تازه هاترفندهای زندگی

بهترین راهکارها برای درمان و کنترل عرق کردن

چطور و چگونه کمتر عرق کنیم؟ چه راهی برای درمان تعریق زیاد وجود دارد؟ تعریق بیش از حد دردسرساز است. این موضوع هم ما را کلافه و عصبی می‌کند و هم می‌تواند بر سلامتی و کیفیت زندگی‌مان تاثیر منفی داشته‌باشد.

در این مطلب ترفندهای زندگی، انواع راهکارهای کاهش دادن تعریق را معرفی می‌کنیم. پس اگر شما هم به دنبال پاسخ ” چگونه کمتر عرق کنیم؟” هستید، این مطلب را تا انتها بخوانید.

چگونه کمتر عرق کنیم؟

درمان تعریق زیاد از چه راهی ممکن است؟ چگونه کمتر عرق کنیم؟ بابت عرق کردن ناراحت نباشید، چراکه طبیعی و نشانه سلامتی است. وقتی دمای بدن بالا می‌رود، بدن خودش را با عرق، خنک می‌کند. پس برای اینکه کمتر عرق کنید، باید مراقب باشید که دمای بدن‌تان زیاد بالا نرود.

به طور مثال تهویه خانه یا محل کار خود را روی درجه خنک تنظیم کنید و در ماشین کولر بگیرید. خیلی زیر آفتاب و هوای گرم (در تابستان) نروید. در فضای آزاد زیر سایه باشید. لباس‌های خنک بپوشید، آب زیاد بنوشید و ضدتعریق استفاده کنید.

چگونه هنگام ورزش تعریق خود را کنترل کنیم؟

عرق کردن زیر بغل و به طور کلی بدن و صورت در حین ورزش کاملا طبیعی و سالم است! بدن شما سعی می‌کند که خودش را خنک کند، پس عرق می‌ریزید! اما چگونه کمتر عرق کنیم و آن را کنترل کنیم؟ اگر خیلی عرق می‌کنید، یک سری راهکارها برای احساس راحتی بیشتر وجود دارد:

اولین راهکار این است که از ضد تعریق استفاده کنید. در نواحی خاصی که مدام خیس عرق می‌شود، ضد تعریق بزنید مثل زیر بغل، کف دست‌ها یا روی پاها.
حتما لباس ورزشی تمیز و نخی و قابل تنفس استفاده کنید، اما یک حوله هم با خودتان ببرید تا عرق را از روی صورت و گردن و بدن‌تان پاک کنید.
می‌توانید پودر بچه را روی نواحی که زیاد عرق می‌کنند؛ مانند پاها، ناحیه کشاله ران، دست‌ها و زیر سینه‌ها بمالید.
از ورزش کردن در گرما خودداری کنید. سعی کنید صبح زود یا عصر و غروب ورزش کنید.
اگر در داخل خانه ورزش می‌کنید، دما و رطوبت اتاق را کنترل کنید.
با نوشیدن آب قبل، حین و بعد از ورزش هیدراته بمانید.

چگونه کمتر عرق کنیم

چگونه می‌توانم تعریق زیاد بدنم را درمان کنم؟

چگونه کمتر عرق کنیم، اگر شما شدیدا عرق می‌ریزید، باید توسط پزشک معاینه شوید تا مشخص شود آیا دچار عارضه هایپرهیدروزیس هستید یا فقط تعریق‌تان زیاد است.

درمان از پیدا کردن علت این بیماری شروع می‌شود؛ تا علت پیدا و برطرف نشود، فرایند عرق ریختن ادامه دارد. اگر علتی پیدا نشد، باید با چندین راهکار عرق ریختن را کنترل کرد. در پاسخ به سوال “چگونه کمتر عرق کنیم؟”راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌دهیم. این راهکارها به سه بخش راهکارهای خانگی، راهکارهای مربوط به محیط‌های عمومی و در آخر درمان‌های دارویی تقسیم می‌شود.

راهکارهای خانگی: پوشیدن لباس‌های مناسب، خودداری از غذاهای تند، کاهش نوشیدن کافئین، حفظ آرامش و خونسردی
در محیط‌های عمومی: ماندن در فضاهای خنک، استفاده از ضدتعریق، استفاده از دستمال‌های عرق‌گیر برای خشک کردن عرق از روی صورت و دست
درمان‌های دارویی و پزشکی: مصرف دارو، تزریق بوتاکس، جراحی
درمان عرق کردن صورت
پوشیدن لباس‌های غیرپلاستیکی و روشن
بهترین راه برای کمک به کاهش تعریق، انتخاب لباس با پارچه‌های سبک و قابل تهویه است. رنگ‌های روشن‌تر را انتخاب کنید؛ چراکه آنها نور خورشید را منعکس می‌کنند، به جای اینکه نور را جذب کنند. بنابراین پوشیدن لباس سفید نخ پنبه‌ای می‌تواند به خنک نگه داشتن شما و کاهش عرق کردن‌تان کمک کند.

خط کشیدن دور یک سری از غذاها

حتما از غذاهای تند و ادویه‌های شدید پرهیز کنید. بدن ما به غذاهای تند مانند هر گرمای دیگری واکنش نشان می‌دهد. غذای تند، دمای بدن را بالا می‌برد و منجر به عرق کردن بیشتر می‌شود.

کاهش مصرف کافئین

توصیه می‌کنیم که مصرف کافئین را هم کم یا قطع کنید؛ زیرا غدد فوق کلیوی را تحریک می‌کند و باعث تعریق کف دست، پا و زیر بغل خواهد شد.

حفظ آرامش و خونسردی

عرق کردن، روش بدن برای خنک کردن خودش است. وقتی عصبی یا مضطرب می‌شوید، دمای بدن هم بالا می‌رود، بنابراین آرام باشید تا بدن‌تان کمتر عرق کند.

ماندن در فضاهای خنک

چگونه کمتر عرق کنیم، تعریق زیاد در فصل گرما بدتر می‌شود بنابراین در فصل‌های گرم سال همیشه سعی کنید در محیط های خنک باشید و در گرما نمانید؛ چراکه تعریق شما را چند برابر می‌کند!

چگونه کمتر عرق کنیم

استفاده از دستمال یا پدهای عرق گیر

شما می‌توانید یک (یا چند دستمال حوله‌ای) در ماشین یا کیف خود بگذارید و عرق را از روی پوست‌تان پاک کنید. همچنین می‌توانید یک سری پدهای مخصوص در قسمت زیر بغل لباس خود بچسبانید که عرق را جذب کند و لباس‌تان خیس نشود!

مصرف دارو

یک سری داروهایی وجود دارد که می‌تواند به کاهش تعریق شدید کمک کند. اما حتما این داروها باید توسط پزشک تجویز شوند.

تزریق بوتاکس

با تجویز پزشک و توسط پزشک می‌توانید بوتاکس به نواحی که خیلی عرق می‌کند (مثل زیربغل)، تزریق کنید. تزریق بوتاکس به طور موقت اعصابی که باعث تعریق می‌شوند را مسدود می‌کند. تزریق بوتاکس تا ۶ الی ۱۲ ماه اثرش ماندگار است و پس از آن باید تکرار شود.

عمل جراحی در صورت نیاز

در موارد شدید، گزینه‌های جراحی برای شما باز است. این جراحی‌ها شامل مایکروویو درمانی، برداشتن غدد عرق و جراحی اعصاب است. جراحی فقط زمانی باید در نظر گرفته شود که پزشک تشخیص دهد که شما یک بیماری جدی دارید که باعث تعریق غیر عادی شما می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا