رفتار درست با همسر افسرده و غمگین + یک هشدار
رفتار درست با همسر افسرده: ابتلا به افسردگی در طول زندگی یک نفر از هر چهار خانم اتفاق می افتد. پس نباید این بیماری را فقط مختص افراد ضعیف دانست. برخی معتقدند میزان ابتلای آقایان به افسردگی نصف خانم ها است ولی عوامل اجتماعی و محیطی موجب تشخیص ندادن بیماری آنان کمتر از خانم ها می شود.
نقش روابط بیمار با نزدیکان و به ویژه همسردر رابطه با افسردگی حائز اهمیت است. اطرافیان نقش بسیار مهمی در درمان فرد بیمار دارند و دربین نقش همسر از همه مهم تر است ، همسر می تواند از میزان درد و رنج بیمار بکاهد و فرآیند بهبود در او را سریع تر کند. بارعایت نکات زیر می توانید به همسر افسرده خود کمک کنید تا بهبود یابد. با این مطلب خانواده و زناشویی همراه باشید.
شاید بپسندید: دلیل پول خرج نکردن شوهر برای زن + راه حل زن با سیاست
مطلب مرتبط: فکر می کنی هنوزم برای شوهرت جذابی؟!
۱.تشخیص به موقع افسردگی
تشخیص به موقع افسردگی مهم ترین کمکی است که همسرمی تواند به همسر افسرده اش کند. در صورت مشاهده علائم افسردگی دراولین قدم همسرتان را نزد پزشک متخصص ببرید و در صورت تشخیص افسردگی کمک کنید دستورهای متخصص در رابطه با مصرف دارو یا شرکت در جلسات روان درمانی، را انجام دهد.
۲.از ویژگی های بیماری افسردگی بیشتر بدانید
از جمله عواملی که باعث سوِء برداشت از رفتار فرد بیمار و مشکلات بیشتر می شود عدم اطلاعات درست درباره افسردگی است. ادراک، نگرش، احساس ، اعمال و تحمل فرد از عوامل هستند که تحت تاثیر افسردگی قرار می گیرند.بیشتر افراد افسرده در زندگی فقط به اتفاقات تلخ توجه دارند و دیگران را در مشکلات خود مقصر میدانند. باید بدانید یکی از ویژگی های بیماری همسرتان ایراد گرفتن است ، پس ناراحت نشوید. توجه کنید که همسرتان قصد اذیت کردن شما را ندارد و این رفتارها نشانه بیماری او است. نشانه های افسردگی در افراد مختلف ، متفاوت است.
۳.با او بحث نکنید
افراد افسرده غالباً احساسات و برداشت های افراطی دارند. درصورتی که همسرتان چیزهای اشتباه و غیرمنصفانه گفت، با او بحث نکنید وبه او اثبات نکنید زندگی بد نیست یا او آدم خوبی است. این طرز برخورد می تواند باعث شود او علاقه ای به صحبت با شما نداشته باشد، بیشتراحساس تنهایی کند و شدت افسردگی او افزایش یابد. هنگامی که همسر افسرده تان بیان میکند «هیچ کسی در این دنیا به فکر من نیست.» با این جمله به او یاد آور شوید«خیلی تلخ است که این احساس را داری، برای بهبودی حالت چه کاری میتوانم انجام دهم ؟»
احتمالا بپسندید: ۲۴ زبان بدن مردان و شناخت احساسات آن ها!
۴.فرزند خود را فراموش نکنید
رفتار درست با همسر افسرده، اگر فرزند دارید از همان ابتدای ابتلا به بیماری بهتر است با او حرف بزنیدو شرایط را بیان کنید. هنگامی که بچه ها با تغییر رفتار والدین مواجه می شوند دچار اضطراب می شوند. درصورت آسیب رابطه ی عاطفی فرزندتان با یکی از والدینش در این شرایط وظیفه شما دوبرابرشده و بایدتا بهبود نسبی شرایط ، رابطه قوی تری با فرزندتان برقرارکنید.
۵.اگر تو افسرده ای، من هم خسته ام
اگر حس کردید که دیگر تحمل همسر افسرده تان را ندارید و هرچه شما انرژی صرف او می کنید در مقابل پاسخی دریافت نمی کنید یا به طور کلی دیگر نمی خواهید همسرتان را بببینید و از او خسته شده اید ، بهتر است قبل از اینکه فکر طلاق به سرتان بزند ،ادای قهرمانان را در نیاورید و به یک مشاور مراجعه کنید زیرا این تصمیم شما بر پایه فکر و منطق نیست و بر مبنای احساسی است که شما برای دوره ای نه چندان طولانی گرفتار آن بوده اید.
۶.خودتان را پاک نکنید
درمان افسردگی همسرتان معمولاً زمان زیادی می برد که این صرف زمان سبب خستگی و عصبانیت شما می شود پس بهتر است در این شرایط کمی به فکر خود باشید و درست و کامل غذا بخورید، ورزش کنید، خواب کافی داشته باشید، با دوستان و نزدیکان ارتباط برقرار کنید و تفریحات خود را از یاد نبرید اما باید در این کارها تعادل را رعایت کنید زیرا این روند باعث دلخوری همسرتان می شود و او گمان می کند که او را درک نمی کنید.
۷.توقع انجام درست کارها را نداشته باشید
افراد افسرده درطی روز انرژی کمی دارند و خیلی از کارهای روزمره شان را نمی توانند انجام دهند ممکن است که خانم تا آمدن همسرش از سر کار نتوانسته باشد ظرف های صبحانه را جمع کند یا یک آقا کارهایی که قرار بوده از صبح انجام دهد را نتوانسته باشد انجام دهد. در این شرایط احتمالاً همسرافسرده تان از دست شما عصبانی هم می شود زیرا او را تنها گذاشته اید. برای تحمل چنین شرایطی بهتر است با همسر افسرده تان به انجام ورزش بپردازید زیرا داشتن فعالیت بدنی به درمان افسردگی کمک می کند و شما نیز می توانید از فواید ورزش کردن بهرهمند شوید زیرا تنش تان کاهش یافته و رابطه شما و همسرتان بهبود پیدا می کند.
۸.شما مقصر نیستید
رفتار درست با همسر افسرده، احساسی که معمولا همسران افراد افسرده با آن دست و پنجه نرم می کنند احساس تقصیر و گناه است. همسران افراد افسرده گمان می کنند که در بیماری همسرشان مقصرند معمولاً ترکیبی از عوامل درونی مثل تغییر میزان مواد شیمیایی در مغز و عوامل بیرونی مثل از دست دادن عزیزان یا وجود باورهای غیرمنطقی باعث بیماری افسردگی می شود در عین حال یادتان باشد شدیدترین افسردگی ها هم درمان می شوند و قرار نیست وضعیت شما ماه ها یا سال ها به این شکل باقی بماند.
۹.راه حل اساسی
هیچ چیز مانند یاد خدا آرامش بخش نیست و به همین علت است که افراد مذهبی کمتر به افسردگی دچار می شوند زیرا معنویت ویاد خدا باعث می شود که دل ها آرام بگیرد ، یاد خدا و معنویت به شما هم می تواند کمک کند و هم می تواند در بهبود بیماری همسرتان تسریع بخشد.
برایتان جالب خواهد بود
شاید بپسندید: خواسته اصلی زن و مرد در عشق و زندگی مشترک
احتمالا بپسندید: خصوصیات آدمهای گوشت تلخ و راه رهایی از تلخی
بیشتر بخوانید: رفتار درست با والدین سمی و کنترلگر همسرتان
جالب است: ۴ تغییر که می گوید عشق همسرتان به شما کم شده!