چای زعتر چه فوایدی دارد و چگونه درست می شود؟ | آشنایی با خواص زعتر ادویه پرطرفدار خاورمیانه!
خواص زعتر: زعتر که اغلب در غذاهای هاتای، کیلیس و غازیانتپ استفاده می شود و می تواند در بسیاری از دستور العمل ها، از صبحانه گرفته تا سالاد، از شیرینی تا سوپ گنجانده شود، امروزه به شکل چای در دسترس است. در حالی که زمان نوشیدن دمنوش های گیاهی داغ فرا رسیده است، بیایید طرز تهیه دمنوش زعتر را یاد بگیریم، خواص زعتر چیست و پاییز و زمستان امسال چای زعتر را از آشپزخانه هایمان از دست ندهیم.
شاید بپسندید: ۷ راهکار ساده برای خلاص شدن از خروپف
زعتر چیست؟
زعتر (به انگلیسی: Thyme) نام یک گونه از سرده آویشن است. از برگهای خشک شدهٔ این گیاه به عنوان طعم دهنده غذایی استفاده میشود. در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خصوصاً کویت از ترکیب زعتر، نمک و کنجد در پخت نوعی نان استفاد می شود.
شاید بپسندید: با این ۷ اقدام ساده خطر بیماری قلبی را از خودتان دور کنید!
احتمالا بپسندید: 8 موثرترین درمان خانگی گرفتگی سینه و گلو (سرماخوردگی)+نحوه تهیه و مصرف دمنوش های گیاهی
خواص زعتر
«چای زعتر برای چیست؟»، «برای چه مفید است؟» برای کسانی که درباره این سوالات فکر می کنند، ما به سرعت با فهرست کردن خواص چای زعتر شروع می کنیم:
- چای زعتر از عملکرد سالم دستگاه گوارش حمایت می کند.
- مصرف آن در حد اعتدال مشکل یبوست را حل می کند.
- به همین ترتیب، چای آویشن برای گاز معده، نفخ و حالت تهوع نیز مفید است.
- خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد. به این ترتیب، چای آویشن به پاکسازی بدن از سموم کمک می کند. این سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند.
- خواص آنتی اکسیدانی آن می تواند اثر سم زدایی نیز بر بدن داشته باشد.
- علاوه بر این، چای آویشن برای التهاب بدن نیز مفید است. می تواند روند بهبودی نواحی ملتهب را تسریع کند.
- همچنین می گویند چای زهر برای رماتیسم مفید است.
- علاوه بر این، مانند بسیاری از دمنوش های گیاهی دارویی، چای آویشن برای مشکلاتی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و آنفولانزا مفید است.
- در حالی که گلودرد را تسکین می دهد، می تواند برای سرفه نیز مفید باشد. همچنین دارای اثرات خلط آور است.
- خواص آنتی اکسیدانی چای زهر نیز از سلامت روان حمایت می کند. چای زهر که مخصوصاً برای استرس مفید است به شما کمک می کند تا کمتر احساس اضطراب کنید.
- چای زعتر به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد از سلامت پوست نیز حمایت می کند. شناخته شده است که برای بسیاری از آکنه ها و مشکلات آکنه، به ویژه آکنه های التهابی مفید است.
چگونه چای زعتر درست کنیم؟
وقتی فواید چای زعتر را دیدید، ممکن است بخواهید فوراً چای زعتر را تهیه کرده و دم کنید. به همین دلیل طرز تهیه چای زعتر در خانه را توضیح می دهیم:
مواد لازم
1 قاشق غذاخوری زعتر خشک (می توانید آن را از عطاری تهیه کنید)
2 لیوان آب
اختیاری: عسل یا لیمو
نحوه تهیه
آب را بجوشانید. زعتر خشک را داخل صافی بریزید و سریع بشویید. این شستشو برای از بین بردن باقی مانده ها و گرد و غبار مهم است. سپس زهتر را در آب داغ بیندازید و بگذارید 8 تا 10 دقیقه دم بکشد. چای دم کرده را صاف کرده و به لیوان ها تقسیم کنید. می توانید به این روش بنوشید یا در صورت تمایل می توانید چای زهر خود را با عسل، لیمو یا هر دو به ذائقه خود شیرین کنید. باشد که شفا یابد.
توجه: نباید بیش از 2 فنجان در روز مصرف کنید.
