طرز تهیه شامی کباب برشته به شیوه ای آسان و زمان کم+عکس مراحل تهیه
طرز تهیه شامی کباب برشته: شامی کباب یکی از غذاهای خوشمزه شمالی است که علاوه بر ایران در افغانستان و هند نیز پخته میشود. شامی کباب را اکثر مردم با کتلت به اشتباه یکی می دانند. اما این دو غذا با یکدیگر فرق دارند. در شامی کباب از سیب زمینی و گوشت استفاده میشود، اما در طرز تهیه کتلت فقط از سیب زمینی استفاده میشود. شامی کباب را میتوان جزو غذاهای بدون برنج به حساب آورد و به عنوان وعده پیش غذا و یا وعده اصلی برای شام و ناهار میل نمود.
توصیه می کنیم در اسرع وقت آن را امتحان کنید. در ادامه این مطلب بخش آشپزی مجله خبری چشمک با طرز تهیه شامی کباب برشته همراه شوید.
مطلب مرتبط: طرز تهیه ساندویج مرغ تند، یک خوراکی خوشمزه برای بچه های مدرسه ای!
مواد لازم برای طرز تهیه شامی کباب برشته
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز (کوچک خرد شده)
- 2 حبه سیر (له شده)
- 1 عدد تخم مرغ
- یک لیوان پودر سوخاری (نان بیات هم جواب میده)
- 1 قاشق چای خوری زیره سبز
- 1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
- پودر فلفل قرمز 1/2 قاشق چای خوری
- 1/2 قاشق چای خوری نمک
- 3 قاشق غذاخوری روغن (در صورت تمایل کره برای سرخ کردن شامی کباب ها)
بیشتر بخوانید: جایگزین پیاز در قیمه و دیگر غذاها، وقتی که پیاز نداری!
طرز تهیه شامی کباب برشته چگونه است؟
گوشت چرخ کرده را به یک کاسه عمیق اضافه کنید. تخم مرغ و پیاز را اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شامی کباب جگر || خوشمزه تر از آنچه تصور کنید!
آرد سوخاری را اضافه کنید.
فلفل سیاه، نمک، فلفل قرمز و زیره را اضافه کنید.
خوب ورز دهید و به مدت 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید.
کوفته ها را شکل دهید.
کوفته ها را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه بپزید تا قهوه ای طلایی شوند.
از غذای خود لذت ببرید!
نکاتی در تهیه شامی کباب
- میتوانید برای ایجاد تنوع در طعم شامیها، از دستور چخت شامیهای هندی هم استفاده کنید. در طرز تهیه شامی کباب هندی از لپه نیز استفاده میکنند. به این صورت که گوشت و لپه را آبپز میکنند. سپس همه مواد را به جز سبزیجات با هم در غذا ساز میریزند و به صورت خمیر در میآورند. سپس سبزیجات را به صورت ساطوری خرد میکنند و به مایه شامی کباب اضافه میکنند. مایه شامی کباب هندی را به اندازه یک توپ پینگ پنگ در میآورند و در روغن داغ شده، سرخ می کنند.
- به میزان گوشتی که در شامی کباب استفاده میکنید، دقت کنید. اگر میزان گوشت در شامی کباب نسبت به دیگر مواد زیاد باشد، باعث سفت شدن شامی کباب میشود.
- برای اینکه شامی کباب طعمی ترش به خود بگیرد. می توانید به مایه آن مقداری رب انار اضافه کنید.
- اضافه کردن مقداری نان آسیاب شده یا آرد سوخاری در کنار آرد نخودچی باعث جلوگیری از سفت شدن شامی کباب میشود.
- میتوانید برای داشتن دورچین زیباتر در هنگام صرف شامی کبابها، چند عدد سیب زمینی را خلالی و سرخ کنید و در کنار شامیها میل کنید.
- با توجه به ذائقه تان برای داشتن طعمی بهتر میتوانید کمی پودر سیر هم به مایه شامی اضافه کنید.
- در تهیه شامی کباب استفاده از گوشت گوساله بهتر از گوشت گوسفند است، زیرا چربی گوشت گوساله کمتر است و باعث لذیذتر شدن شامی کباب میشود.
- برای اینکه شامی کباب شما حالت کشداری پیدا کند. به جای استفاده از گوشت چرخ کرده، گوشت گوسفند را بپزید و ریش ریش کنید و به مواد اضافه کنید.
سوالات متداول در طرز تهیه شامی کباب برشته
در این قسمت با جواب سوالات طرز تهیه انواع شامی همراه ما باشید شاید این سوال شما نیز باشد.
علت سفت شدن شامی کباب چیست ؟
اگر میزان گوشت در شامی کباب نسبت به دیگر مواد زیاد باشد، باعث سفت شدن شامی کباب میشود بنابراین باید به میزان گوشتی که در شامی کباب استفاده میکنید، دقت کنید.
برای اینکه شامی کباب سفت نشه چیکار کنیم؟
ریختن به اندازه گوشت در شامی کباب و اضافه کردن مقداری نان آسیاب شده یا آرد سوخاری در کنار آرد نخودچی باعث جلوگیری از سفت شدن شامی کباب میشود.
علت وا رفتن شامی کباب چیست ؟
منسجم نبودن مواد شامی به دلیل چرخ نکردن و ورز ندادن خوب مواد و همچنین نگرفتن آب پیاز و سیب زمینی رنده شده و استراحت ندادن مواد در یخچال و کم بودن تخم مرغ نسبت به مواد شامی کباب باعث میشود شامی کباب هنگام سرخ شدن باز شده و متلاشی شود.
چیکار کنیم شامی کباب موقع سرخ کردن وا نره؟
اگر مایه شامی کباب انسجام و یکدستی مناسبی ندارد، به آن یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد هنگام سرخ کردن شامی کباب وا نروند. دقت کنید که اضافه کردن تخم مرغ اجباری نیست و فقط برای افزودن انسجام به شامی کباب انجام میشود.
برای گرفتن بوی زهم شامی چیکار کنیم ؟
استفاده از ادویه و زعفران و سبزی معطر باعث میشود بوی زهم گوشت و تخم مرغ در شامی کباب از بین برود.
چرا شامی کباب حالت خامی داره ؟
اگر ضخامت شامی را هنگام سرخ کردن زیاد بگیرید داخل شامی خام میماند .ایجاد سوراخ در وسط شامیها به مغز پخت شدن آنها کمک میکند و همچنین باعث میشود تا وسط شامی پف نکند.
از چه گوشتی در شامی استفاده کنیم ؟
برای شامی کباب از گوشت گوسفندی و گوشت گوساله میتوانید استفاده کنید.
شما همواره می توانید دستور تهیه انواع غذاها، دسرها، سوپ ها و … را در بخش آشپزی وب سایت چشمک مشاهده و مطالعه کنید. در طصورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمند به امتحان غذاهای کشورهای دیگر هستند. ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و فیس بوک دنبال کرده و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.
این دستورالعمل ها را هم امتحان کنید!
دستور تهیه سالاد روسی، زمان مورد نیاز برای تهیه آن از آنچه که فکر می کنید کمتر است!
احتمالا بپسندید: طرز تهیه کیک ابری شکلاتی به شیوه ساده و آسان در خانه!
شاید بپسندید: طرز تهیه کوفته آکچابات یک غذای خوشمزه و مقوی از ترابزون ترکیه
مطلب مرتبط: طرز تهیه کباب بدروم ترکیه به شیوه ای آسان+تصاویر مراحل تهیه