;
تفریح و سرگرمی

داستان ماست مالی کرد و رفت | اصطلاح ماست مالی کردن از کجا آمده!؟

اصطلاح ماست مالی کردن: هر ضرب المثلی که در هر فرهنگی استفاده می شود، ریشه ای قدیمی و جالب دارد که کمتر کسی با آن آشناست. در این مطلب قصد داریم داستان جالب یکی دیگر از ضرب المثل های رایج با عنوان داستان ماستمالی کردن را برایتان بازگو کنیم.

داستان ها و حکایات ادبیات فارسی، زیباترین و عالی ترین نکات اخلاقی را به مخاطب ارائه می دهند. این داستان ها سرشار از پند و اندرز و توصیه های اخلاقی است. در ادامه با وب سایت چشمک و داستان ماستمالی کردن همراه باشید.

شاید بپسندید: با پیدا کردن مداد میان هویج ها اثبات کن که چشمان تیز مثل عقاب داری!؟

اصطلاح ماست مالی کردن

بر خلاف تصور همگان، این ضرب المثل قدمت زیادی نداشته و از اواخر دهه دوم قرن حاضر، یعنی از سال 1317 وارد فرهنگ و زبان فارسی شده است و این که ماست لبنی در معنی چه ارتباطی با لاپوشانی کردن یک ماجرا دارد ریشه در داستان ضرب المثل ماستمالی کردن دارد که آن را با هم می خوانیم.

این داستان را شادروان محمد مسعود، در دهه 20 خورشیدی در روزنامه ی “مرد امروز” نوشته است.

در زمان عروسی محمد رضا شاه پهلوی و فوزیه، خواهر ملک فاروق پادشاه آن زمان مصر قرار بود که مهمانان مصری و همراهان عروس به وسیله ی راه آهن جنوب تهران وارد کشور شوند.

به همین علت از طرف دربار و شهربانی دستور اکید صادر شده بود که دیوار های تمام روستاهای طول مسیر و خانه های روستایی کنار خط آهن را سفید رنگ کنند.

در یکی از روستاها که دسترسی به گچ وجود نداشته، بخشدار دستور می دهد با کشک و ماست دیوار ها را موقتا به رنگ سفید در آورند زیرا کشک و ماست در آن روستا به وفور یافت می شده است. برای این کار ماموران حکومتی بیش تر از یک هزار و دویست ریال از کدخدای ده گرفتند و با خرید مقدار زیادی ماست کلیه دیوار ها را ماست مالی کردند.

اصطلاح ماست مالی کردن

دیدگاه بزرگان ادب فارسی درباره داستان ماست مالی کردن

محمد علی جمال زاده در کتاب فرهنگ لغات عامیانه درباره این اصطلاح می گوید: امری که ممکن است موجب مرافعه و نزاع شود. لاپوشانی کردن و آنرا مورد توجیه و تأویل قرار دادن، رفع و رجوع کردن، سروته کاری را بهم آوردن و ظاهر قضای را به نحوی درست کردن است. به گفتۀ علامه دهخدا، از ماستمالی معانی و مفاهیم مداهنه و اغماض و بالاخره ندیده گرفتن مسائلی که موجب خشم یا اختلاف گردد نیز افاده می شود. به یک معنا پوشاندن حقایق درباره موضوعی می باشد که ممکن است موجب خشم یا اختلاف بین چند نفر شود.

بعضی اوقات برای جلوگیری از درگیری و اختلاف درباره ی مسئله ای سر و ته آن را به هم آورده و ظاهر امر را طوری درست می کنند که بدون عیب و مشکل به نظر برسد در این موقعیت اصطلاحا می گویند: قضیه را ماستمالی کردند.

به هر روی ماستمالی کردن در واقع نوعی دروغ و فریب است که با زرنگی به کار گرفته می شود تا خراب کاری و خطا را بپوشاند اما باید در نظر داشت که ممکن است این فریب روزی لو رفته و عاملان آن رسوا شوند.

 

شما می توانید داستان ها، پازل ها و تست های شخصیت شناسی بیشتر را در بخش تفریح و سرگرمی چشمک مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند. ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و فیس بوک دنبال کرده و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: داستان شنیدنی راه و بیراه | آخر و عاقبت حسادت جز نیستی و نابودی نیست!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − چهار =

دکمه بازگشت به بالا