;
درمان خانگیسلامت

۱۰ گیاه شگفت انگیز که کم خونی رو درمان میکنه!

درمان گیاهی کم خونی: اصلی ترین علت کم خونی؛ کمبود آهن است. آهن جزء ضروری هموگلوبین است که بخشی از سلول های خونی می باشد و اکسیژن را حمل می کند. در واقع بدن بدون وجود آهن نمی‌ تواند سلول‌ های خونی قرمز را به اندازه کافی تولید کند. علت های زیادی مثل کمبود فولیک اسید یا کمبود ویتامین ب12 هم برای کم خونی وجود دارد؛ اما در این قسمت از سلامت تمرکز ما روی کمبود آهن است که موجب کم خونی می شود. قصد داریم گیاهانی را معرفی کنیم که می توانند این کم خونی را جبران کند.

بیشتر بخوانید: مهم ترین علائم کمبود آهن: ۵ جدی ترین علامت کمبود آهن

۱.گیاه ترشک

ترشک یکی از رایج ‌ترین گیاهانی است که برای جبران کمبود آهن در بدن استفاده می شود. هم برگ و هم ریشه آن در داروهای گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما ریشه اش آهن بیشتری دارد. همچنین باعث بهبود وضعیت گوارشی و کبد می‌ شود و برای پاکسازی خون مناسب است. به خاطر اینکه این گیاه مخصوصاً در قسمت ریشه طعم تلخی دارد، در نتیجه اکثر افراد ترجیح می دهند که آن را با گیاهان دیگر مثلِ نعنا یا پوست مرکبات ترکیب کنند.

شاید بپسندید: اگه زانو درد میشی، احتمالا این ویتامین رو کم داری!

درمان گیاهی کم خونی

۲.گزنه

درمان گیاهی کم خونی، برگ گزنه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. نه تنها حاوی آهن است، بلکه حاوی ویتامین آ، ویتامین ث، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و همچنین آنتی اکسیدان ها است که در دوران بارداری هم زیاد استفاده می شود و کمبود آهن در این دوران را جبران می کند. می توان از برگ گزنه به عنوان یک ماده مغذی قوی برای جبران کم خونی هم استفاده کرد.

احتمالاً بپسندید:  ۷ فایده باورنکردنی خوردن غذای تند 

۳.گل قاصدک

قاصدک یکی از گیاهانی است که شبیه به ترشک عمل می کند. سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مقوی است که هم برگ و هم ریشه آن سرشار از آهن می باشد و به پاکسازی کبد و خون کمک کرده و طعمی شبیه به قهوه هم دارد.

شاید بپسندید: ۵ چیزی که در مورد پریود به دخترتان نباید بگویید!

۴.مورینگا

برگ مورینگا یک ماده بسیار مغذی است و مواد معدنی زیادی در خود دارد. آهن موجود در مورینگا بیشتر از آهن موجود در اسفناج یا حتی گوشت گاو است و همچنین سرشار از ویتامین ث، ویتامین آ، کلسیم، پتاسیم، پروتئین و آنتی اکسیدان‌ ها می باشد.

شاید بپسندید: تهیه لیمو عمانی یا لیمو خشک با طعم واقعی بدون تلخی در منزل به شیوه ای آسان و کاربردی!

۵.جلبک اسپیرولینا و کلرلا

درمان گیاهی کم خونی، این دو گیاه انواع مختلفی از جلبک هستند که به عنوان ماده گیاهی برای کم خونی به خاطر فقدان آهن استفاده می شوند. گیاه اسپیرولینا؛ 11 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. گیاه کلرلا آهن بیشتری نسبت به گیاه قبلی دارد و خواص سم زدایی آن هم بی نظیر است.

احتمالاً بپسندید: نقش خیار در لاغری: دستورالعمل استفاده از خیار برای کاهش وزن

درمان گیاهی کم خونی

۶.یونجه

یونجه یکی دیگر از مواد مغذی است که سرشار از پروتئین و آهن می باشد. حاوی مقداری کلسیم، منیزیم، فسفر، ویتامین آ، ویتامین کا، کلروفیل و آنتی اکسیدان ها است. یونجه برای تقویت بدن در دوران بارداری و بعد از زایمان هم استفاده می شود.

۷.جعفری

جعفری سرشار از مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، پتاسیم و ویتامین ث، ویتامین آ و ویتامین کا است که می توانید آن را به صورت تازه داخل سبزی خوردن تان استفاده کنید، زیرا اگر بخواهید جعفری را خشک کنید، مواد مغذی خود را تا حد زیادی از دست می دهد.

۸.ریشه گیاه بابا آدم

ریشه گیاه بابا آدم هم مانند ریشه ترشک و گیاه قاصدک سرشار از آهن است و یکی از بهترین پاک کننده های خون می باشد که باعث پاکسازی کبد و سیستم گوارشی شده و خواص سلامتیِ بسیار زیادی هم دارد. می توانید ریشه بابا آدم را مانند دارچین به چای تان اضافه کنید که طعم خوبی به آن می دهد.

بیشتر بخوانید: 6 مهمترین نشانه عجیب و جالب کمبود آهن بدن که باید به آنها توجه کرد!

۹.برگ تمشک قرمز

درمان گیاهی کم خونی، برگ تمشک قرمز یک گیاه اعجاب انگیز برای بدن خانم ها می باشد، زیرا به آنها در دوران پیش از قاعدگی، بارداری، بعد از زایمان و دیگر مراحل زندگی کمک می‌ کند؛ همچنین برای افرادی که بدن شان نیاز به مواد مغذی دارد هم لازم خواهد بود و سرشار از آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین ها است.

احتمالاً بپسندید: مژه های بلند و پرپشت: ۹ خوردنی که مژه ها را دوبرابر می کند!

۱۰.گل نسترن

گل نسترن شاید به اندازه گیاهانی که نام بردیم، آهن نداشته باشد اما سرشار از ویتامین ث است. در واقع ویتامین ث به بدن کمک می کند تا جذب آهن را بهتر انجام دهد. به خاطر همین می تواند به صورت غیر مستقیم به بهبود کم خونی هم کمک کند.

درمان گیاهی کم خونی

دیگر مواد غذایی مناسب برای تامین آهن خون با طب سنتی

درمان گیاهی کم خونی، خوردنی های دیگر که حاوی آهن هستند هم شامل موارد زیر می باشند که بهتر است آن ها را در کنار موادی استفاده کنید که ویتامین ث دارند تا جذب آهن بهتر شود:

عدس

نخود

اسفناج و دیگر گیاهان برگ دار

سویا

دانه کدو تنبل

دانه چیا

پودر کاکائو

سیب زمینی با پوست

بادام هندی و دیگر آجیل ها

لوبیا

قارچ

آلو و دیگر میوه های خشک

جو

کوینوا

غلات کامل

** هشدار

مصرف هر آنچه در این مطلب معرفی شد و هر نوع گیاه دیگر، تنها با تجویز متخصص طب سنتی آزاد است و هرگز نباید به‌صورت خودسر از آنها برای درمان کم خونی خود استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: 10 بهترین مواد غذایی سرشار از آهن که می توانند جایگزین گوشت شوند!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + نه =

دکمه بازگشت به بالا