آیا چای زعتر باعث کاهش وزن می شود؟
نمی توان بدون پاسخ به این سوال کسانی که فکر می کنند چای زعتر به خودی خود به عنوان یک راه حل لاغری تلقی می شود، اما به دلیل اثراتی که بر بدن دارد می تواند به کاهش وزن کمک کند. همانطور که در فواید آن ذکر کردیم، چای زعتر در صورت مصرف متعادل، اثر تسریع کننده متابولیسم دارد. این باعث افزایش میزان کالری سوزی بدن می شود.
به همین ترتیب، چای زعتر تحرک دستگاه گوارش و روده ها را افزایش می دهد. این اثرات همچنین ممکن است اثرات مثبتی بر روند کاهش وزن داشته باشد. اثر سرکوب کننده اشتها چای زهر نیز برای کسانی که نمی توانند از خوردن بیش از حد خود جلوگیری کنند، یک عامل مفید است.
در نهایت می توان گفت که خواص آنتی اکسیدانی چای زعتر می تواند به کسانی که رژیم غذایی دارند نیز کمک کند. چای زعتر به لطف خواص آنتی اکسیدانی خود سموم را از بدن دفع کرده و اثر سم زدایی ایجاد می کند.
مضرات چای زعتر چیست؟
البته قرار نیست فقط در مورد جنبه های مثبت چای ظاهر صحبت کنیم. همه باید عوارض و مضرات آن را در صورت وجود بدانند. آنچه باید در مورد مضرات و عوارض احتمالی چای زعتر بدانید در اینجا آمده است:
- گیاه زعتر ممکن است در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند. به همین دلیل حتما باید بدانید که آیا به زعتر، آویشن و گیاهانی از این قبیل حساسیت دارید یا خیر و اگر کوچکترین شکی دارید، چای زعتر مصرف نکنید.
- در صورت مصرف بیش از حد چای زعتر ممکن است مشکلات گوارشی مانند تهوع، نفخ، درد و گاز معده را تجربه کنید.
- به همین ترتیب، زمانی که چای زعتر در مقادیر زیاد مصرف شود، می تواند حرکات روده شما را افزایش داده و باعث اسهال شود.
- گیاه زعتر ممکن است اثرات رقیق کننده خون در بدن داشته باشد. به همین دلیل کسانی که مشکل گردش خون دارند و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، هرگز چای زعتر مصرف نکنند.
- از آنجایی که گیاه زعتر بر روی هورمون ها نیز موثر است، کسانی که اختلالات هورمونی دارند هرگز نباید چای زعتر بنوشند یا گیاه آویشن را حتی به اشکال مختلف بدون مشورت با پزشک مصرف کنند.
- علاوه بر این، از آنجایی که زعتر گیاهی است که بر فشار خون نیز تأثیر می گذارد، مصرف چای زعتر به کسانی که مشکل فشار خون به ویژه فشار خون دارند توصیه نمی شود، مراقب باشند.
- زنان در دوران بارداری و شیردهی هرگز نباید بدون مشورت با پزشک خود چای زعتر بنوشند.
به طور خلاصه، مصرف هیچ ماده ای از جمله چای زعتر را بدون مشورت با پزشک، هر چقدر هم که طبیعی به نظر برسد، شروع نکنید و سلامتی خود را به خطر نیندازید.
برایتان جالب خواهد بود
۷ حقیقت مهم درباره خوردن پرتقال که نمی دانستید + بهترین ساعت مصرف آن
۷ ماده غذایی که باید خام بخورید!
اگر دندان های سالم و بی عیب می خواهید، این 4 راز ساده را که دندانپزشکان نمی گویند را یاد بگیرید!
بهترین زمان مصرف ویتامین ها علی الخصوص منیزیم برای دریافت 100٪ فواید آن ها!
درمان چربی خون با این ۹ دمنوش شگفت انگیز + روش مصرف
۵ تفاوت اصلی استرس و اضطراب که نمی دانستیم!
میوههای کمقند: ۷ میوه مجاز برای دیابتی ها با شاخص گلیسمی پایین!
۱۹ خواص و فواید باورنکردنی زیره سبز برای درمان و لاغری
۱۲ علامت ساده که میتواند هشدار حمله قلبی باشد
بهترین روش طب سنتی برای درمان دیابت و قند خون بالا!
اگر این نشانه ها را دارید کلسترولتان بالاست + خوراکی ها و راهکارهای مفید برای کاهش کلسترول!