موثرترین گیاهان دارویی برای کنترل قند خون+نحوه مصرف
گیاهان دارویی برای کنترل قند خون : برای تنظیم سطح قند خون، رعایت رژیم غذایی مناسب ضروری است. علاوه بر این، مصرف برخی از دمنوش ها به صورت روزانه می تواند به ثابت نگه داشتن قند خون کمک کنند. در این مطلب از سری مطالب سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه درمان خانگی به بررسی گیاهان دارویی برای کنترل قند خون پرداخته است. با آخر مطلب با ما باشید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
احتمالا بپسندید: معجزه گذاشتن یک حبه سیر زیر بالش در طب سنتی!
قند خون !؟
سطح قند خون در طول روز تغییر می کند، اما برای یک نرخ طبیعی معمولاً باید حدود 1 گرم در لیتر باشد. تغذیه مناسب و فعالیت بدنی منظم به تثبیت قند خون کمک می کند.
اکثریت قریب به اتفاق بیماران دیابتی بلافاصله پس از نتیجه آزمایش خون، قند خون بسیار بالا را نشان می دهند. اگر سطح قند خون شما مرزی یا کمی بالاتر از حد طبیعی باشد، پزشک شما احتمالاً نظارت منظم را برای جلوگیری از شروع دیابت نوع 2 توصیه می کند. به محض اینکه سطح قند خون با معده خالی به بالای 1.10 گرم در لیتر برسد، پایش شروع می شود. ابتدا اقدامات غذایی، تعادل تغذیه ای وقرار دادن بهعنوان تصویر شاخص فعالیت بدنی تنظیم می شود و سطح قند خون تا زمانی که به حالت عادی بازگردد، کنترل می شود.
نشانه های قند خون بالا
قند خون بالا زمانی رخ می دهد که میزان انسولین در خون ناکافی یا بی اثر باشد. از آنجایی که گلوکز (قند) به دلیل کمبود انسولین نمی تواند وارد سلول ها شود، در خون تجمع می یابد و باعث افزایش سطح قند خون می شود.
در برخی افراد، قند خون بالا ممکن است مورد توجه قرار نگیرد. با این حال، بالای یک آستانه خاص، قند خون بسیار بالا می تواند علائمی مانند افسردگی، ادرار فراوان، تشنگی شدید، گرسنگی بیش از حد، کاهش وزن غیرقابل توضیح، تحریک پذیری و سرگیجه را ایجاد کند. عوامل خطر برای قند خون بالا، دیابت نوع 2، اضافه وزن، چاقی، عدم تحرک بدنی و فشار خون بالا هستند.
اجتمالا بپسندید: ویتامینی که برای سلامت قلب بینظیر است!
گیاهان دارویی برای کنترل قند خون
از گذشته های دور برخی گیاهان دارویی برای تثبیت سطوح قند خون مورد استفاده قرار گرفته اند. افزون بر این، گیاهان دارویی مختلف نشان داده اند که می توانند به اندازه برخی داروها در کنترل دیابت کارایی داشته باشند. در ادامه با برخی از موثرترین و بهترین گیاهان دارویی برای کنترل قند خون آشنا می شویم.
بیشتر بخوانید: ۷ جایگزین گیاهی تخم مرغ در غذاها
شنبلیله
این گیاه دارویی توانایی خود در بهبود سطوح گلوکز خون را نشان داده است که احتمالا از کاهش جذب گلوکز در روده کوچک سرچشمه می گیرد.
طی یک مطالعه پژوهشگران به بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ روزانه و به مدت هشت هفته ۱۰ گرم پودر دانه های شنبلیله محلول در آب داغ داده و در پایان دریافتند که قند خون ناشتای این افراد به میزان ۲۵ درصد و سطوح تری گلیسیرید به میزان ۳۰ درصد کاهش داشته است. دانه های شنبلیله را می توان به سالادها، سوپ ها، غلات صبحانه یا ماست اضافه کرد.
احتمالا بپسندید: راهکارهای پیشگیری از بیماری های قلبی: چگونه خطر بیماری قلبی را کاهش دهیم!؟
اسفرزه
اسفرزه، که دارای میزان بالایی از فیبر است، به کاهش کلسترول و قند خون کمک میکند و احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
ریحان
ریحان نه تنها قند خون را کاهش میدهد بلکه ترشح انسولین را آسانتر میکند. این گیاه به تقویت لوزالمعده و کبد کمک کرده و به درمان دیابت مفید است. با این حال، در صورت استفاده از داروهای دیابت باید همیشه با پزشک مشورت کرده و میزان قند خون را به طور مداوم بررسی کنید.
چای سبز
این نوشیدنی به تسریع سوخت و ساز و کاهش بیماری مزمن کمک می کند. چای سبز می تواند به طور قابل توجهی مصرف غذا، وزن بدن، سطوح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد.
در یک آزمایش، دانشمندان دریافتند که اپیگالوکاتچین-۳-گالات (EGCG)، آنتی اکسیدانی که در چای سبز یافت می شود، می تواند در سطوح قند خون تغییر ایجاد کند.
این ممکن است به معنای آن باشد که چای سبز می تواند به کنترل افزایش قند خون عادی که پس از مصرف غذاهای نشاسته ای رخ می دهد، کمک کند. به گفته پژوهشگران، این قبیل مواد غذایی و چای سبز باید همزمان مصرف شوند تا بهترین اثر شکل بگیرد. اما افزودن شکر به چای می تواند فواید آن را از بین ببرد.
دارچین
آزمایشات آزمایشگاهی در دانشگاه کالیفرنیا نشان داده اند که دارچین سوخت و ساز قند را در سلول های چربی به میزان ۲۰ برابر افزایش می دهد. همچنین، پژوهشگران دریافتند که مصرف کمتر از یک و نیم قاشق چایخوری دارچین در روز به مدت ۴۰ روز به طور قابل توجهی سطوح قند خون را در ۶۰ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش داده است.
پیش از این که دارچین را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید باید به یک نکته توجه داشته باشید. دو نوع دارچین وجود دارند که شامل دارچین سیلان و دارچین کاسیا (به نام دارچین چینی نیز شناخته می شود) می شوند.
دارچین سیلان آن چیزی است که باید خریداری کنید، به ویژه اگر قصد دارید از فواید سلامت مصرف روزانه دارچین بهرهمند شوید. دارچین سیلان خالصتر از دارچین کاسیاست که حاوی دوزهای بالاتر از ترکیبی سمی به نام کومارین است. در صورت مصرف زیاد، کومارین می تواند اثر منفی بر کلیه ها و کبد انسان داشته باشد.
برایتان جالب خواهد بود
گوشت قرمز بخوریم یا نخوریم + خواص و عوارض
۱۰ خاصیت شگفت انگیز نارنگی از درمان یبوست تا کاهش وزن سالم!
۸ معجزه بینظیر شاهی برای سلامت که نمی دانستید!
۱۰ خاصیت شگفت انگیز خوردن سیر با معده خالی
۹ نکته مهم در مورد تغذیه بعد از عمل بینی
پیشگیری از سرما خوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن با این خوراکیها!
۷ گیاه جادویی برای آرامش اعصاب و خواب راحت!
۱۲ خاصیت بینظیر پوست انار که تا به حال نمی دانستید!