آموزش خشک کردن کیوی، پرتقال، سیب و … در خانه
آموزش خشک کردن میوه در خانه: خشک کردن میوه های هر فصل این امکان را به شما می دهد تا در فصول دیگر سال نیز از طعم لذیذ این میوه لذت ببرید. تهیه چیپس میوه یکی از روشهای نگهداری آنها در طول سال می باشد.
میوه های خشک علاوه بر تمام مواد مغذی و ویتامین ها، می توانند به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی برای تمام رده های سنی مورد استفاده قرار گیرند. برای نگهداری و خشک کردن میوه های پائیزی و زمستانی مانند پرتقال، به، کیوی و میوه های دیگر روشهای مختلفی را در این مطلب ترفندهای زندگی ارائه کرده ایم.
استفاده از فر
میوه های سالم را پس از شستشو به صورت حلقه حلقه برش بزنید. برشهای میوه نباید نازک و یا کلفت باشد. حلقه های میوه را در کنار هم در سینی فر بچینید. دمای فر را روی حرارت کم تنظیم کنید.
خشک شدن میوه ها بستگی به ضخامت آنها دارد و بین یک تا سه ساعت زمان برای خشک شدن لازم است.در این مدت میوه ها را مرتب چک کنید و آنها را پشت و رو کنید. میوه هایی که خشک شده بودند ر از فر خارج کنید.
استفاده از شوفاژ یا بخاری
روش دیگر برای خشک کردن میوه ها، استفاده از شوفاژ یا بخاری است. میوه ها را روی یک ورقه آلومینیومی قرار داده و سپس روی شوفاژ بگذارید. پس از یک یا دو روز، میوه های خشک شده ر جمع کنید.
نکته ها:
سیب و موز پس از برش به مروز سیه می شوند. پرتقال نیز پس از خشک شدن تلخ می شود. بنابراین بهتر است آنها را قبل از قرار دادن روی سینی فر در ترکیبی از آبلیمو و عسل یا شکر قرار دهید. این شهر موجب براق شدن آنها نیز خواهد شد.
برای مزه دار کردن سیب ها می توانید مقداری دارچین روی آنها بریزید.
هر نوع میوه را به طور جداگانه در فر قرار دهید زیرا زمان خشک شدن آنها با یکدیگر متفاوت است.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید تا میوه ها به سنی نچسبند.
دمای فر را روی کمترین درجه تنظیم کنید.
خشک کردن کیوی با استفاده از دستگاه خشک کن
آموزش خشک کردن میوه در خانه، کیوی های تازه با پوستی کاملا صاف برای خشک کردن مناسب هستند.کیوی ها را بشوئید و پس از جدا کردن پوست، به صورت ورقه های نازک به ضخامت 5 میلی متر برش بزنید. در صورت تمایل می توانید پوست کیوی را جدا نکنید.
کیوی نیازی به آب لیمو برای جلوگیری از سیاه شدن ندارد. بعد از حلقه حلقه کردن، آنها را در دستگاه خشک کن قرار داده و حرارت را روی 135 درجه فارنهایت یا 75 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. کیوی ها معمولا بعد از 5 الی 12 ساعت خشک می شوند.
خشک کردن کیوی با استفاده از فر
روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و برش های کیوی را روی آن قرار دهید. دمای فر را روی درجه حرارت 130 تا 140 درجه فارنهایت تنظیم کنید. دهر دو ساعت یکبار سینی فر را بچرخانید تا کیوی ها به طور یکنواخت خشک شوند.
هنگامی که ورقه های کیوی تا حدی منعطف بوده و بافت چرمی داشتند فر را خاموش کنید تا کیوی ها خنک شوند.
چیپس های کیوی را در ظرف در دار ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. اگر بافت کیوی ها منعطف باشد یعنی مقداری رطوبت دارند، بنابراین باید در یخچال نگه داری کنید.
خشک کردن کیوی با استفاده نور خورشید
آموزش خشک کردن میوه در خانه، این روش ساده چند روز به طول می انجامد بنابراین باید روزهای گرم و آفتابی را برای خشک کردن کیوی انتخاب کنید. حلقه های کیوی را روی توری ضد زنگ قرار داده و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. توری را روی پایه ای بگذارید تا هوا در تمام قسمت ها جریان داشته و سریعتر خشک شوند. هنگام شب کیوی ها را به محلی سرپوشیده منتقل کنید زیرا هوای خنک شب باعث ایجاد رطوبت در کیوی می شود.
هر روز میزان خشک شدن کیوی ها را چک کنید تا زمانی که به اندازه دلخواه خشک شدند آنها را جمع کرده و پس از خنک شدن در ظرفی دردار بریزید و در محلی خشک و خنک نگهداری نمائید.
خشک کردن به
برای تهیه چیپس به باید میوه های تازه، سالم و بدون لک را انتخاب کنید تا پس از خشک شدن، طعم دلپذیری داشته باشند.
روش صحیح خشک کردن به وسیله فر
میوه های به را به خوبی شسته و به صورت ورقه های نازک 3 الی 6 میلی متری و یا خلال های باریک برش بزنید.
کف سینی را ورق آلومینیوم یا کاغذ روغنی بپوشانید و ورقه های به را با فاصله مناسب روی سینی قرار دهید.
دمای فر را روی کمترین حالت ممکن در حدود 50 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
پس از مدتی، تکه های به را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آنها خشک شوند.
دقت کنید که برش های به بیش از حد خشک یا سوخته نشوند.
مدت زمان لازم برای خشک کردن به در فر حدود 6 الی 8 ساعت است.
پس از خارج کردن سینی، اجازه دهید تا به خشک شده، خنک شود.
روش صحیح خشک کردن به در آفتاب
روش دیگر برای خشک کردن میوه به، استفاده از نور خورشید است. میوه به را پس از برش زدن، در ظرف مناسبی مانند سینی یا سبد قرار دهید و آن را زیر نور مستقیم نور خورشید بگذارید.
برای جلوگیری از جذب گرد و خاک، روی میوه ها پارچه ای توری قرار دهید.
همانطور که ذکر کردیم، هوای خنک شب باعث ایجاد رطوبت می شود به همین دلیل هنگام شب، میوه ها را به داخل منزل بیاورید.
آموزش خشک کردن میوه در خانه، مدت زمان لازم برای خشک شدن میوه به، با توجه به رطوبت هوا، بین 2 تا 4 روز است.
خشک کردن به با کمک دستگاه خشک کن
برای استفاده از دستگاه خشک کن میوه، برش های به را با فاصله مناسب در دستگاه قرار دهید و حرارت را روی 57 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و تا خشک شدن کامل میوه ها منتظر بمانید. تا خشک شدن میوه ها، مرتب آنها را جابه جا کنید.