;
فیلم و سریال

زیبایی خیره کننده بازیگر خردسال “سریال هزاردستان محصول 1358” در 52 سالگی اش+عکس

لیلا حاتمی بازیگر خردسال هزاردستان:  لیلا حاتمی در نهم مهر 1351 به دنیا آمد. پدرش علی حاتمی، کارگردان سرشناس سینمای ایران، و مادرش زری خوشکام، هنرپیشه سینما، بود. در ادامه این مطلب بخش فرهنگ و هنر مجله خبری چشمک در مجموعه فیلم و سریال با تصاویر کودکی لیلا حاتمی لیلا حاتمی بازیگر خردسال هزاردستان و بیوگرافی او همراه باشید.

شاید بپسندید: عکس های جدید بازیگر سریال ترش و شیرین در 40 سالگی اش در لندن+بیوگرافی

عکس های جدید لیلا حاتمی بازیگر خردسال هزاردستان

لیلا حاتمی بازیگر خردسال هزاردستان

 

لیلا حاتمی بازیگر خردسال هزاردستان

بیوگرافی لیلا حاتمی

لیلا حاتمی (زادهٔ ۹ مهر ۱۳۵۱) بازیگر ایرانی است. او یکی از برجسته‌ترین بازیگران زن ایرانی در جهان است و افتخارات مختلفی از جمله سه جایزهٔ جشنواره فیلم فجر و یک جایزهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم برلین دریافت کرده‌است. در سال ۱۳۹۱، دولت فرانسه به وی نشان لژیون دونور را اهدا کرد.

 

لیلا حاتمی فرزند علی حاتمی و زری خوشکام است و در سال ۱۳۶۲ نقش کودکی کمال‌الملک را در فیلم کمال‌الملکِ پدرش ایفا کرد. او برای بازی در نقش زنی نازا در درام لیلا (۱۳۷۵) مورد تحسین قرار گرفت و دیپلم افتخار جشنوارهٔ فیلم فجر را دریافت کرد. مدتی بعد برای بازی در شیدا (۱۳۷۷) نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد. همچنین برای بازی در نقش زنی روسپی در آب و آتش (۱۳۷۹) جایزهٔ بهترین بازیگر زن را از سوی جشن سینمای ایران دریافت کرد. او برای سالاد فصل (۱۳۸۳) بار دیگر نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد که برای بی‌پولی (۱۳۸۷) این جایزه را کسب کرد.

حاتمی برای بازی در درام جدایی نادر از سیمین (۱۳۸۹) جایزهٔ خرس نقره‌ای بهترین بازیگر زن را کسب کرد و برای نقش‌آفرینی‌هایش در چیزهایی هست که نمی‌دانی (۱۳۸۹)، نارنجی‌پوش (۱۳۹۰)، دوران عاشقی (۱۳۹۳) و رگ خواب (۱۳۹۵) مورد تحسین قرار گرفت. او در رگ خواب برای بازی در نقش یک زن آسیب‌پذیر بار دیگر برندهٔ جایزهٔ بهترین بازیگر زن از جشنوارهٔ فجر و جشن سینمای ایران شد.

حاتمی در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۴ و جشنواره فیلم ونیز ۲۰۲۲ به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران در بخش اصلی انتخاب شد. او همچنین از اعضای آکادمی اسکار است و در نویسندگی نیز فعالیت داشته و سه کتاب ترجمه کرده‌است. حاتمی از سال ۱۳۷۷ با علی مصفا، بازیگر و فیلم‌ساز ایرانی، ازدواج کرده‌است و دو فرزند نیز دارد.

سریال هزار دستان

هزاردستان یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی ساختهٔ علی حاتمی است که در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۶ به صورت مجموعهٔ تلویزیونی برای تلویزیون ایران ساخته شد. پروژهٔ هزاردستان بعد از ۸ سال تمام شد. طرح اولیه این سریال در سال ۱۳۵۴ با عنوان جادهٔ ابریشم و با حضور شخصیت‌هایی مثل سید حسن مدرس، میرزا کوچک خان و رضاشاه به ذهن حاتمی آمد و بعد از تغییرات اساسی که ماهیت کار را عوض کرد. این مجموعهٔ تلویزیونی در روز جهانی میراث دیداری و شنیداری در فهرست ملی برنامهٔ حافظه جهانی یونسکو ثبت شد.

رضا (با بازی جمشید مشایخی) شخصیت اصلی هزاردستان است. ابتدا او را در هیئت پیرمردی خوشنویس می‌بینیم که با همسرش، قمربانو (با بازی شهلا میربختیار)، در مشهد و به دور از جنجال‌های سیاسی تهران زندگی می‌کند. خلوت این زن و شوهر پیر را حضور مفتش شش‌انگشتی (با بازی داود رشیدی) برهم می‌زند. مفتش رضا را به علتی نامعلوم دستگیر می‌کند و با تهدید و ارعاب و شکنجه از او می‌خواهد به جرمی نامشخص اعتراف کند. این بازجویی‌ها محملی می‌شود برای بازگشت به گذشتهٔ پر ماجرای «رضا خوشنویس» در سی سال پیش، زمانی که شهرتش «تفنگچی» بود.

لیلا حاتمی بازیگر خردسال هزاردستان

«رضا تفنگچی» در اواخر حکومت احمدشاه، تیرانداز قابلی بود و «تفنگچی خاصه» یکی از شاهزاده‌های قاجار به حساب می‌آمد. با نازشستی که در هر شکار از شازده می‌گرفت سور و ساتش همیشه به راه بود. تا این که با مرد صحافی به نام ابوالفتح (با بازی علی نصیریان) آشنا شد. ابوالفتح او را به خاطر مهارتش در تیراندازی برای مأموریتی در نظر گرفت.

این مأموریت که به دستور انجمن مجازات انجام می‌شد عبارت بود از ترور اسماعیل خان، رئیس محتکر انبار غله تهران. رضا اسماعیل خان را با شلیک گلوله ترور می‌کند. مأمور تأمینات (باقر میرزا با بازی جهانگیر فروهر) به رضا مشکوک است و همه‌جا مثل سایه او را تعقیب می‌کند. پس از آن برنامه ترور متین السلطنه (با بازی پرویز پورحسینی)، مدیر روزنامه عصر جدید، طرح‌ریزی می‌شود. متین السلطنه که در روزنامه‌اش علیه ترورهای انجمن قلم می‌زند، متهم به خیانت و غرب‌شیفتگی است. رضا او را هم به قتل می‌رساند.

پس از این ترور ابوالفتح بار دیگر به سراغ رضا می‌آید و از نقشه ترور دیگری با او حرف می‌زند. کسی که از او با اسم رمز «هزاردستان» یاد می‌شود. ابوالفتح هزاردستان را سردستهٔ خائنین به مملکت می‌نامد. این ترور منتفی می‌شود چون هزاردستان که از نقشهٔ قتلش باخبر شده با پرداخت پول به انجمن جان خود را می‌خرد.

شبی رضا دوباره دمی به خمره می‌زند. میرزا باقر که در محفل حاضر است فرصت را مناسب می‌بیند و با او حرف می‌زند. رضا در مستی حرف‌هایی دربارهٔ قتل‌ها می‌زند. شعبون استخونی (با بازی محمدعلی کشاورز) که از لات‌ها و اوباش بنام شهر است و در این زمان از انجمن پول می‌گیرد، رضا را از خانه بیرون می‌کشد و کتک می‌زند.

رضای کتک‌خورده به خانه برمی‌گردد و می‌بیند که ابوالفتح منتظر اوست. ابوالفتح به رضا خبر می‌دهد که فرمان قتلش صادر شده و از او می‌خواهد از تهران بگریزد. خود ابوالفتح هم که معتقد است انجمن از مسیر اصلی‌اش منحرف شده (هزاردستان انجمن را خریده) خیال دارد زن و فرزندش را از تهران خارج کند.

میرزا باقر به سراغ رضا می‌آید و از او می‌خواهد اسرار انجمن را فاش کند تا تحت حمایت دولت قرار بگیرد. رضا حاضر به اعتراف نمی‌شود. شعبان رضا و میرزا باقر را در حال صحبت می‌بیند و در فرصتی مناسب میرزا باقر را می‌کشد و به سراغ رضا می‌رود. رضا فرار می‌کند و به مشهد می‌رود. مفتش شش‌انگشتی که تا این‌جای داستان رضا را شنیده، او را آزاد می‌کند. معلوم می‌شود که او به قصد سرکیسه کردن رضا او را دستگیر کرده. اما رضا خیال بازگشت به خانه‌اش را ندارد. او می‌خواهد به تهران برود و مأموریت ناتمام، یعنی ترور هزاردستان، را به انجام برساند.

