ترفندهای نگهداری قارچ به مدت طولانی بدون آنکه سیاه و لزج شود!
نگهداری قارچ به مدت طولانی: اگر قصد نگهداری قارچ در فریزر بدون سیاه شدن را دارید یا دوست دارید با تکنیک و ترفندهای نگهداری قارچ به مدت طولانی و نحوه نگهداری آن در یخچال آشنا شوید، این مطلب بخش تازه های مجله خبری چشمک را از دست ندهید.
نگهداری قارچ به مدت طولانی
خواص قارچ سبب شده تا به یکی از پرکاربردترین سبزیجات در آشپزخانه اغلب کشورهای دنیا تبدیل شود. قارچ خیلی زود رطوبت را جذب میکند و رنگ آن سیاه و کدر میشود.
وجود آب و پروتئین زیاد در قارچ زمینه فساد این ماده غذایی با ارزش را فراهم می نماید و نگهداری آن را مشکل می سازد. قارچ تازه بیش از 48 ساعت در دمای 20 درجه قابل نگهداری نیست ولی چنانچه آن را در دمای 4 درجه نگهداری کنیم برای مدت یک هفته سالم خواهد ماند. در هوای گرم تابستان مدت نگهداری قارچ از این هم کمتر می شود و تقریبا بعد از 24 ساعت دچار بخارزدگی شدید و زردی بیش از حد می شود موارد بالا درباره قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای مصداق بیشتری پیدا می کند و این قارچ از ماندگاری کمتری برخوردار است.
نگهداری قارچ به روش صحیح به شما کمک میکند که از سیاه شدن آن جلوگیری کنید و برای مدت زمان بیشتری از قارچهای تازه و سفید و بدون لکه در غذاها استفاده کنید. در ادامه میتوانید با چند روش نگهداری قارچ به مدت طولانی آشنا شوید.
قارچ ها می توانند یکی از سخت ترین مواد غذایی درنگهداری باشند چون سریع می توانند رطوبت زیادی را جذب و شروع به خراب شدن می کنند. قارچ ها را تا جایی که ممکن است در بسته بندی اصلی خود نگه دارید، قارچ ها را در کیسه کاغذی یا دستمال کاغذی و یا منجمد کنید همه اینها می تواند کمک کند قارچ ها تازه تر بمانند. اما مهمترین روش های نگهداری قارچ به مدت طولانی عبارت است از:
نگهداری در بسته بندی اصلی
اگر قرار نیست از قارچ خود استفاده کنید، بسیار خوب است که آن ها را با بسته بندی های پلاستیکی نگهدارید زیرا پوشش پلاستیکی معمولا سوراخ هایی دارد که رطوبت اضافی را بدون خشک کردن قارچ ها از بین می برد.
با پوشش کوچک، قارچ را بپوشانید.
اگر به کمی قارچ نیاز دارید، کوچک ترین سوراخ ممکن روی پوشش پلاستیکی اصلی را ایجاد کنید. زمانی که قارچ را نیاز دارید از بسته بردارید، آن ناحیه را ببندید تا هوا وارد پلاستیک نشود.
نگهداری قارچ داخل یخچال
بعد از این که قارچ را به خانه آوردید، آن ها را در بسته بندی که دارد داخل یخچال قرار دهید. قرار دادن قارچ تازه داخل یخچال سرعت خراب شدن را کاهش می دهد با استفاده از این تکنیک قارچ های باید حدود یک هفته سالم بماند.
نگهداری قارچ با جوشاندن در آب و آبلیمو
برای نگهداری قارچ خوراکی به مدت طولانی، ابتدا آن را در ابعاد مورد نیاز برش داده و می شوییم. سپس ظرف (قابلمه) محتوی آب را بر روی اجاق قرار می دهیم و پس از جوشیدن کمی آبلیمو به آن اضافه می کنیم. قارچ های شسته شده را که آبکش کرده ایم درون ظرف در حال جوشیدن می ریزیم و کمی آنرا هم می زنیم تا زیر و روی آن بطور یکنواخت پخته شود.
پس از یک دقیقه قارچ ها را آبکش نموده و درون آب سردی که از قبل تهیه کرده ایم می ریزیم و پس از سرد شدن مجددا آن را آبکش نموده و درون فریزر قرار می دهیم.
قرار دادن قارچ ها در کیسه کاغذی
اگر نمی خواهید قارچ ها را در بسته بندی اصلی خود نگهدارید، به جای آن می توانید آن ها را در کیسه کاغذی ذخیره کنید. اندازه کیسه می تواند بسته به این که چقدر قارچ دارید، تغییر کند اما کیسه های کاغذی قهوه ای به طور کلی بهترین انتخاب هستند. همچنین می توانید آن ها را قبل از اینکه در کیسه کاغذی جای دهید، در حوله مرطوب ببندید.
بالای کیسه قارچ را نبندید رها کردن آن سطح رطوبت را متعادل نگه می دارد، کیسه مقداری رطوبت را به دام می اندازد باز گذاشتن آن باعث می شود از رطوبت بیش از حد قارچ جلوگیری شود.
باید کیسه کاغذی قارچ را در یخچال نگهدارید ترجیحا در یکی از کشوهای یخچال این باعث می شود عطر و مزه غذاهای دیگر به قارچ وارد نشود کشوها نیز برای تمیز نگه داشتن سبزیجات تازه به مدت طولانی طراحی شده اند با استفاده از این روش می توان قارچ را یک هفته تا10 روز نگهداشت.
فریز کردن قارچ برای نگهداری طولانی مدت
1. اول قارچ ها را تمیز کنید.
اگر قصد ندارید در عرض یک هفته قارچ های تازه را استفاده کنید، می خواهید آن ها را منجمد کنید تا آن ها را نگهدارید با پاک کردن قارچ ها زیر آب شروع کنید و سپس آن ها را در هوای آزاد خشک کنید می توانید آن ها را روی کاغذ یا حوله برای گرفتن آب اضافی پخش کنید.
2. برس سبزیجات روی قارچ ها بکشید.
زمانی که قارچ ها تقریبا خشک هستند، آن ها را با حوله کاغذی یا برس زبر تمیز کنید. این باعث می شود که برخی آلودگی ها پاک شوند.
3. قارچ ها را سرخ کنید.
قبل از سرخ کردن قارچ ها ، آنها را خرد کنید و با یک تا دو قاشق سوپ خوری روغن زیتون با مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید.
4. بگذارید قارچ ها خنک شود.
هنگامی که پختن قارچ ها به پایان رسید، قبل از فریز کردن بگذارید خنک شود آن ها را داخل بشقاب پخش کنید تا خنک شوند.
5. در کیسه های پلاستیکی منجمد کنید.
هنگامی که قارچ ها سرد شدند، آن ها را در کیسه های پلاستیکی نگهدارید و منجمد کنید. پخت وپز قبل از فریز کردن آن ها مانع از جذب رطوبت زیاد آن ها می شود.