حقایقی در مورد دیابت: آیا می دانستید قند مقصر اصلی دیابت نیست؟ افسانه های زیادی در مورد دیابت وجود دارد که باید از باور آنها دست بردارید. بنابراین در ادامه این مطلب سلامت ۷ حقیقت شگفت انگیز را در مورد دیابت بدانید که ممکن است طرز فکر شما را در مورد این بیماری تغییر دهد.
شاید بپسندید: خوردن 1 قاشق چای خوری عسل قبل از خواب این نتایج را به همراه دارد!
احتمالا بپسندید: ۷ راز ساده استخوان های سالم و قوی
۱.شکر باعث دیابت نمی شود
یکی از رایج ترین افسانه ها در مورد دیابت این است که مصرف بیش از حد قند به طور مستقیم باعث این بیماری می شود. اما کاملا درست نیست! در حالی که مصرف قند در افزایش وزن نقش دارد و می تواند در عوامل خطر دیابت مانند چاقی نقش داشته باشد، قند تنها علت این بیماری مزمن نیست. علاوه بر این، سبک زندگی نامناسب، عدم فعالیت بدنی و ژنتیک عامل ایجاد دیابت هستند. بنابراین، اگرچه محدود کردن مصرف قند مهم است، اما علت اصلی دیابت نیست.
۲.دیابت بارداری همیشه باعث دیابت در نوزاد شما نمی شود
دیابت بارداری (GD) در دوران بارداری زمانی رخ می دهد که بدن زن قادر به تولید انسولین کافی نیست و منجر به افزایش قند خون می شود. در حالی که می تواند عوارضی مانند زایمان زودرس، وزن زیاد هنگام تولد یا قند خون پایین در نوزاد ایجاد کند، اما همیشه به این معنی نیست که کودک در مراحل بعدی زندگی به دیابت مبتلا می شود. در واقع، بسیاری از زنان مبتلا به دیابت بارداری، حاملگی سالم و فرزندان سالمی دارند و اکثریت سطح قند خون در زنان نیز پس از زایمان طبیعی می شود. با این حال، برای زنان مبتلا به GD مهم است که سلامت خود را تحت نظر داشته باشند، زیرا در آینده در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
۳.افراد دیابتی می توانند از شیرینی لذت ببرند
حقایقی در مورد دیابت، یک تصور غلط رایج این است که افراد مبتلا به دیابت باید به طور کامل از شیرینی جات پرهیز کنند، اما این لزوما درست نیست. وقتی صحبت از مصرف شیرینی ها و دسرهای دیابتی می شود، اعتدال کلیدی است. شیرینی ها حاوی کربوهیدرات هایی هستند که سطح گلوکز خون ما را افزایش می دهند، بنابراین باید میزان مصرف کربوهیدرات خود را کنترل کنید و آنها را با برنامه غذایی کلی خود متعادل کنید. خوردن وعده های کوچک، انتخاب جایگزین های کم کربوهیدرات و ترکیب غذاهای شیرین با فیبر، پروتئین یا چربی های سالم نیز می تواند به کاهش افزایش قند خون کمک کند.
۴.جگر و عسل جایگزین قند سالمی برای دیابتی ها نیستند
جگر و عسل اغلب به عنوان جایگزین های سالم تری برای شکر سفید در نظر گرفته می شوند، اما ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت ایده آل نباشند. در حالی که آنها حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی هستند، هر دو دارای کربوهیدرات بالایی هستند و می توانند سطح قند خون را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. جگر دارای شاخص گلیسمی (GI) مشابه قند معمولی است، در حالی که عسل، اگرچه GI کمتری دارد، اما همچنان می تواند باعث افزایش قند خون شود. افراد مبتلا به دیابت باید تمام غذاهای غنی از کربوهیدرات، از جمله قندهای طبیعی مانند عسل و دمنوش را به دقت کنترل کنند تا وضعیت خود را بهتر مدیریت کنند.
۵.دیابت می تواند بر سلامت عاطفی و روانی شما تأثیر بگذارد
حقایقی در مورد دیابت، زندگی با دیابت می تواند از نظر ذهنی و عاطفی چالش برانگیز باشد. دیده شده است که افراد مبتلا به دیابت به دلیل نظارت مداوم بر قند خون، تغییرات رژیم غذایی و نگرانی در مورد عوارض بیشتر در معرض اضطراب، افسردگی و استرس هستند. علاوه بر این، نوسانات سطح قند خون گاهی اوقات می تواند بر خلق و خو، انرژی و تمرکز تأثیر بگذارد و منجر به چیزی شود که اغلب به عنوان پریشانی دیابت از آن یاد می شود. مهم است که اگر با یک مشکل جدی سلامت روان روبرو هستید، از یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا متخصص سلامت روان به دنبال حمایت باشید.
۶.دیابت می تواند بر سلامت پوست شما تأثیر بگذارد
افراد مبتلا به دیابت بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های پوستی مانند عفونت ها، خشکی پوست و بهبود ضعیف زخم هستند. قند خون بالا می تواند توانایی پوست شما برای حفظ رطوبت را مختل کند و منجر به خشکی و خارش شود. علاوه بر این، دیابت میتواند بهبودی بریدگیها و کبودیها را به تأخیر بیندازد و خطر ابتلا به عفونتها یا شرایطی مانند درموپاتی دیابتی (لکههای تیره و پوستهدار روی پوست) را افزایش دهد. کنترل سطح قند خون، پیروی از یک روال مناسب مراقبت از پوست و مراجعه به پزشک برای مشکلات پوستی می تواند به شما در مدیریت این مشکلات کمک کند.
۷.خوردن وعده های غذایی کوچک و مکرر کمکی نمی کند
حقایقی در مورد دیابت، به بسیاری از افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود برای ثابت نگه داشتن قند خون، وعده های غذایی کوچک و مکرر بخورند، اما این یک تصور اشتباه است. واقعیت این است که آنها باید از یک سبک غذایی با محدودیت زمانی پیروی کنند که در آن غذا در یک چارچوب خاص مصرف شود. این می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و به رفع علل اصلی دیابت کمک کند. علاوه بر این، اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی شما سرشار از پروتئین، فیبر و چربی های سالم است و اندازه سهم خود را برای مدیریت سطح قند خون کنترل کنید.
برایتان جالب خواهد بود
16 موثرین خوراکی های افزایش دهنده میل جنسی
قاتل کلسترول: ۷ ماده غذایی که کلسترول را از بین می برد!
۱۰ ماده غذایی ناسالم که عمر شما را به سرعت کوتاه می کند!
درمان استرس در 5 دقیقه: چگونه در 5 دقیقه استرس را کاهش دهیم؟
۵ روش شگفت انگیز برای سفید شدن دندانها
درمان آبریزش بینی: 7 بهترین درمان موثر و فوری خانگی برای آبریزش بینی!
۷ تکنیک کاربردی برای آرام کردن ذهن و افزایش تمرکز!
بهترین دمنوش گیاهی برای رفع گرفتگی صدا و گلو
۱۲ خوراکی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
۵ بهترین ویتامین که برای درمان استرس معجزه می کند!