگير و توى کورهٔ حمام بينداز.’ مرد حمامى قبول کرد. تاجر به خانه برگشت نامهاى نوشت و آن را به زنش داد و گفت: ‘اين نامه را فردا صبح به دامادم بده تا به مرد حمامى تحويل بدهد.’
زن تاجر صبح به سراغ دامادش رفت، ديد خواب است. نامه را به پسر خودش داد تا سفارش پدرش را انجام بدهد. مرد حمامى وقتى پسر را نامهدست ديد او را گرفت و انداخت توى کوره. تاجر وقتى برگشت و فهميد که نامه را پسرش برده زد توى سرش و گفت: ‘خانه خرابم کردى زن. مگر من نگفتم که نامه را به دامادم بده تا ببرد.’ بعد دوان دوان خود را به حمام رساند و با مرد حمامى دعوا کرد. حمامى هم او را گرفت و انداخت توى کوره.
مال و ثروت تاجر به دامادش رسيد و شد آنچه ملک سرنوشتنويس، نوشته بود. همان است که گفته اند هر چه کنی به خود کنی گر همه نیک و بد کنی!
احتمالا بپسندید: حکایت ضرب المثل اهل بخیه هست!
نتیجه اخلاقی داستان شنیدنی تاجر و دامادش
انسان هر کار خوب و بدی را انجام می دهد نتیجه آن عاید خودش خواهد شد و به خودش بر می گردد. هر عملی (چه خوب – چه بد) دارای عکس العمل است. انسان نتیجه کارهایش را می بیند؛ إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِکمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها ، اگر نیکی کنید، به خودتان نیکی می کنید؛ و اگر بدی کنید باز هم به خود می کنید. (اسراء – ۷)
به این ترتیب این یک سنت همیشگی است نیکی ها و بدی ها سر انجام به خود انسان باز می گردد.
– سرگذشت مرد تاجر
– افسانههاى ديار هميشه بهار – ص ۱۶۵
– گردآورنده: سيدحسن ميرکاظمى
– انتشارات سروش – چاپ اول ۱۳۷۴
– به نقل از: فرهنگ افسانههاى مردم ايران – جلد هفتم، علىاشرف درويشيان – رضا خندان (مهابادي)، نشر کتاب و فرهنگ – چاپ اول ۱۳۸۰
شما می توانید داستان ها، پازل ها و تست های شخصیت شناسی بیشتر را در بخش تفریح و سرگرمی چشمک مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند. ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و فیس بوک دنبال کرده و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.
شاید بپسندید: حاصل عبارت 8÷2(2+2)=؟ چند می شود | خیلی ها فکر کردن ساده است!
تمرکز و عدم تمرکز چیست؟
تمرکز، توانایی ایجاد دقت بر روی یک کار بدون تأثیر محرک های داخلی و خارجی است. به طور خلاصه، تمرکز به معنای کنترل ذهن است. تمرکز به عنوان یکی از پیش نیازهای موفقیت پذیرفته شده است. اما عدم تمرکز به معنای کنترل ذهن توسط محرک های درونی و بیرونی است. به این ترتیب عدم تمرکز و کمبود آن، امکان یادگیری و کار با کیفیت را با خلل ایجاد می کند.
شاید بپسندید: چشمات مثل شاهین باشه تفاوت های دو تصویر آزمایشگاه را پیدا می کنی!
آلزایمر و فعالیت مغز و بازی های فکری
محققان دریافته اند که بخشی از اختلالات مغزی و رشد بیماری هایی همچون فراموش و آلزایمر با کاهش فعالیت های مغزی در ارتباط است. لذا برای جلوگیری و یا احمالا رشد این بیماری ها، باید تحرک مغز را افزایش داد. سوالات ریاضی شبیه سوال هوش ریاضی جاضر می تواند سبب افزایش عملکرد مغز شود. حل صحیح این سوال، نیازمند تمرکز و دقت است. در واقع تنها راه حل پاسخ به این سوالات نیز همین نکته است. بر همین اساس سوالاتی از این دست در کنار ایجاد سرگرمی برای سلامت مغز بسیار مفید هستند.
شاید بپسندید:اگه 3 تا تفاوت دو تصویر پسرک را پیدا کنی، دقیق و تیزی!
اهمیت سوالات هوش
این سوالات به شما کمک می کنند که عملکرد مغز شما افزایش پیدا کند. در دنیای کنونی که فعالیت بدنی و مغزی کاهش پیدا کرده است این سوالات هوش می تواند دقت، تمرکز و جزئی نگری شما را افزایش دهد. این مسئله از بیماری های مختلف مغزی نیر الزایمر و … می تواند جلوگیری کند.
شاید بپسندید: بگو اول چی دیدی تا بگم متوجه شوید که آدم متعهد و مسئولیت پذیری یا خیر!؟
برایتان جالب خواهد بود
بیشتر بخوانید: بیمار باندپیچی شده همسر زن گریون هست یا زنه توهم زده!؟