رضا در گراندهتل ساکن می‌شود. در رستوران با خان مظفر (با بازی عزت‌الله انتظامی) ملاقات می‌کند. خان مظفر، حاکم قبلی کرمان مردی ثروتمند و بسیار بانفوذ است. خان مظفر به او سفارش کتابی خطی از خاطرات خودش را می‌دهد. رضا می‌پذیرد. در حین نوشتن خاطرات متوجه می‌شود که پس از رفتن او، ابوالفتح دستگیر و در زندان به دست همبندش، شعبان استخوانی، کشته شده‌است. در ضمن پی می‌برد که خان مظفر همان هزاردستان است.

در این زمان، تهران در اشغال ارتش متفقین است. مردم ناراضی و گرسنه دست به تظاهرات می‌زنند. یکی از معترضان سیدمرتضی است. شعبان استخوانی که دیگر در خدمت انجمن نیست و از افراد دیگری پول می‌گیرد به همراه نوچه‌هایش به تظاهرکنندگان حمله می‌کند و مغازه‌ها را غارت می‌کند. مفتش شعبان استخوانی را می‌کشد.

خوشنویس کل داستان را برای مفتش تعریف می‌کند و به او می‌گوید فرمان قتل مفتش هم صادر شده و از او برای ترور خان مظفر کمک می‌خواهد. مفتش می‌گوید مبارزه با مردی که سر همهٔ رشته‌ها در دست اوست محکوم به شکست است. غلام‌عمه (از نوچه‌های شعبان)، به خونخواهی او و به دستور خان، مفتش شش‌انگشتی را می‌کشد و خود نیز به جرم قتل به دار آویخته می‌شود.

خوشنویس با سیدمرتضی که از مبارزان مسلمان است موضوع هزاردستان را درمیان می‌گذارد و می‌گوید که که تنها تا زمانی که کار نوشتن خاطرات خان تمام نشده زنده است و پس از آن به قتل می‌رسد؛ بنابراین خیال دارد خود کار هزاردستان را تمام کند. رضا از بالکن اتاقش در گراند هتل وارد اتاق خان می‌شود. اما در تختخواب خان، سرگارسون هتل (با بازی جهانگیر فروهر) خوابیده‌است.

رضا قادر به شلیک نیست. سرگارسون او را از بالکن به بیرون پرتاب می‌کند. جمعیتی پای بالکن اتاق جمع می‌شوند. سید مرتضی در میان جمعیت است و خان مظفر را نگاه می‌کند. صدای راوی (صدای منوچهر نوذری) روی تصویر می‌گوید: «کاری که امروز به دست رضا نشد، فردا به امر خدا، دست مرتضی بساخت. هزاردستان بود و ابردست، غافل که دست خداست بالاترین دست‌ها.»

فیلم‌شناسی

فیلم‌های سینمایی
پخشعنواننقشکارگردان
بازیگرسایر
۱۴۰۲زمانی برای ابدیتYesRed Xمهدی نوروزیان
۱۴۰۱تصورYesRed Xعلی بهراد
۱۴۰۰پیر پسرYesRed Xاکتای براهنی
۱۳۹۹نبودنYesRed Xعلی مصفا
۱۳۹۸ما همه با هم هستیمYesRed Xکمال تبریزی
۱۳۹۸قاتل و وحشیYesRed Xحمید نعمت‌الله
۱۳۹۷مردی بدون سایهYesRed Xعلیرضا رئیسیان
حکایت دریاYesRed Xبهمن فرمان‌آرا
۱۳۹۶خوکYesRed Xمانی حقیقی
بمب؛ یک عاشقانهYesRed Xپیمان معادی
۱۳۹۵رگ خوابYesRed Xحمید نعمت‌الله
۱۳۹۴منYesRed Xسهیل بیرقی
۱۳۹۳دوران عاشقیYesRed Xعلیرضا رئیسیان
۱۳۹۲در دنیای تو ساعت چند است؟YesRed Xصفی یزدانیان
۱۳۹۱سربه‌مهرYesRed Xهادی مقدم‌دوست
۱۳۹۰نارنجی‌پوشYesRed Xداریوش مهرجویی
۱۳۸۹آشنایی با لیلاYesRed Xعادل یراقی
پله آخرYesطراح صحنه و لباسعلی مصفا
جدایی نادر از سیمینYesRed Xاصغر فرهادی
سعادت آبادYesRed Xمازیار میری
چیزهایی هست که نمی‌دانیYesRed Xفردین صاحب‌الزمانی
۱۳۸۸آسمان محبوبYesRed Xداریوش مهرجویی
پرسه در مهYesRed Xبهرام توکلی
۱۳۸۷چهل سالگیYesRed Xعلیرضا رئیسیان
شیرینYesRed Xعباس کیارستمی
۱۳۸۶بی‌پولیYesRed Xحمید نعمت‌الله
هر شب تنهاییYesRed Xرسول صدرعاملی
۱۳۸۴شاعر زباله‌هاYesRed Xمحمد احمدی
۱۳۸۳حکمYesRed Xمسعود کیمیایی
سالاد فصلYesRed Xفریدون جیرانی
۱۳۸۲سیمای زنی در دوردستYesRed Xعلی مصفا
۱۳۸۱ایستگاه متروکYesRed Xعلیرضا رئیسیان
۱۳۸۰ارتفاع پستYesRed Xابراهیم حاتمی‌کیا
مربای شیرینYesRed Xمرضیه برومند
۱۳۷۹آب و آتشYesRed Xفریدون جیرانی
۱۳۷۸میکسYesRed Xداریوش مهرجویی
۱۳۷۷شیداYesRed Xکمال تبریزی
۱۳۷۶جهان پهلوان تختیRed Xدستیار دوم کارگردانعلی حاتمی
۱۳۷۵لیلاYesRed Xداریوش مهرجویی
۱۳۷۰دلشدگانYesRed Xعلی حاتمی
۱۳۶۲کمال‌الملکYesRed Xعلی حاتمی
فیلم‌های سریالی
پخشعنواننقشکارگردانشمار قسمت‌ها
بازیگرسایر
۱۴۰۱شبکه مخفی زنانYesRed Xافشین هاشمی۳۰
۱۳۹۷نهنگ آبیYesRed Xفریدون جیرانی۳۰
۱۳۸۶پریدختYesRed Xسامان مقدم۱۱
۱۳۷۹کیف انگلیسیYesRed Xسید ضیاءالدین دری۱۷
۱۳۶۷هزاردستانYesRed Xعلی حاتمی۱۵
فیلم‌های مستند
پخشعنواننقشکارگردان
۱۳۹۲از ایران: یک جداییبازیگرآزاده موسوی
کوروش عطائی
۱۳۸۹قالی ایرونی ماگویندهمسعود بخشی
۱۳۸۸برگزیده آثار مسعود کیمیاییمصاحبه‌شوندهنیما حسنی‌نسب
مهرجویی: کارنامهٔ چهل سالهبازیگرمانی حقیقی
۱۳۸۱در جستجوی شهرزادگویندهصفی یزدانیان
۱۳۷۶فریب شعرطراح صحنهعلی مصفا
فیلم‌های کوتاه
پخشعنواننقشکارگردان
۱۳۸۴قایق‌های منراویصفی یزدانیان
۱۳۸۰هم‌سایهطراح صحنه و لباس و مسئول تدارکاتعلی مصفا
اجراهای تلویزیونی
پخشعنواننقشکارگردانژانر
۱۳۶۶زیر گنبد کبودبازیگربهرام شاه محمدلو، ایرج طهماسببرنامه کودک
۱۳۶۲بچه‌ها بیدار، بچه‌ها هوشیار[۱۹][۲۰]بازیگرمرضیه برومندبرنامه کودک
انیمیشن سینمایی
پخشعنواننقشکارگردان
۱۳۹۶آخرین داستانگویندهاشکان رهگذر

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: تغییر چهره بازیگر خردسال “سریال مسافران” در 21 سالگی اش+عکس و بیوگرافی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا