;
فیلم و سریال

سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار + عکس و بیوگرافی

سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار: سریال پدرسالار به کارگردانی زنده یاد اکبر خواجویی یکی از خاطره انگیزترین مجموعه های تلویزیونی است که در فهرست سریال های ماندگار قرار دارد. این سریال خانوادگی که برای اولین بار در سال 1372 به روی آنتن رفت با استقبال فراوانی مواجه شده و بینندگان بسیاری به پای تماشای آن می نشستند بارها از شبکه های مختلف تلویزیونی بازپخش شد.

در این بخش از فرهنگ و هنر مروری بر سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار بعد از گذشت تقریبی 3 دهه خواهیم داشت. این بازیگران سریال پدر سالار فوت شده اند.

 

محمد علی کشاورز

این بازیگر پیشکسوت در فیلم و سریال های ماندگاری نقش آفرینی کرد که سریال پدرسالار و نقش اسدالله خان یکی از آثار مشهور او بود.

محمدعلی کشاورز در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در محلهٔ سیچان اصفهان زاده شد. او فرزند دوم خانواده بود. نام خانوادگی پیشین او، «اصلانی» بوده‌است؛ خاندان وی از گرجی‌های ایران بودند که در زمان شاه عباس بزرگ به ایران آمدند و مسلمان شدند. این خاندان بخش قابل توجهی از جمعیت گرجیان اصفهان و فریدون‌شهر را تشکیل می‌دهند. پدرش به‌دلیل اینکه کشاورز بود نام خانوادگی‌اش را به کشاورز تغییر داد. آن زمان در خانهٔ کشاورز جلسات مولاناخوانی برگزار می‌شد.

محمد علی کشاورز

هنگام خدمت سربازی، کشاورز پس از دوره آموزشی در سرآسیاب به کرمان منتقل شد. او در دوره سربازی چند تئاتر آماتور با دوستانش کار کرد و پس از پایان سربازی، به تهران آمد و یک دوره سه ساله‌ای را در هنرستان هنرپیشگی گذراند. برخی از استادانش در این دوره علی‌اصغر گرمسیری، حبیب یغمایی و اسماعیل مهرتاش بودند. او در رشته پزشکی نیز پذیرفته شد اما به‌دلیل اینکه «با روحیات[ش] سازگار» نبود، از تحصیل در این رشته انصراف داد و سپس به دانشکده هنرهای دراماتیک تهران رفت.

عنوان پایان‌نامهٔ او تأثیر متقابل جامعه و هنر و استاد راهنمایش نیز امیرحسین آریان‌پور بود. او از فارغ التحصیلان رشته نقشه‌برداری نیز بود و مجری‌گری برخی برنامه‌های مربوط به نقشه‌برداری در صدا و سیما به عهدهٔ وی بوده‌است.

کشاورز در سال ۱۳۴۹ هنگامی ۴۰ سال سن داشت، با مونا طاهری ازدواج کرد که در سال ۱۳۵۲ این ازدواج به جدایی انجامید و پس از آن دیگر ازدواج نکرد. نتیجه این ازدواج دختری به نام نلی است که در بلژیک زندگی و در دانشگاه نقاشی تدریس می‌کند. او دربارهٔ این ازدواج گفت: «یک بار عاشق شدیم و برای همیشه عشق را کنار گذاشتیم و برای هفت پشتمان بس است!»

محمدعلی کشاورز 25 خرداد 1399 در 90 سالگی درگذشت.

حمیده خیرآبادی

این بانوی هنرمند در سریال پدرسالار نقش مادر خانواده و همسر اسدالله خان را ایفا می کرد. حمیده خیرآبادی زادهٔ ۳۰ آذر ۱۳۰۳ در رشت است. او مادر ثریا قاسمی بازیگر سینمای ایران بود. نام هنری او نادره و لقب او مادر سینمای ایران بود. او پس از گرفتن دیپلم در سال ۱۳۲۶ وارد تئاتر و در سال ۱۳۳۲ با فیلم میهن‌پرست وارد سینما شد.

سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار

خیرآبادی با آغاز موج نوی سینمای ایران در دهه چهل در بسیاری از آثار کارگردانان مطرحی چون داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی و علی حاتمی بازی کرد. از مهم‌ترین فیلم‌هایی که او در آن‌ها بازی کرده می‌توان به ممل آمریکایی، همسفر، ماه عسل، طوقی، رضا موتوری، اجاره نشینها، زرد قناری، مادر، ریحانه، بانو و شیرین اشاره کرد. او سه بار کاندیدای سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد. از جمله سریال‌های خیرآبادی می‌توان آپارتمان، پدرسالار و خانه سبز را نام برد.

حمیده خیر آبادی که از او به عنوان مادر سینمای ایران یاد می شود 31 فروردین 1389 در 85 سالگی درگذشت.

خسرو شجاع زاده

بازیگران فوت شده سریال پدرسالار، خسرو شجاع زاده بازیگر نقش جمال پسر بزرگ اسدالله خان و همسر زهرا، 1 خرداد 1324 متولد و در 71 سالگی در سال 1395 چشم از جهان فروبست.

سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار

خسرو یکه شجاع‌زاده دانش‌آموخته رشته بازیگری از هنرکده هنرهای دراماتیک بود. وی بازی در سینما را از سال ۱۳۴۸ با بازی در فیلم گاو به کارگردانی داریوش مهرجویی آغاز نموده و در فیلم غریبه و مه بهرام بیضایی نقش اوّل مرد را بازی کرد.

 

جمیله شیخی

بازیگران فوت شده سریال پدرسالار، جمیله شیخی بانوی هنرمند و پیشکسوت کشورمان که در سریال پدرسالار نقش خواهر خانوم اسدالله خان و مادر زهره را ایفا می کرد.

سلطان شیخی ۹ اردیبهشتِ ۱۳۰۹ در زنجان متولد شد. پدرش جهانگیر نام داشت. از کودکی به تشویق پدر و مادرش که خانواده‌ای فرهنگ دوست بودند، در نمایش‌های مدرسه بازی می‌کرد و در دبیرستان به شرکت در جلسات انجمن ادبی و اجرای نمایش می‌پرداخت.

او در ابتدا از شاگردان کلاس آواز فاخره صبا بود که سپس صبا وی را به شاهین سرکیسیان معرفی می‌کند و سپس نزد استادان دیگر تئاتر به آموختن و تمرین تئاتر مشغول شد و اوّلین فعالیت حرفه‌ای خود را در سال ۱۳۳۶ با نمایش پدر آغاز کرد تا اینکه به استخدام رسمی «اداره تئاتر» درآمد.

سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار

در اداره تئاتر با کمک افرادی چون حمید سمندریان، محمدعلی کشاورز، عزت‌الله انتظامی و جعفر والی رامین حاج عظیمی گروه جدید تئاتر را تأسیس کرد و فعالیت مستمر این گروه باعث آشتی دوباره مردم با تئاتر شد.[۳] در سال ۱۳۳۹ با تله تئاتر خودکشی به کارگردانیِ علی نصیریان وارد قاب تلویزیون ملی شد و در سال ۱۳۴۳ به عنوان کارگردان، نمایش قلب سرگشته را برای تلویزیون ساخت.

جمیله شیخی در سال ۱۳۴۵ برای بار دوم با مهدی قریشی معاون دانشکده هنرهای دراماتیک ازدواج کرد، ثمرهٔ این ازدواج دختری به نام آتوسا قریشی است که خواهر ناتنی آتیلا پسیانی است. شیخی در سال ۱۳۵۴ با فیلم خانه خراب نصرت کریمی وارد سینما شد.

او همزمان با کار در تلویزیون در تئاترهای مختلف نیز برنامه اجرا کرد و با کارگردان‌هایی چون حمید سمندریان، علی نصیریان، عزت‌الله انتظامی، داوود رشیدی، رکن‌الدین خسروی، عباس مغفوریان و جعفر والی همکاری کرد. در سال ۱۳۶۱ با فیلم قرنطینه به عرصه بازیگری بازگشت و با سریال طنز آوران سال ۱۳۶۴ در قاب تلویزیون ظاهر شد اما تئاتر را فراموش نکرد و آن را ادامه می‌داد.

جمیله شیخی برای بازی در فیلم مسافران به کارگردانی بهرام بیضایی در سال ۱۳۷۰ که به یاد ماندنی‌ترین نقش سینمایی اوست سیمرغ بلورین جشنواره فجر را گرفت. همچنین سال ۱۳۷۲ با سریال «پدرسالار» در نقش مولود خواهر ملوک بسیار درخشان ظاهر شد سپس سال ۱۳۷۳ بازیگر مهمان سریال «همسران» بود. سال ۱۳۷۵ هم برای فیلم «لیلا» به کارگردانی داریوش مهرجویی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن را بدست آورد. در سال ۱۳۷۹ سریال پس از باران آخرین حضور تلویزیونی او بود و سال ۱۳۸۰ فیلم کاغذ بی خط به کارگردانی ناصر تقوایی آخرین کار سینمایی این بانوی بازیگر بود.

سیامک اطلسی

بازیگران فوت شده سریال پدرسالار، سیامک اطلسی برادر اسدالله خان و پدر آذر متولد 4 تیر 1315 بود. وی که دارای مدرک دیپلم بود از سال ۱۳۴۳ از طریق انجمن گویندگان کار هنری خود را آغاز و فعالیت سینمایی را سال ۱۳۵۰ با بازی در فیلم سینمایی مردان خشن به کارگردانی صابر رهبر آغاز کرد.

سرنوشت تلخ بازیگران سریال پدرسالار

او با وجود تزریق واکسن کرونا به کووید ۱۹ دچار شد و سرانجام در ۴ مهر ۱۴۰۰ در بیمارستان فرمانیه تهران درگذشت. او در روز ۶ مهر ۱۴۰۰ در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =

دکمه بازگشت به بالا